Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przycisk zdalnego otwierania klapy bagażnika (4E4/4E5)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, mam A4 B7 (sedan) już z przyciskiem otwierania klapy bagażnika i chciałbym zmienić siłowniki na te mocniejsze, aby klapa się otwierała automatycznie. Możecie napisać nr tych siłowników, które są faktycznie sprawdzone, dobre i otwierają tą klapę bez problemu? Kwestia ujednolicenia, przeczytałem wszystkie strony z forum i z deka się pogubiłem :) Dzięki i wesołych świąt :D

Opublikowano

Same siłowniki nic ci nie dadza,, musisz zmienic:

- zawiasy 8E5827301H 8E5827302H

- na zawiasy założyc sprezynki 4F5827665A

- siłowniki 8E5827552K

oczywiscie dwa zawiasy prawy lewy, dwie sprezynki i dwa siłowniki

---------- Post dopisany at 12:02 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ----------

miałem zdjecie jak to wyglada bo sprzedałem kilka takich kompletow ale padł mi komp i wszystkie fotki itd poszlo sie ebac

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bartku - jeszcze jedna rzecz.

Mianowicie zazwyczaj 9-ty pin w 32-pinowej kostce sterownika drzwi jest nieobsadzony i trzeba go uzupełnić. :oops: A ten pin ma inny numer niż 000 979 018 E (tj. piny z wtyczki do przycisku).:bag: Zatem nie wystarczy kupić tylko zestaw naprawczy z pinami 000 979 018 E.

Może warto byłoby uzupełnić pierwszy post o informację o konieczności nabycia 1 szt. pinu do 32-pinowej kostki z jego numerem ETKA:mysli:

Opublikowano

Jak dla mnie to to jest taki sam pin...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor
Jak dla mnie to to jest taki sam pin...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Są dwie wersje wtyczki 32-pinowej... Dla 8L0 972 977 H stosuje się pin 000 979 018 ale dla 1J0 972 977 J jest już 000 979 009. Uzupełnię manual o stosowną informację...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy moze ktos podac kolory przewodow od przycisku klapy do sterownika jak to powinno wygladac w oryginalnej wiazce

jakby sie ktos pytal po co :eusathink:to mowie z gory ze mam sporo kabelkow z gotowymi pinami o roznych kolorach i chcialbym to podlaczyc tak jak powinno byc

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:16 ----------

niewazne doczytalem juz a i tak kolory kabelkow z szarej kostki idzie zobaczyc:facepalm:

Opublikowano
  • Autor
czy moze ktos podac kolory przewodow od przycisku klapy do sterownika jak to powinno wygladac w oryginalnej wiazce

jakby sie ktos pytal po co :eusathink:to mowie z gory ze mam sporo kabelkow z gotowymi pinami o roznych kolorach i chcialbym to podlaczyc tak jak powinno byc

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:16 ----------

niewazne doczytalem juz a i tak kolory kabelkow z szarej kostki idzie zobaczyc:facepalm:

Dodam kolorki do schematu jak wrócę do PL.

Opublikowano

Ma ktoś na sprzedanie cały zestaw do b7 lub chociaż zawiasy i sprezyny no te mechaniczne czesci

Moje obecne ssilowniki to 8E5827552J 01S muszę je zmieniać ?

Opublikowano

Ja mam taki gotowy zestaw, wiecej na pw, silowniki mam w zestawie, a tak musisz zmienic..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zwariuje z tym moim przyciskiem. Wczoraj zrezałem sobie dziada, ale od jego humoru zależy jak otworzy bagażnik :facepalm: Albo słyszę że zwalnia cały zamek i klapa jest gotowa tylko do podniesienia, a czasami słychać tylko jakby się zwalniala jakaś blokada, ale fizycznie i tak trzeba wcisnąć guzik od podnoszenia bagażnika :decayed:

Mam nadzieje że to wina mojego wadliwego zamka, którego już zamówiłem w ASO.

Opublikowano

a zmieniales silowniki i caly zawias na taki ze sprezyna?

Opublikowano
a zmieniales silowniki i caly zawias na taki ze sprezyna?

Ale chyba nie o to mu chodzi.

Opublikowano
  • Autor
Zwariuje z tym moim przyciskiem. Wczoraj zrezałem sobie dziada, ale od jego humoru zależy jak otworzy bagażnik :facepalm: Albo słyszę że zwalnia cały zamek i klapa jest gotowa tylko do podniesienia, a czasami słychać tylko jakby się zwalniala jakaś blokada, ale fizycznie i tak trzeba wcisnąć guzik od podnoszenia bagażnika :decayed:

Mam nadzieje że to wina mojego wadliwego zamka, którego już zamówiłem w ASO.

Przycisk powoduje jedynie, że MK otwiera tylną klapę - jeśli blokada nie zawsze odskoczy prawidłowo to jest to mechaniczny problem z samym zamkiem i nie widzę związku z przyciskiem i jego instalacją (to chyba jasne).

Opublikowano

Tak, to jest jasne. Po prostu mam uwalony zamek. Mam zamówiony nowy i powinno wszystko działać.

Zagłębiałeś się w dobór siłowników by się klapa unosiła sama?

Opublikowano
(...) Zagłębiałeś się w dobór siłowników by się klapa unosiła sama?

Ja u siebie fabryczne (zaczęły przepuszczać olej) wymieniłem na Magnetti Marelli. Po zwolnieniu zamka wystarczy lekko unieść klapę by się otworzyła. Trzeba uważać by w zęby nie dostać :decayed: Klapa przez te siłowniki jest uniesiona prawie pionowo (bardziej unieść się już nie da)

Z nowymi ori też tak jest czy te zamienniki jakieś mocniejsze są? :eusathink:

Opublikowano

Ciekawe czy wyciągnięcie trójkąta z klapy da efekt podniesienia pokrywy przy tych Twoich siłownikach. Pamiętam że zdjęcie tapicerki odchudzało klapę dość znacząco.

Opublikowano

Trójkąt wyjąłem. Nawet wtedy trzeba trochę klapę unieść. Niewiele ale jednak.

Opublikowano
  • Autor
Tak, to jest jasne. Po prostu mam uwalony zamek. Mam zamówiony nowy i powinno wszystko działać.

Zamowilem mocniejsze silowniki - reakcja klapy jest lepsza ale nadal sama sie nie otworzy.

Opublikowano

Zamowilem mocniejsze silowniki - reakcja klapy jest lepsza ale nadal sama sie nie otworzy.

Czy mocniejszy siłownik uniesie klapę nawet na 10 cm ? Mam namyśli A4 B6 Avant. Przyznam szczerze że czuje się zaskoczony jak można zarwać w pape klapą od avanta. Rozwiązanie idealne dla teściowej.

Opublikowano
  • Autor

Blokada zamka sie zwolni i klapa uniesie sie sama na 1cm ale w dalszym skoku trzeba jej juz pomagac.