Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ A4 B5 ] Grafitowa Audi A4 1.8 T 150 KM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam ale bez obudowy, ktoś coś już kombinował wcześniej z tą pompka..na pilota w ogóle nie reaguje, a jak otworze drzwi kluczykiem to pompka cały czas chodzi..;/

---------- Post dopisany 16-09-2012 at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany 14-09-2012 at 07:00 ----------

Wczoraj przeglądnąłem auto, poprzedni właściciel zostawił całą instalację( dobrej jakości) pod car audio - przewód zasilający i masowy do subwoofera, kable do głośników na tył.

Zrobiłem drobne zaprawki (obicia od kamieni, drobne ryski) i polerka ręczna. W środku obkleiłem półkę koło drążka zmiany biegów alcantrą. A4 wygląda coraz lepiej. Wrzucę foto po południu:)

Opublikowano

male zeczy a ciesza ;)

Opublikowano

oj tam oj tam

376e06e7d19b1c09dac17744055d8da2.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Problem z pompką rozwiązany:) wszystko śmiga jak powinno;d Dodatkowo w sobotę zabrałem się za usuwanie zbędnych kabli z bagażnika, było ich naprawdę dużo. Dodatkowo jeszcze pranie całego bagażnika, półki za fotelami. Foto poniżej:

IMG_0537_1.jpg

<br /><br />

IMG_0542_1.jpg

<br /><br />

Wymiana pompki wpłynęła również na mrugające oświetlenie wewnątrz przy otwieraniu drzwi innych niż kierowcy.

---------- Post dopisany at 11:49 ---------- Poprzedni post napisany at 11:43 ----------

Teraz przyszedł czas zająć sie prawdopodomnie termostatem, ponieważ na postoju temperatura osiąga 90st. a podczas jazdy gwałtownie spada do 60-70st. Dodam jeszcze, że po podpięciu do VAG'a wyskoczył mi błąd 16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected, czy to może mieć na temperaturę cieczy chłodzącej?

Opublikowano

To raczej problem albo z przepływką, albo łapie jakieś lewe powietrze, nie wszedł Ci w tryb awaryjny? Czuć spadek mocy i na 3 biegu ledwo do 6tys dobija.

Opublikowano

6 tys.?? :D

chiba 3tys. chciałeś napisać ;]

Opublikowano

a co wkońcu było z pompką naprawiałeś czy kupiłeś inną, bo sam mam pewne z nią problemy...

Opublikowano
6 tys.?? :D

chiba 3tys. chciałeś napisać ;]

kucze sorki ja myślałem ze to TDI:facepalm:

Opublikowano

Hehe już nie TDI, wcześniejsze auto było TDi a teraz benzynka z turbem, auto kręci się bardzo dobrze;)

a jeśli chodzi o pompkę to kupiłem używkę taki model jak w ETCE pokazało i śmiga;d

---------- Post dopisany 26-09-2012 at 14:21 ---------- Poprzedni post napisany 25-09-2012 at 22:06 ----------

Zainteresowało mnie zamontowanie do mojej A4 jakiegoś modułu, który po otwarciu auta z pilota na kilka sekund uruchomi światła postojowe bądź halogeny. Ale nie mam pojęcia jak takie coś zrobić...macie może jakieś porady? Pomysły?

Z góry dzięki za pomoc.

---------- Post dopisany 08-10-2012 at 07:54 ---------- Poprzedni post napisany 26-09-2012 at 14:21 ----------

W sobotę zamontowałem CB radio w schowku pod kierownicą po lewej stronie:) Uniden pro 520xl + antena titanium 7000:) zestaw tylko do zestrojenia;)

Została wymieniona też szufladka z uchwytem na napoje i podświetlenie wewnątrz na LED: podsufitka+nogi+bagażnik.