Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zawieszenie gwintowane czy pneumatyczne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

doradzcie mi bo czym wiecej czytam tym bardziej nie wiem które wybrac.pneumatyczne jak dla mnie było by bardzo praktyczne gdyz czesto jezdze po nierównosciach(wedkarstwo-do rzeki czy jeziora trzeba jakos dojechac).ale w zimie juz podobno to zawieszenie nie działa jak powinno.a tak byc nie moze?czy to prawda?a gwintu nie bardzo chciało by mi sie co dzien obnizac i podnosic.

Opublikowano

Znajomy ma pneumatykę, ale w Tuaregu i jest ogólnie bardzo zadowolony. Jeździ już 2 rok i jak na razie nie narzekał, a tym bardziej w zimę. Nie jestem specem i sam nie posiadam, ale myślę, że każda opinia dobra...

Opublikowano

600zl gwint, 5000zl air :decayed: a jesli pieniadze nie maja znaczenia, to pewnie ze air :wink:

Opublikowano

ale chodzi mi głównie o takie samoróbki.bo w tauregu to pewnie ma od nowosci ori.a jezeli ma mi to zamarzac w zimie to co mi z takiego zawieszenia?

Opublikowano
a jezeli ma mi to zamarzac w zimie to co mi z takiego zawieszenia?

Praca poduszki jest chyba do -5 stopni z tego co pamiętam, a samoróbka to zależy co masz na myśli, chcesz to robić na ori elektrozaworach czy coś modzić z LPG?, okucia kupić gotowe, czy pod zamówienie? pamiętaj że uszczelnić to też odpowiednio trzeba, trzeba robić to z głową, żebyś się potem nie obudził 100km od domu że coś nie halo, powietrze uszło a Ty jak wrócisz do domu?laweta?niby jak na nią wjedziesz?trzeba lewarować kołki, blokować wahacz aby dało się wtoczyć na lawetę albo uszczelniać na drodze o ile się da. Wszystko ładnie pięknie i wiem że jeździ kilkanaście aut na tym w PL, ale nikt nie mówi co i jak. Owszem da się to zrobić dobrze, na ori gratach, gotowych okuciach ale wtedy już nie mówimy o samoróbce...aczkolwiek nie powiedziane że nie będzie przygód:wink:sam rozkminiałem co i jak ale po pierwsze chwilowo przekracza to mój budżet, po drugie nie nadaje się to według mnie do auta którym bądź co bądź ale latam w dalsze trasy.

Chętnie poznam Twój punkt widzenia. Na chwilę obecną będziemy robić ride u kolegi w Fiacie 125 zobaczymy co z tego wyjdzie oczywiście samoróbka:wink:

Opublikowano
a jezeli ma mi to zamarzac w zimie to co mi z takiego zawieszenia?

Praca poduszki jest chyba do -5 stopni z tego co pamiętam, a samoróbka to zależy co masz na myśli, chcesz to robić na ori elektrozaworach czy coś modzić z LPG?, okucia kupić gotowe, czy pod zamówienie? pamiętaj że uszczelnić to też odpowiednio trzeba, trzeba robić to z głową, żebyś się potem nie obudził 100km od domu że coś nie halo, powietrze uszło a Ty jak wrócisz do domu?laweta?niby jak na nią wjedziesz?trzeba lewarować kołki, blokować wahacz aby dało się wtoczyć na lawetę albo uszczelniać na drodze o ile się da. Wszystko ładnie pięknie i wiem że jeździ kilkanaście aut na tym w PL, ale nikt nie mówi co i jak. Owszem da się to zrobić dobrze, na ori gratach, gotowych okuciach ale wtedy już nie mówimy o samoróbce...aczkolwiek nie powiedziane że nie będzie przygód:wink:sam rozkminiałem co i jak ale po pierwsze chwilowo przekracza to mój budżet, po drugie nie nadaje się to według mnie do auta którym bądź co bądź ale latam w dalsze trasy.

Chętnie poznam Twój punkt widzenia. Na chwilę obecną będziemy robić ride u kolegi w Fiacie 125 zobaczymy co z tego wyjdzie oczywiście samoróbka:wink:

nie no kolego nic sam nie chce kombinowac.cały komplet wział bym od Mapeta.mówiąc ''samoróbka''chodzi mi o to ze sam bym to wszystko składał.

chyba dam sobie z tym spokój.i kupie jakiegos gwinta.daj znac jak wam to wyszło w tym fiacie.:naughty:

Opublikowano

Mam mase kolegów co śmigaja na powietrzu... na zlotach to powoli staje się normą... samochody śmigają 12 miesięcy w roku i jest ok... ale oczywiście zawsze poducha może strzelić itp.

Zresztą za cene Air masz kilka gwintów... ;)