nedwed Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Mam dosyc duzy problem, wymienilem dzisiaj baterie w scyzoryku do samochodu, i nie dziala mi teraz otwieranie samochodu z kluczyka (drugi kluczyk mam jakies 100km stad), a w aucie w zadnych drzwiach nie ma mozliwosci otworzenia samochodu manualnie Dlaczego tak sie dzieje i co robic ?? Pilnie prosze o pomoc edit: udało mi sie dostac do samochodu, jednakze nie wiem dlaczego nie dziala pilot
domin79 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wsadz kluczyk w stacyjke , przekręć zapłon , naciśnij otwieranie potem zamykanie i pilot zacznie działać
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 sprobuje tej metody. Bo chyba tez immobiliser nie dziala, po przekreceniu kluczyka ale nie zapaleniu silnika caly czas miga dioda (symbol samochodu z kluczykiem u dolu), potem po przekreceniu kluczyka dalej samochod zapala i za moment gasnie
hornet Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Tylko baterię wyciągałeś czy może jeszcze grzebałeś przy szklanej "bańce" ?
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 sprobuje tej metody. Bo chyba tez immobiliser nie dziala, po przekreceniu kluczyka ale nie zapaleniu silnika caly czas miga dioda (symbol samochodu z kluczykiem u dolu), potem po przekreceniu kluczyka dalej samochod zapala i za moment gasnieczyli zgubiłeś transponder..chociaż nie wiem jakim cudem bo on znajduje sie w drugiej części scyzoryka gdzie nie ma potrzeby otwierania jej przy wymianie bateri
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wymienialem baterie u zegarmistrza wiec nie sadze zebym cokolwiek zgubil
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wymienialem baterie u zegarmistrza wiec nie sadze zebym cokolwiek zgubilto wsiadaj w autobus i jedz po 2 klucz
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 pytam powaznie, co teraz robic ? Mam juz drugi klucz ale co zrobic zeby pierwszy dzialal ?
domin79 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 idz do zegarmistrza niech oddaje pestke:facepalm:
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 pytam powaznie, co teraz robic ? Mam juz drugi klucz ale co zrobic zeby pierwszy dzialal ?jak drugi odpala to musisz na nowo zaadoptowac nie dzialajacy.Jezeli sie nie da to wymienic transponder na nowy i wtedy to zrobic jeszcze raz---------- Post dopisany at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany at 12:38 ---------- idz do zegarmistrza niech oddaje pestke:facepalm:słusznie
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zaadoptowac, ale jak to zaadoptowac ? a w razie co gdzie taki transponder kupic i ile to kosztuje ?
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zaadoptowac, ale jak to zaadoptowac ? a w razie co gdzie taki transponder kupic i ile to kosztuje ?najpierw sprawdz czy masz go w ogóle w kluczu
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 jak to wyglada i gdzie to znalezc ?
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 jak to wyglada i gdzie to znalezc ? musisz rozpołowić częśc w której jest grot...a poza tym szukaj jest na forum o tym
Diego Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Brakuje ci tego czarnego walca: Pilnuj samochodu, aby Ci "przypadkiem" nie odiechał gdzieś. Wymiana baterii nie wymaga grzebania tam gdzie jest immo.
Krystek_ Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jak to zrobisz, przytrzymujesz przycisk otwierania, przekręcasz i trzymasz ok 20s po czym wyjmujesz i pilot działa. U mnie to pomaga.
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 ta czesc nie byla otwierana wiec musi tam byc. Po 20s puszczam przycisk czy wyjmuje przytrzymujac ?
steve69 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 ta czesc nie byla otwierana wiec musi tam byc. Jeśli miga kontrolka samochodu z kluczykiem i nie możesz uruchomić silnika, bo zaraz gaśnie, to znaczy, że jest problem z immobilizerem. Może i transponder nie był wyjmowany, ale mógł zostać uszkodzony, a wtedy "doopa" Po 20s puszczam przycisk czy wyjmuje przytrzymujac ? Z instrukcji obsługi do A4 B6: Synchronizacja kluczyka Jeżeli samochodu nie można odblokować wzgl. zablokować radiowo, kluczyk z nadajnikiem musi zostać zsynchronizowany. Jeżeli samochód jest zamknięty, otworzyć zamek w drzwiach kierowcy kluczykiem mechanicznym. Nacisnąć przycisk odblokowania (otwarta kłódka) w kluczyku z pilotem. Umieścić kluczyk w wyłączniku zapłonu i włączyć zapłon. Ponownie wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk. Nacisnąć przycisk odblokowania (otwarta kłódka) wzgl. przycisk zablokowania (zamknieta kłódka). -- Pozdrawiam. Sławek
nedwed Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze czyli transponder na nowo zaadoptowac a jak sie nie da to podmienic go nowym
Rekomendowane odpowiedzi