Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Navigation Plus RNS D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz VAG-COM'a ? Wejdź w Radio - Licznik, posprawdzaj błędy, kodowania, w każdym module od kanału 125 jest komunikacja z innymi podzespołami, zobacz co tam pokazuje - status 1 - komunikacja OK.

Opublikowano

Tak mam. W radio zero błędów. W blokach ext. Display jest not ok. W liczniku błąd 01304 czyli brak komunikacji z radiem. Grupa 140 radio 0 navigatation 0. Kodowania są ok. Wszystko się zgadza jak być powinno. 

Opublikowano

To nie zostaje nic innego jak sprawdzić przejście na linii CAN pomiędzy TMC a Radiem-Licznikiem, masz jakiś multimetr ? Wystarczy najtańszy...

Opublikowano

Tak mam jakiegoś średniaka z unita. Ok, Sprawdzę, czekam tylko za wyjmakami, bo ostatnio sobie ręce pokaleczyłem dorobionymi blaszkami. Ale raczej wydaje mi się, że powinno być ok z przewodami, bo one raczej nie mają się gdzie przetrzeć. Sprawdzę i dam znać na dniach. 

Opublikowano

Temat ogarnięty, wszystko działa.  Przelutowałem tunerboxa i podoginałem piny w nim. Wystarczyło na to delikatnie lecz zdecydowanie go jeb...ć i działa jak talala.  Dzięki Kamil za naprowadzenie mnie na trop. Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim, dziś wziąłem się za podłączenie rns-d w A 4 B6 rok modelowy 2003 Avant 1.9 TDI AVF. Jak narazie większość już ogarnąłem ale spotkałem jeden problem chodzi o sygnał cofania u mnie w tej kostce czerwonej T17b 15 nie ma takiego koloru przewodu, szukałem sygnału miernikiem jeśli to plus po włączeniu wstecznego i nie mogłem znaleźć.  Do tego pojawia się drugie pytanie wcześniej miałem ori concerta II i ori  zmieniane na płyty w schowku w systemie Bose a jak próbowałem odtworzyć muzykę to nie widzi mi tej zmieniarki. Resztę sygnałów z licznika podciagnalem tj. Podświetlenie plus po zapłonie i S.cont. do tego sygn. Galla i abs.  Navi załącza się po kluczyku,  podświetlenie działa, radio ładnie gra. Navi jeszcze nie uruchamiane bo muszę tuner tmc podłączyć i antenę GPS. Czy ktoś może mi podpowiedzieć dlaczego radio Nie widzi zmieniarki i skąd wziąć sygnal cofania. Tak sobie myślę czy tego sygnału nie można by podpiąć pod wtyczkę B 23 pin 8 ( kolor niebiesko czerwony) modułu centralnej elektryki.  Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam 

Edytowane przez renegat207
Nowe info

Opublikowano

Siemka możesz powiedzieć gdzie znajduje się w oryginale tuner tmc?

Opublikowano

Ja tuner TMC umieściłem w luce kosza tam pod Navi. Zamontowałem prawie wszystkie podłączenia oprócz tego sygnału cofania i navi działa prawidłowo. Antene GPS umieściłem w luce na wprost od licznika pod szybą przednią (antena na magnes). Jeszcze tylko muszę zmienić panel klimy na oryginalny bo dorezałem swój 1 din ale to nie do końca mi się podoba.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

podłącze się pod temat czy ktoś jest w stanie opisać jak zregenerować przyciski w rns d ?? tzn. jak wyjąć panel z radia bo nie mogę go oddzielić od ekranu jak to zrobić

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Chciałbym podłączyć AUX do RNS-D czy takie coś jak znalazłem będzie się sprawować?

https://allegro.pl/oferta/zlacze-aux-navi-mfd-1-do-vw-skoda-seat-audi-14061-8510399341?utm_medium=app_share&utm_source=facebook