Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyświetlacz klimy, naprawa czy wymiana ? Padł jeden pasek pionowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyswietlacz klimy przestal mi wyswietlac jakis czas temu jeden pasek pionowy .. to problem na paskach gdzies ? do naprawy , czy szukac juz panelu nowego do klimy ? mial ktos taki problem ?

Opublikowano

Miałem podobny problem w B5 (ten najstarszy klimatronik) zniknęły mi jakieś 3 segmenty w tym śnieżynka,

U niektórych pomogło prze-lutowanie taśmy pomiędzy panelem z LCD i przyciskami a sterownikiem, u mnie niestety nie. Nabyłem uwalony klimatronik ze sprawnym LCD za parę złoty i przełożyłem samo szkło wyświetlacza, jest na elastometrach więc nie ma problemu przełożyć, po tym zabiegu wszystko wróciło do normy

Opublikowano

a nie masz moze takiego wyswietlacza na zbyciu? albo jakiegos uwalonego klimatronika ? ciezko znalezc uszkodzony , a nowego dla jednej czesci wymieniac skoro moj dziala mija sie z celem...

Opublikowano

to nie wpływa na spalanie więc jeździj obserwuj aukcje i kiedyś się trafi:wink:

Opublikowano
a nie masz moze takiego wyswietlacza na zbyciu? albo jakiegos uwalonego klimatronika ? ciezko znalezc uszkodzony , a nowego dla jednej czesci wymieniac skoro moj dziala mija sie z celem...

Niestety, sam wtedy kupiłem na alledrogo, a obecnie nie mam już nawet tego samochodu :)

Na pewno nie zaszkodzi wrzucenie postu na forum "kupie" a nóż widelec ktoś będzie miał ;)

Opublikowano

napisz chociaż jaki rodzaj masz, uzupelnij profil bedzie prościej :) jesli przedlift, mam na zbyciu tanio oddam sprawny wiec PW.