steve69 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala... Nie zrozumieliśmy się - immobilizer w samochodzie jest w porządku, ale może być uszkodzony transponder (czyli ta szklana kapsułka widoczna na zdjęciu zamieszczonym wyżej przez Diego) w kluczyku, którym nie możesz uruchomić auta. Na twoim miejscu rozebrałbym kluczyk i sprawdził, czy zegarmistrz nie zgubił lub nie uszkodził transpondera. -- Pozdrawiam. Sławek
Talib13 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Koledzy żeby nie robić nowego wątku szybkie pytanie: mam 1 kluczyk o numerze 8Z0 837 231 433,92MHz a znalazłem o takim nr. 4D0.837.231.A tylko nie znam jego częstotliwości w necie znalazłem, że niby także 433,92MHz będzie on pasował do B6 ??
edekxp Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze czyli transponder na nowo zaadoptowac a jak sie nie da to podmienic go nowym Zaprogramowanie immo to potrzebny pin zegarów oraz vag-com i oczywiście sprawny (programowalny) kluczyk. Oczywiście tak mi się zdaje bo tak programowałem w A3, może B6 jest też tak
Wihajster Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze czyli transponder na nowo zaadoptowac a jak sie nie da to podmienic go nowym Zaprogramowanie immo to potrzebny pin zegarów oraz vag-com i oczywiście sprawny (programowalny) kluczyk. Oczywiście tak mi się zdaje bo tak programowałem w A3, może B6 jest też tak to jest tak oczywiste,że o tym nie trzeba pisać...chyba...
nedwed Opublikowano 14 Września 2012 Autor Opublikowano 14 Września 2012 udalo mi sie zrobic aby samochod juz odpalal z tego kluczyka, zaprogramowalem immobilizer jednak dalej nikt nie potrafi mi pomoc co zrobic aby zaprogramowac centralny, bo wiem ze robi sie to w zamku przy klamce, jednakze poprzedni wlasciciel usunal oryginalna klamke z zamkiem zeby nikt mu sie nie wlamal i nie wiem co teraz robic, bo nie jest mi na reke wchodzenie codziennie do samochodu bagaznikiem w razie rozladowania dzialajacego pilota
Wihajster Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 udalo mi sie zrobic aby samochod juz odpalal z tego kluczyka, zaprogramowalem immobilizer jednak dalej nikt nie potrafi mi pomoc co zrobic aby zaprogramowac centralny, bo wiem ze robi sie to w zamku przy klamce, jednakze poprzedni wlasciciel usunal oryginalna klamke z zamkiem zeby nikt mu sie nie wlamal i nie wiem co teraz robic, bo nie jest mi na reke wchodzenie codziennie do samochodu bagaznikiem w razie rozladowania dzialajacego pilotaw dziale warsztat masz filmik jak to zrobic vagiem
nedwed Opublikowano 14 Września 2012 Autor Opublikowano 14 Września 2012 nie widze nigdzie tego filmiku, moglbys linka podeslac ?
steve69 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 nie widze nigdzie tego filmiku, moglbys linka podeslac ? Coś słabo szukasz: a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-dopasowanie-pilotow-centralnego-zamka-alarmu-60091/ Rozumiem, że włożenie kluczyka do stacyjki, włączenie zapłonu, naciśnięcie na pilocie przycisku otwierania, wyłączenie zapłonu, wyjęcie kluczyka i próba zamknięcie auta z pilota nic nie daje? -- Pozdrawiam. Sławek
Wihajster Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 tylko vag załatwi sprawe szybko i bezbolesnie
nedwed Opublikowano 15 Września 2012 Autor Opublikowano 15 Września 2012 Zrobilem to co bylo w filmiku i o dziwo... Pomoglo ! Tylu 'specjalistow' elektronikow nie pomoglo a tu prosze jeszcze mam tylko problem ze zmieniarka ale to w innym temacie
Rekomendowane odpowiedzi