Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Gdzie zregenerować turbosprężarkę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z turbosprężarką, czy ktoś może mi polecić jakiś dobry zakład regenerujący turbo z okolic ŁODZI lub ŁOWICZA?

Opublikowano

Witam.

Mam problem z turbosprężarką, czy ktoś może mi polecić jakiś dobry zakład regenerujący turbo z okolic ŁODZI lub ŁOWICZA?

Jeżeli chodzi o regenerację, to nie szukaj zakładu kierując się lokalizacją. Co to za problem, że chcesz wymieniać turbo?

Opublikowano

A nie wolisz kupić turbiny już po regeneracji z jakiegoś dobrego zakładu :?:

Opublikowano
  • Autor

turbo daje za małe ciśnienie z tego co sie oriętuje powinna dawać 0,89 bar a moja po czipie żadko dobija do 0,8 bar (a w programie jest ustawiona na 1,1 bara). nie wyje nie przerzuza oleju ale koła kompensacyjne mogą być już zurzyte :( Wolałbym zrobiC swoją bo będę wiedział co było wymieniane i powinienem na wszystko dostać gwarancje.

Opublikowano

lepiej zrob porzadne logi dynamiczne i statyczne a nie od razu turbine do regeneracji - dzial diagnostyka sie klania

Opublikowano

dokładnie, zrób logi

mozliwe że turbo jest dobre a trzeba tylko wyregulowac sztange turbiny, co jest dosc częsta przypadłością w 1z/ahu

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_doprowadzenia_cisnienia_doladowania_do_normy-t30627.0.html

Opublikowano
  • Autor

Niestety ja nawet skróciłem sztange ma maxa ale i wtedy nie było idealnie (przy wysokich obrotach było prawie dobrze za to brakowało ciśnienia od niskich obrotów) i pojawił się jeszcze problem że przy gwałtownym otwarciu gazu przechodził w tryb awaryjny więc musiałem sztange ''wypośrodkować''. Auto jest zczipowane na 120 KM ma moc brakuje mu jednak momentu ;( chce to naprawić bo szkoda mi zainwestowanej kasy. Wiem że w zakładzie robią oględziny i weryfikują co jest do wymiany a co nie wiec jeśli koła będą dobre to znaczy że to nie to. A wtedy to chyba wystawie tego paździocha na ALLEGRO :evil:

Opublikowano

Pedros powtórze za kolegami wyżej... zrób porzadne logi bo po tym co piszesz to nie mozna wnioskowac na 100% ze to turbina.

Opublikowano
  • Autor

Więc poszukam kogoś w okolicy kto zrobiłby mi logi ale dalej czekam na sugestie co do tematu. (Czy logi ostatecznie wyjaśnią kwestie?) Zauważyłem jeszcze że im bardziej dogżany silnik tym mniej daje turbo :mysli:

Opublikowano

dalej czekam na sugestie co do tematu.

Firma Trans-Turbo w Mielcu regeneruje turbiny.

tel. 609 478 033

Kilka osób z Forum robiło u nich turbine (ja rowniez) takze polecam.

Nie jest to co prawda z Twojego regionu, ale mozesz wysłać przesyłką kurierską a oni odeślą.

Gwarancja 6 miesiecy bez limitu kilometrów.

Opublikowano

co do mielieckiego zakładu, również polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokladnie tez na temat tego zakladu slyszalem jak najbardziej pozytywne opinie.

Opublikowano
Opublikowano

Jeli nie zakład w Mielcu to "Zakłady Lotnicze" w Świdniku

Opublikowano
  • Autor

Jak ją oddam do świdnika to może w końcu to autko zacznie latać! :> :polew:

Opublikowano

www.reampoland.pl

ONLY!!!!!!!!!!!!!!!!