Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 1.9 TDI AJM POMPOWTRYSK przerywa przy przyśpieszaniu powyżej 2000 ob/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Audi A4 1.9 TDI AJM 115KM w aucie miałem do wymiany turbinę i intercooler, turbine kupiłem używaną w bardzo dobrym stanie po regeneracji w angli. Wszystko złożyłem i auto jeździło jak powinno, potem postanowiłem umyć silnik po tym zabiegu przestawiłem auto w inne miejsce koło domu około 50m ale wtedy nic nie czułem ale wiadomo była to jazda bez gazu cofanie itp. Wieczorem gdy pojechałem autem w dalszą drogę zaczęło nierówno pracować najpierw nieregularne szarpnięcia od 3 biegu które ustawały a potem już ciągłe przerywanie od 2000 ob/min, auto od tych obrotów traci moc, kiedy przekroczy 3000 ob/min jedzie dalej dobrze ale teraz stało się to nieregularne. jadąc np na 5 lub 6 biegu z małymi obrotami z mocnym dodawaniem gazu auto ładnie idzie dopiero gdy złapie 2000 ob/min przestaje przyspieszać. Proszę o pomoc czy mogłem coś uszkodzić podczas mycia ? bo wydaje mi się ze po tym zabiegu zaczęło coś szfankować.

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim z góry za pomoc

Opublikowano

Najpierw zobacz czy nie odłączył się jakiś wężyk czy kabel a nastepnie podłącz vag -błędy i logi

Opublikowano

Sprawdź konektory listwy zasilającej pompki w głowicy, to częsta przypadłość.

Jak się poluzują od wibracji, wystarczy podoginać :)

Opublikowano

Pierwsze, zapnij vaga, on prawde Ci powie. Syczenia zadnego nie slychac? Moze zbieg okolicznosci z myciem silnika, pojawila sie jakas nieszczelnosc!111

Opublikowano

Syczenie było przed wymiana intercoolera, o jakich nieszczelnościach mówisz ?

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:29 ----------

dodam że auto przed wymiana turbiny brało olej było go dużo w układzie intercoolera , po wymianie nadal bierze ale mniej tylko już na pewno nie przez turbinę jaka może być przyczyna ? pierścienie ?

pozdrawiam

Opublikowano

co do tego szarpania, sprawdź łączniki wtryskiwaczy też tak miałem kiedyś ze zaczął mi szarpać, odłączyłem je przeczyściłem i było wszystko ok :wink:

Opublikowano

Witam

moje auto najpierw szarpało a potem cały czas było słabe, bo wizycie w AUTOSERVISIE BOSCHA zdiagnozowali przepływomierz, nowy oryginał dobrany po nr VIN kosztował 500zł i gwarancja 4 lata. Auto jeździ jak dawniej, dzięki wszystkim za pomoc