Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiekszosc sterownikow pracuje nawet do 3 h po wylaczeniu zaplonu i zaryglowaniu drzwi, nigdy nie wygasza sie np komfort , natomiast bt ma sie wylanczac, u mnie w trakcie rozmowy gdy wylacze zaplon bt automatycznie gasnie

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ktoś wie pod jakim numerem w ASO kryje się, kostka którą sie wkłada do modułu bt??? i czy każdy moduł np: A,D,E,H ma inna kostke POSIADAM ZESTAW CULLMANA wieć pry montażu bt moduł i kostka jest niezbędna

Opublikowano

moduły blutka mają wszystkie takie same kostki:wink: kurde gdzieś mam numer zara poszukam:decayed:

Opublikowano

poda mi ktoś nr kości do modułu??

Opublikowano

O to chodziło?

Wtyk_bluetooth.jpg

Opublikowano

Przed chwilą jeszcze sprawdziłem jak działa mój moduł i tak jak pisałem wcześniej jeśli jest aktywne połączenie to nawet po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka Bluetooth działa do momentu zakończenia rozmowy

I na logike rzecz biorac tak wlasnie powinien dzialac, bo jak gadam i wylacze zaplon to trzeba szukac tel. Aby kontynuować romowe a tak spokojnie rozmawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Przed chwilą jeszcze sprawdziłem jak działa mój moduł i tak jak pisałem wcześniej jeśli jest aktywne połączenie to nawet po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka Bluetooth działa do momentu zakończenia rozmowy

I na logike rzecz biorac tak wlasnie powinien dzialac, bo jak gadam i wylacze zaplon to trzeba szukac tel. Aby kontynuować romowe a tak spokojnie rozmawiam

to tak niepowinno być :wink:

Opublikowano

Mylisz się kolego - po wyłączeniu zapłonu zestaw głośnomówiący powinien się wyłączyć (tak zaprojektowano to w Audi).

Opublikowano

to czemu u mnie dziala??????

to jest fabryczny modul, moze robi roznice wersja bo ja mam ten najprostszy ktory nie zbiera ksiazki a na RNS'ie moge tylko odebrac lub rozlaczyc rozmowe, no i pokazuje mi zasieg telefonu (nie pokazuje np tej ikonki BT)

po za tym zest. glosnomowiacy dziala bez zadnych zastrzezen, automatycznie laczy telefon po wlaczeniu zaplonu, nie zrywa polaczen w trakcie i rozlacza tel po wyjeciu kluczyka (o ile nie ma polaczenia)

a jak sie wylaczy zaplon i nie wyciagnie kluczyka tak zeby radio nadal gralo to BT rozlaczy sie po kilku minutach

kabel mam za slaby zeby polaczyc sie z radiem wiec nie sprawdze bledow i ustawien

a moze to wasze BT sa popsute ;)

Opublikowano

u mnie dokładnie tak jak u ciebie - jedynie zrywa mi połaczenie jak gadam pojakims czasie - dalej nie wiem czemu

Opublikowano

a moze to wasze BT sa popsute ;)

:facepalm: Zacznij od podłączenia kompa i sprawdzenia czy masz połączenie z BT (adres 77). Jeśli tak to podaj oznaczenie modułu...

Opublikowano

od siebie mogę dodać że mam BT z końcówką D - czyli podstawowa funkcjonalność i mi zrywa połączenie z telefonem po wyciągnięciu kluczyka, po wyłączeniu samego zapłonu BT nadal działa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy mi pomozecie z instalacja bluetooth w vw tiguan jakie podzespoly potrzebuje i tym podobne szukalem pa forach vw ale nie znalazlem nic :(

Opublikowano
od siebie mogę dodać że mam BT z końcówką D - czyli podstawowa funkcjonalność i mi zrywa połączenie z telefonem po wyciągnięciu kluczyka, po wyłączeniu samego zapłonu BT nadal działa.

i tak też jest u mnie , a mam końcówkę H

Opublikowano

czesc, przestal mi dzialac bluetooth w moje a4 B7 , jak sprawdzic najlepiej co sie moglo stac? i czy ewentualnie ktos moglby mi pomoc tzn. naprawic ?

dzieki za odpowiedz

Opublikowano
czesc, przestal mi dzialac bluetooth w moje a4 B7 , jak sprawdzic najlepiej co sie moglo stac? i czy ewentualnie ktos moglby mi pomoc tzn. naprawic ?

dzieki za odpowiedz

bezpieczniki sprawdziłeś:wink:

Opublikowano

dzieki za odpowiedz

a w ogóle vaga żeś pan podpinał ?

Opublikowano

jak myślicie co może być że nie mogę się połączyć z fabrycznym modułem bt,

podczas łączenia się rozłącza mi telefon połączony przez bt więc jakaś komunikacja jest ale nie może się połączyć ze sterownikiem,próbowałem vag-com 409 , polski vag i vag com commander, w polskim vagu wyskakują kropki zamiast nazwy modułu i pisze że próbuje przywrócić połączenie i nic i dodam że nie rozłącza mi rozmowy po wyciągnięciu kluczyka ,rozłącza dopiero jak zakończe rozmowę albo odejde za daleko

Opublikowano

podczas łączenia się rozłącza mi telefon połączony przez bt więc jakaś komunikacja jest ale nie może się połączyć ze sterownikiem,próbowałem vag-com 409 , polski vag i vag com commander, w polskim vagu wyskakują kropki zamiast nazwy modułu i pisze że próbuje przywrócić połączenie i nic i dodam że nie rozłącza mi rozmowy po wyciągnięciu kluczyka ,rozłącza dopiero jak zakończe rozmowę albo odejde za daleko

spostrzeżenie z mojej strony jest takie , że kabel masz pod konkretną wersję vcdsa a nie pod taką jaka Ci się w danej chwili podoba. Przez podpięcie kabla do innego oprogramowania niż dedykowane poprostu go nieodwracalnie możesz uszkodzić

Opublikowano

spostrzeżenie z mojej strony jest takie , że kabel masz pod konkretną wersję vcdsa a nie pod taką jaka Ci się w danej chwili podoba. Przez podpięcie kabla do innego oprogramowania niż dedykowane poprostu go nieodwracalnie możesz uszkodzić

ale kabel działa normalnie(próbowałem 3 kabli) łączą się ze wszystkimi innymi sterownikami ,tylko z bt mają problem,

nie próbowałem tylko VCDS bo niemam skad pożyczyc kabla, mam kable do vag-com 311 ,409 i chiński vag-com commander