Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ON Verva vs Shell V-Pover ktore lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, zimą dolewaj Skydd'a i nie straszna ci będzie zima czy paliwo, które z jakiegoś powodu nie spełnia wymagań zimowych

Opublikowano

a może jaka benzynę polecacie?Bo ja większości tankowania na neste24 98 pb...

Opublikowano

Najlepsze paliwo to świeże paliwo- można lać zwykły ON byle ze stacji gdzie mają ruch i paliwo nie stoi za długo.

Unikać LUKoila - nie dość, że kantują na ilości paliwa to jeszcze moje 1,9 (zalewane tylko V-Powerem i BP Ultimate) chodziło na nim jak traktor.

Teraz do 3,0 TDI leje zwykłego Diesla z BP lub Shella (ale na stacjach gdzie mają duży przeróB) i nie narzekam- lałem przez pewien czas Ultimate'a ale różnic brak- po co przepłacać?

Opublikowano

no więc drodzy klubowicze troszkę Was oświecę co do paliw z segmentu premium :) kolega pracuje przy czyszczeniu zbiorników w rafineriach na terenie Polski i to czego się dowiedział przekracza moje najśmielsze wyobrażenia.... no więc paliwa premium przyjeżdżają na stację paliw w postaci zwykłej ropy... dopiero przy przelewaniu go z cysterny do zbiorników dodawany jest jakiś dodatek.... kolejną rzeczą którą mnie kompletnie zaskoczyła to jest różnica pomiędzy normalnym olejem napędowym a olejem opałowym... różnią się one tylko tym że olej opałowy ma dodany czerwony barwnik który zmienia jedynie kolor i zapach przy spalaniu paliwa, natomiast temperatura spalania jak i również właściwości smarne oraz ilość wytwarzanej energii jest identyczna jak przy normalnym oleju napędowym... no i oczywiście różnią się akcyzą. A to że auto mniej pali lub lepiej jeździ po zalaniu paliwa z segmentu premium to jedynie nasze przekonanie że skoro zalałem droższego paliwa to będzie lepiej :P dlatego lepiej kupić normalny olej napędowy i do tego dobry uszlachetniacz :)

Opublikowano

srutu tutu majtki z drutu - lać zwykłą ropę i dolewać Mixol a nie jakieś wynalazki. ot cała filozofia

Opublikowano

Wszystkie Paliwa takie jakie jak Shell , BP ... ect tak naprawdę pochodzą od jednego żyda. ORLEN. Także nie ma się co przekomarzać bo to nic nie da. Nie wiem czemu ja uznaje tylko te dwie stacje BP i Shell. A decyzja należy do Was.

Axe,

Opublikowano

Ja na Waszym miejscu to bym się skoncentrował na tym, by nie zalać gdzieś jakiegoś odbarwionego opału, albo jakichś mieszanin niewiele przypominających napęd.

W naszym kochanym kraju takie ryzyko jest na stacji każdej marki, chyba że nie wszystkie podpisują franczyzy z prywaciarzami.

To czy to będzie zwykły ON , czy premium nie ma żadnego znaczenia dla Waszego silnika, ważne jest by rafinerie opuścił jako olej napędowy, a nie coś innego...............

Opublikowano
Lepiej kupuj zwykłą ropę i dobry uszlachetniacz i wyjdzie to motorowni i twojej kieszeni na dobre:decayed:

Napewno...? :eusathink:

Musisz poczytac co pisza koledzy o problemach z pompowtryskami.

I nie wiem czy wyjdzie to na dobre dla kieszeni kolegi Armisak.

Ale kazdy moze miec swoje zdanie.

PS. Ja osobiscie jezdze na Shell V-Power ... i nie musze dodawac uszlachetniaczy.

Być może masz rację, ale nie będę przepłacał za paliwo typu verva itp. Ja osobiście nie widzę żadnej różnicy w porównaniu do zwykłego ON, uszlachetniacz (taki jak w zimę do paliwa) dodaje raz na jakiś czas i tak już od 2 lat a korekcję na pompkach wzorowe

Log (0 - 013,023)

i lepiej niech tak zostanie czego sobie i wszystkim życzę niezależnie od rodzaju paliwa:wink:

• 5 lat później...
Opublikowano

Trochę stary temat ale odgrzebię - nie umiem jeszcze dobrze szukac na tym forum.. a zawsze mnie to interesowało. Jak to jest do nowszych aut - A4 b8/9 TDI warto lać verva/lepsze paliwo czy to coś daje?

Opublikowano
7 godzin temu, kierowczyk napisał:

Jak to jest do nowszych aut - A4 b8/9 TDI warto lać verva/lepsze paliwo czy to coś daje?

No pewnie , daje poczucie dowartościowania i poprawia samopoczucie Pana Kierownika  :decayed::hi: