Sivwy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam przymierzam się do zakupu a4b6 w kolorze czerwonym jednak zastanawia mnie czy audi miało czerwień w metallicu bądź perle? Zna ktoś kod lakieru czerwonego który szedł w b6?
turzol Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 LY3J brillantrot LZ3M misanorot-perleffekt
Sivwy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czyli są tylko dwie czerwienie w tych modelach? Zdecydowanie będę szukał LZ3M. Dziękuję za pomoc.
turzol Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 W B6 Jeszcze jest amulettrot LY3C ale on bardziej wpada w bordo
Sivwy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie no zależy mi na konkretnej czerwieni. Chociaż w nocy czerwony wygląda tragicznie.
Siwula Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam Ja mam B6 w kolorze LY3C i uważam,że jest to fajny kolor bo w dzień w słońcu jest taki krwisty czerwony a jak przychodzi zmrok robi się takie lekkie bordo. Głównie jeżdżą po mieście serbrne i czarne ale te sa juz zbyt oklepane... I lepiej sie wyrózniac Pozdro
marekg Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 LY3C jak się ściemni wygląda naprawdę zacnie. Mam to wiem
KoD1K Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 też posiadam LY3C i nie zamieniłbym na żaden inny kolor!
dobis Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Mam ten kolor i jest rewelacyjny Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
mrc92ns Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 też mam LY3C i bym zamienił na jakikolwiek byle tak bezbarwny się nie łuszczył...
KINIAM Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Amulettrot dostojny i dość rzadki kolor, Ciekawe czemu masz to złuszczanie, widuję zaniedbane ale nie ma takich objawów.
mrc92ns Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 wada fabryczna widocznie. teraz przyszedł mróz auto stało podczas gdy ja byłem za granicą przyjezdzam a tu w kolejnych miejscach punkty bezbarwnego odchodzą...Auto w 100% nie malowane
marekg Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) kurcze... mam to samo z tym lakierem... lakiernik z blacharzem twierdzili, że nic tam specjalnie z autem nie było robione... wg nich musiał być pryśnięty bezbarwnym bo fabryczny nie powinien tak złazić. mnie od 3-ch lat powoli schodzi i to jest na całym aucie. Przód już mam i tak odmalowany więc na wiosnę domaluje się resztę Chyba mi to auto zostanie dożywotnio, skoro 9-ty rok daje u mnie radę to szkoda puszczać Edytowane 31 Grudnia 2016 przez marekg
KINIAM Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jakiś czas temu pytałem rzeczoznawców Audi o ten amulettrot. Nie ma żadnej wady fabrycznej. Lakier, baza został opracowany przez pracownię Audi z wiodącym niemieckim producentem lakierów. Dokładny skład bazy lakieru jest tajemnicą a na puszkach w ASO brak oznaczeń producenta. Domyślam się kto jest producentem ale muszę to sprawdzić, ten w ASO ma dwukrotnie wyższą cenę. A może jest na forum fachowiec lakiernik co może coś podpowiedzieć. Zabezpieczenie lakieru zostało przepolerowane ale bardziej prawdopodobne jest, że je zmatowiono i nałożono warstwę bezbarwną. Lakiernik powinien rozpoznać przyczynę.
Rekomendowane odpowiedzi