Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Czujnik ciśnienia klimatyzacji 8E0 959 126 C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Pewnego upalnego dnia wyłączyłem samochód i wychodząc z niego usłyszałem "syczenie". Po otwarciu maski okazało się, że padł czujnik ciśnienia klimatyzacji, który ma oznaczenie: 8E0 959 126 C

Posiadacie może jakiś zamiennik do niego, gdyż w sklepie mi załatwili, ale całkiem inaczej wygląda i niestety nie pasuje.

Macie może dostęp do takich części?

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:20 ----------

http://www.czesci-autoklimatyzacja.pl/product_thumb.php?img=images/presostaty_new/1205170.jpg&w=150&h=87 ja mam ten po lewej.

Opublikowano
Opublikowano

Ogólnie powinien pasować ten zamiennik 6ZL351 028-221, ale gwint jest głębiej i innego rozmiaru.

Jutro będę miał w rękach oryginalny zamiennik VW/AUDi 3R0959126 i porównam go z innymi zamiennikami i napisze co i jak.

Opublikowano

Zatem czekam na informacje :)

Opublikowano

Musimy poczekać do jutra bo czujnik nie dotarł do mnie.

Opublikowano

Dzięki za foty.

Po weekendzie odwiedze ASO i upewnie się czy ten mój wygląda tak samo.

Opublikowano

Mam w reku nowy czujnik.

Gwint jest mniejszy niż w zamiennikach i płycej.

No i w serwisie ten 8E0 959 126 C zamienia się na 3R0 959 126, takze ma pasować.

Opublikowano

Pikuś prześlesz zdjęcie?

Opublikowano

DSC01302.jpg

<br /><br />

DSC01303.jpg

<br /><br />

DSC01304.jpg

<br /><br />

Opublikowano

I pasuje?

Opublikowano

Koledzy a ja mam pytanko gdzie znajduje się ten czujnik????

Opublikowano

kivlov, powinien pasować bo ten numer zamienia się z tamtego.

Sprzedałem go Łukasz 23 ale go jeszcze nie zamontował.

Czujnik w B6 jest z lewej strony skraplacza, a w B5 z prawej.

Opublikowano

no wlaśnie jakie?? moja klima to padaka...zrobiłem pełen servis napelnienie , odgrzybienie, olej i dalej lipa.. dlawika nie ruszalem ani czujnika cisnienia --mechanik mowi ze nie trzeba :kwasny: filt kabinowy wymieniony...brak sił :facepalm: u mojego ojca jak dam na 16s to lodówka a tu na low mizernie :facepalm:

błędy

1 Fault Found:

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)

41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent

zrobiłem nastawy początkowe i sprawdziłem jaka jest tem. tam sa 4 kratki 1 24c 2 25c 3 6.4c 4 8.3c

co wy na to, po zrobieniu zastawów blad zniknął

Nastawy podstawowe : 04 Basic Settings Potwierdzasz Wpisujesz numer grupy 001 Czekasz i obserwujesz oraz słuchasz. Wszystkie silniczki sterowania przejadą sobie od jednego końca do drugiego, Ŝeby poznać pozycje krańcowe. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w kaŜdej pozycji zera (0). Jest to znak, Ŝe nastawy podstawowe zakończyły się. Jeszcze raz dla pewności odczytujemy błędy i kończymy pracę VAGa. Od tej chwili moŜemy cieszyć się ponownie prawidłową pracą naszej automatycznej klimatyzacji

Opublikowano

Ja mam szwagra, który specjalizuje się klimatyzacjami i mi chłodzi jak szalona. Obecenie czujnik został kupiony w ASO za 240zł 3R0 959 126. Pasuje do nowszych Audi. Wygląda identycznie jak mój stary, ale niby nowszy hehe.

Co do nabijania klimy to byłem w serwisie co mieli mi nabić klimatyzację to jak wróciłem tam z moim szwagrem to się okazało, że niepoprawnie nabijali.

Więc jeżeli coś masz nie tak to warto pojechać do innego warsztatu.

---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:08 ----------

http://www.denals.lv/files/image/3R0%20959%20126_m.jpg tak wygląda dokładnie ten czujnik