Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy można żarówki mijania H7 zamontować odwrotnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

otóż w ciągu ostatnich dwóch tygodni przepaliły mi się obie żarówki seryjne i jedna jakaś polska założona ze sklepu za 10 zł. Wszystko H7 światła soczewkowe zwykłe, mijania.

Zainwestowałem i kupiłem dwie o podwyższonej jasności (180%) z takim niebieskim milimetrowym paskiem zaraz na czubku.

Zdziwiłem się jadąc przez miasto nocą, ponieważ oświetlone miałem jak powinno całą linię z przodu ale jasne światło jest tylko jakieś 3 metry przed autem a cała reszta dalej już blada. Bałbym się jechać nocą powyżej 60/h

I teraz nie wiem czy to wina żarówek, czy może ten pasek niebieski coś psuje chociaż raczej nie bo jest przezroczysty.

Żarówki z tego co pamiętam kosztowały 65zł, są to chyba NOSRAM (nie sram ani osram) sprzedawane parami

Nie jestem też pewien ale montowałem je chyba tym wypustem w dół i raczej pasowały choć do końca nie wiem bo się umęczyłem, ten dostęp jest koszmarny.

Macie jakieś pomysły, żeby jakoś to światło wzmocnić, podnieść? Może żarówka ma być tym cyckiem w górę?

pozdrawiam

Opublikowano

Nie da się inaczej zamontować żarówek H7. Zamontowałeś je dobrze. Mogłeś jedynie kupić te do świateł refleksyjnych a masz soczewki i wtedy będzie świeciło odwrotnie

Opublikowano

Kurcze, wiecie co moja gafa. Wymieniałem żarówki na zakręconych lampach. Ciasno tam jak szlag. Po prostu bardzo dokładnie trzeba je osadzić. Obie były lekko odchylone od poziomu a ledna (nie wiem jakim cudem) była przekręcona o jakieś 10-20 stopni. Nie wiem jakim cudem ją zapiąłem tym spinaczem ale jednak.

Zaświeciłem lampy, stanąłem przed lampą i zacząłem kombibować. Dobry sposób polecam

a teraz jadę sprawdzić jak się to ma na ulicy po ciemku :)

Opublikowano

a jak tam stan odbłyśników? mogą być juz troche wypalone i przez to masz słabsze światła

Opublikowano

Wiecie co nie, wszystko już oki

jak pisałem, zapaliłem światła, stanąłem przed reflektorem który oświetlał moje nogi i odepiąwszy żarówkę kombinowałem nią dotąd aż jasne światło skupi się na górnej krawędzi linii światła.

Teraz to ja już widzę wszystko, świeci jak xenon, naprawdę polecam żarówki H7 TUNGSRAM 190% światła. naprawdę jest 2x jaśniej niż na serii...

a odblaśniki kkam są idealne ;)