paaluh1 Opublikowano 28 Maja 2008 Opublikowano 28 Maja 2008 witam. mam problem. zamontowałem alarm u mnie w audi. alarm jest z kluczem identycznym jak audi. problem polega na tym, że nie mogę przełożyć chipa z klucza oryginalnego do klucza od alarmu (tak żeby tylko jeden musiał nosić). Chip jest szklany i zalany jakimś klejem lub czymś podobnym. A w drugą stronę nie da rady bo środek z klucza z alarmu nie chce wejść do klucza oryginalnego. Czy ktoś już próbował przekładać lub wyciągać chip? Proszę o rade. pozdrawiam
Klima Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 w B5 to wyjmowałem jak jeszcze nie wiedziałem co to jest i podważyłem to małym śrubokrętem dobrze że nie pękło. Może klej zmyć acetonem?
Wihajster Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Musi sie dac wyjac.Wez nozyk i ponacinaj wokół immo i musi wyjsc.Nie podwazac na sile bo jak peknie to po zabawie
paaluh1 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Opublikowano 29 Maja 2008 kluczyk rozwalony ale chip cały. bawiłem się koło godziny. musiałem praktycznie igłą go wydłubywać co chwila namaczając w acetonie. chip jest cały i mam nadzieję, że będzie działał.
Kowicz Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Ja wyciągałem i mi szkiełko pękło ale i tak działa
domjenick Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 zalej acetonem,podwazaj delikatnie,jak nie idzie,zalej jeszcze raz i podwazaj,do skutku,jak wyzej-uwazaj,zeby nie peklo
paaluh1 Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Opublikowano 30 Maja 2008 dokładnie ja wyżej. ja bawiłem się ponad godzinę. aceton - podważanie i tak w kółko ale wszystko działa cacy :>
Rekomendowane odpowiedzi