Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stag 4 - Pulsująca dioda zielona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od kilku dni mam następujący problem , posiadam instalacje gazową STAG 4 problem polega na tym że czasem podczas jazdy , a najbardziej przy większym obciążeniu typu górka , klima , pasażerowie zaczyna pulsować zielona dioda na sterowniku gazu czyli przełącza ewidentnie na PB po odjęciu gazu i chwili wraca wszystko do normy , i lecę na LPG buzer się nie piszczy w chwili pulsacji diody . Ktoś coś wie , wiem pewnie gazownik świeża in stalka ale wolę coś tam już wiedzieć jak pojadę by coś kumał czy gość ma połapane .

Opublikowano

malo wydajny reduktor i pod duzym obciazeniem spada cisnienie na listwie, dlatego przelacza na pb.

Opublikowano

Jaką masz instalacje reduktor sterownik i wtryski od tego trzeba zacząć.

Opublikowano

albo reduktor zle ustawiony albo poprostu nie wytrzymuje i spada cisnienie a zeby nie bylo spadku mocy przelancza na pb. jedz do gazola niech robi a nie tylko kase brac

Opublikowano
  • Autor
Jaką masz instalacje reduktor sterownik i wtryski od tego trzeba zacząć.

Reduktor - Shark

Wtryski - OMVL

Komp- Stag 4

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ----------

albo reduktor zle ustawiony albo poprostu nie wytrzymuje i spada cisnienie a zeby nie bylo spadku mocy przelancza na pb. jedz do gazola niech robi a nie tylko kase brac

Jutro do niego zmierzam .

Opublikowano
malo wydajny reduktor i pod duzym obciazeniem spada cisnienie na listwie, dlatego przelacza na pb.

Ale jemu przęłącza co chwilę na PB i na LPG - więc to nie wina reduktora. Gdyby to był reduktor - to by mu z powrotem nie wracało na LPG.

Opublikowano
  • Autor

Ale jemu przęłącza co chwilę na PB i na LPG - więc to nie wina reduktora. Gdyby to był reduktor - to by mu z powrotem nie wracało na LPG.

więc co ?

Opublikowano

jesli cisnienie sie stabilizuje po zdjeciu nogi z gazu to nie spadek wydajnosci reduktora?

Opublikowano

jesli cisnienie sie stabilizuje po zdjeciu nogi z gazu to nie spadek wydajnosci reduktora?

Nie. Bo ja akurat wymieniałem reduktor bo spadało ciśnienie. W takim wypadku samo nie wróci na LPG. Tak samo jak wielozawór nie będzie wyrabiał - spada cisnienie - układ sie wyłącza i nie wraca po chwili na LPG. Samemu trzeba przełączyć z powrotem. A skoro mu przełącza co chwilę i nie ma sygnału dźwiękowego, to problem jest z elektroniką gazu.

Chyba że jakoś inaczej u was sekwencja działa...

Opublikowano

Na pewno reduktor źle ustawiony albo za słaby.. sygnał dźwiękowy w STAGU da się wyłączyć żeby gość nie wiedział ze go wywala z LPG:)

Opublikowano
  • Autor

dziś po oględzinach gazownika , komp nie wykrywa żadnego błędu natomiast ciśnienie mam o wartości 0.8. z tego co podpytalem nie jest za niskie . W pn umówiony jestem na jazdę z lapkiem .

Opublikowano

Niektóre firmy montujące LPG zakładają słaby reduktor i włączają opcję podpierania się benzyną. W tym przypadku ciśnienie spada poniżej jakiejś tam wartości i aby nie piszczało to gazmen włączył właśnie tą opcję. Wtedy komp gazowy wyłącz np 2 wtryski i załącza na nie benzynę. Jak ciśnienie się ustabilizuje to z powrotem chodzi cały silnik na gazie.

---------- Post dopisany at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ----------

Na pewno reduktor źle ustawiony albo za słaby.. sygnał dźwiękowy w STAGU da się wyłączyć żeby gość nie wiedział ze go wywala z LPG:)

Nie można wyłączyć...

Opublikowano
  • Autor

Reduktor jest na 150 KM - ja mam 125 KM powinien wyrobić

Opublikowano

tak czy siak musisz przejechac sie z lapkiem zrobic nowe mapy i powino byc dobrze chyba ze reduktor nie wyrabia. moze byc pod 150 ale zle wyregulowany i niestety przy bucie konczy sie i na bene wchodzi.

Opublikowano
  • Autor

Bez tego się nie obejdzie , w sumie to śmiech ledwo instalka założona a człowiek sam musi dochodzić co nie jest tak powinienem wręczyć kluczyki i zapytać tylko kiedy się zgłosić po autko w 100% sprawne LPG !

Opublikowano

Ja szarka nie montuję...znajomy ma warsztat założył kilka sztuk...i w autach po 120 km była już lipa...tak samo jak z alaską producent podaje 136 km ale dla niego to max 100km jeszcze zależy od auta

Opublikowano
  • Autor

Trudno powiedzieć może faktycznie shark nie wyrabia

Opublikowano

Jak ja jeździłem z gościem z kompem to powiedział ze ciśnienie 1,2 to jest normalne a przy zużytym reduktorze przy wyższych obrotach spadało do 0,6 i zaczynało sie prychanie i wzrastało spalanie nawet od 20l/100km

Opublikowano
  • Autor

A więc sprawa rozwiązana Hura ! . Pojechałem na umówioną jazdę z lapkiem , i temat jest następujący zanikał sygnał obrotów z cewki i dlatego rzucał na PB , gazmen klepną coś w lapku przestawił i jak ręką odjął :) . Wszystko jest w pożądku

Opublikowano

Z jakiej cewki?