Kowi87 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jako że dzisiaj przeżyłem koszmar z ubezpieczalnią zodziejską, ale mniejsza oto Złożyłem wypowiedzenie w HDI, dwa egzemplarze, postawiona piczątka podpis noi przerzuciłem sie do PZU. Teraz zastanawiam sie czy wysyłac listem poleconym wypowiedzenie umowy z ta piczątką do centrali HDI, ponieważ własciciel ubezpieczalni z opinii jest człowiekiem wrednym i tak pomyslałem czy wystarczy mi do wytłumaczenia sie ten jeden egzempalrz wypowiadajacy wrazie jak by nie wysłał do nich i przyszło mi przedłuzenie umowy:facepalm: Co sądzicie?? ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:02 ---------- a moze tylko skan mailem wystarczy??
sokal Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 To wypowiedzenie złożone w oddziale wystarczy ale jeśli mu nie ufasz to wyślij skany mailem z prośbą o potwierdzenie, kiedyś tak zrobiłem i mi wysłali potwierdzenie co prawda nie HDI ale też jakaś taka...
Kowi87 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wysłałem poleconym, pierdziele, bo rózne opinie o tym gosciu zasłyszałem:wink: Można zamykać
carles Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dlaczego zrezygnowałeś z HDI? Ja właśnie chce się tam przenieść z Hestii. Hestia to dopiero złodzieje...
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Już tłumacze, pewnie bym nie zrezygnował z HDI, ale ubezpieczalnia która oferuje ich ubezpieczenie u mnie w terenie kroi jak moze by sie na hapać, a ja nie bede dorbaił złodziejom do kieszeni. W sumie mogłem napisac do HDI skarge na ten zakład.. W tamtym roku zostałem okrojony, dałem papiery matce zeby ubezpieczyć świeżo odkupione auto od ojca tylko na siebie(moje pierwsze auto własnosciwoe w zyciu) to zamiast kretyn dac mi ubezpieczenie na moje imie na rok czasu, przedłużył waznosc poprzedniego na 8 miesiecy, czyli z góry skreslił mi nakręcajacą sie znizke... kosztowazło mnie to wtedy prawie 900zł(ale nie miałem wpływu bo nie mogłem tego osobiscie ogarnać 8 miechów sie skończyło, tak wiec znowu ubezpieczenie, tym razem miałem pecha bo drugi odział HDI w innym mieście zrobił sobie akurat urlop tygodniowy kończacy sie równo z moim ubezpieczeniem. Tak wiec znowu został mi ten złodziej i PZU. Poszedłem wiec sprawdzic ile tym razem i... Jako że nie mam żadnych znizek wyliczył mi składke w HDI az 1800zł z OC samo OC plus 99 za NW, dostałem rabat w wysokosci 10% za zostanie u tego ubezpieczyciela, póxniej wyliczył mi tańszą oferte w UniQa, raptem 1580zł, ale to też sporo za duzo od tego co mi kalkulatory online wyliczały(najtaniej 906zł w MTU) Ale z raji tego iz u mnie w terenie nie ma za bardzo ubezpieczeń a zostało mi 2 dni, musiałem ogarnać wypowiedzenie, w miedzy czasie poszedłem do PZU uważanego wszędzie i przez każdego za najdroższa ubezpieczalnie i co?? wyliczyli mi aż 1270zł no to o czym mowa:whistling: w ciagu 30min byłem z kasą i wypowiedzeniem ---------- Post dopisany at 10:15 ---------- Poprzedni post napisany at 10:12 ---------- A najlepszy był tekst u goscia ze w warcie przy obecnym braku znizek wyszło by ok 4tys za samo OC... popatrzyłem jak na debila:facepalm:
mar_92 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jak masz zamiar wysłać poleconym, to za potwierdzeniem odbioru , będziesz miał kiedy odebrali
hornet Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Z tego co się orientuję to jeżeli sam nie przedłużysz umowy to ubezpieczyciel już nie może sam przedłużyć. Kiedyś mógł z automatu przedłużyć a teraz już nie:decayed:
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Z tego co się orientuję to jeżeli sam nie przedłużysz umowy to ubezpieczyciel już nie może sam przedłużyć. Kiedyś mógł z automatu przedłużyć a teraz już nie:decayed: tak dowiedziałem sie o tym w PZU, bo oczywiscie ten kretyn powiedział mi zezostane w HDI jak nie podejme decyzji, a było to w piatek o 15, gdzie termin ubezpieczenia miałem do poniedziałku czyli wypowiedzenie max w sobote, a sobote jakieś świeto i zamkniete takze z usmiechem mi powiedział że pracuja do 17 i zebym sie zdecydował W PZU dowiedziałem śie że w takim wypadku wypowiedzenie mógł bym w poniedziałek nawet doniesć, jeśli termin zakończenia koliduje ze świetami itp
hornet Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ci w ubezpieczeniach to gnidy ! cwaniaczki małe myślą, że zaszac**ją klienta.
Kali S4 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kowi87 , to może powinieneś otworzyć ubezpieczalnie skoro u Was taka bryndza?
sokal Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 E tam, ja na mojego ejdżenta nie narzekam Fakt faktem zawsze online załatwiałem ubezpieczenia ale tym razem oddałem autko w ręce znajomego dzięki czemu moje 15 letnie Audi dostało bardzo dobry pakiet OC+AC+NNW w dobrej cenie Choć trzeba przyznać że w większości przypadków klepią te polisy bez jakiegokolwiek myślenia i ciężko o fachową poradę...
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Kowi87 , to może powinieneś otworzyć ubezpieczalnie skoro u Was taka bryndza? W sumie filii paru ubezpieczycieli nie ma w terenie PTU, MTU Link4 i z pewnoscia czegos wiecej:decayed:
danielom Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 PZU ogolnie ma obsluge na wysokim poziomie. Chociaz ja placilem na swoja 1200zł ze swagrem co wtedy mial 20% znizek, w nastepnym roku w mBanku 630zł , wtedy oczywiscie 30% znizki.
sebul Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A czemu nie sprawdziles ile w axie bys zaplacil ? Albo w youcandrive ? W axie jak przez neta bierzesz to jeszcze masz 20|% znizek....po co lazic po agentach ...
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Za mało czasu miałem na to, noi zbyt małą wiedze, np o braku automatycznego przedłuzenia umowy..
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ale czy ja wiem czy cos będzie lepsze od PZU pod wzgledem wypłacaloności, zobaczymy za rok jak sie będą kształtowały ceny
Pulpit Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 wypłacalność Ciebie chyba nie interesuje przy samym OC, jeśli Tobie robi ktoś ku-ku z OC w PZU jest gitara, jeśli w czymś innym jest różnie
sebul Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jesli bierzesz AC to rozumiem pzu, ale jesli tylko oc, to calkowicie nie rozumiem, przy samym oc bierzesz najtaniej gdzie sie da Bo to nie ty sie pozniej martwisz o wyplate.
Kowi87 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ale najtaniej wyszło mnie własnie w PZU w ciagu 2h poszukiwań, bo tylko tyle czasu miałem na znalezienie alternatywy, na kalkulatorze wyszło najtaniej w PTU 936zł(przy opcji pojazd tuningowany) Z PTU miałem do czynienia i niechce wiecej:wink: dużo ubezpieczycieli wylicza bardzo zbliżoną cene do tej którą dałem w PZU:wink: takze mysle ze źle nie zrobiłem
Rekomendowane odpowiedzi