Lestat Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Panowie poprzedni wlasciciel mojego auta byl straszna fleja. Tunel po czyszczeniu nie wyglada dobrze bo byl tak brodny ze po czyszczeniu zaczela az schodzic pierwsza warstwa farby. Kolor to twist beż. Macie jakis pomysl czym to pomalowac, jak dobrac itp. Pzdr
Lestat Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Niekoniecznie znajomy oddawal taki sam kolor do goscia ktory zajmowal sie tzw smart repair. Dobral farbe, przed tym wyczyscil i wyglada to super. Dlatego sie pytam jak mozna sie zabrac za to samemu.
wrclaguna Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Ja tego malowania jakoś nie widzę takie jest tylko moje zdanie
Lestat Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Spobowac nie zaszkodzi ale nawet nie wiem gdzie szukac koloru. Fakt tunel mozna wyrwac tanio na alledrogo ale chetnie bym sprobowal regeneracji.
jarek_ns Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Jak zajdziesz tunel w twoim kolorze to bierz bo z malowaniem nie jest tak prosto. Jak byś dalej się upierał przy malowaniu to idź do sklepu który się zajmuje profi farbami i oni sprzedadzą ci cały zestaw do pomalowania, ale cena będzie podobna jak za tunel i jeszcze kupa roboty bo musisz usunąć warstwę fabryczną i dopiero polecieć podkładem do plastiku i farbą na wierzch. A wycieranie tunelu to fabryczna wada tego auta poprawiona podobno po 2003r.
emay Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Ile takie malowanko czy regenerecja kosztuje ? Ja kupowałem tunel w idealnym stanie za 250 zł.
jarek_ns Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Zależy za ile kupisz farbę, podkład i utwardzacz. I oczywiści czy zrobisz to sam czy zlecisz to komuś. Ja miałem czarny i jak się pytałem to koszt samego materiału wyszedł mi około 80pln czyli nie wiele, zrobił bym to sam sobie ale że ekekt był nie pewny to kupiłem od Czakiego tunel za 150 pln w idealnym stanie. A żeby było lepiej to w tunelu była zapalniczka pod navi i sprzedałem ją za 99pln więc nawet mi czasem uda się zrobić dobry interes.
alest Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 ...Ostatnio dobierałem lakier pod szare wnętrze na podłoże typu plastik, z kolorem nie ma problemu jeżeli jesteście w profesjonalnej mieszalni, gdzie naprawdę potrafią dobrać odcień - zapłaciłem za zestaw w spraju 0,45l (satyna) 39zł, po pomalowaniu naprawdę bardzo trudno odróżnić od koloru fabrycznego, faktura jak oryginał - odczuwalną różnicę czuć jedynie w dotyku - oryginalne pokrycie było "miękkie" a nowe jest "twarde" w dotyku. Co do trwałości powiem tyle, że trzeci miesiąc od nazwijmy to regeneracji i nic się nie łuszczy nic nie przebarwia ... ... Najwięcej czasu zajęło oczywiście samo przygotowanie - najwięcej wysiłku wymagają plastiki z fakturą jak np. tunel, najmniej np. obudowa kolumny kierownicy jednak w obu przypadkach musimy zmyć (usunąć plastikową szpachelką) wierzchnią warstwę oryginalnej farby, w przypadku plastików gładkich zbieramy starą farbę do czarnego... ....Patrząc na ceny i wogóle dostępność elementów plastikowych w idealnym stanie malowanie to w niektórych przypadkach jedyna alternatywa...
jarek_ns Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Ja podawałem cenę zestawy do natryskiwania pistoletem. Tak farba wydaje mi się bardziej wytrzymała bo dodajesz utwardzacz. tylko nie każdy ma warunki i sprzęt żeby się nią bawić. Co od dostępności to z czarnym niema problemu. Schody są przy innych odcieniach i tam jest sens się bawić.
Rekomendowane odpowiedzi