Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

moja AUDI A4 B7 1.9 TDI z 2007 :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje kochane cacuszko :)

116km 1,9 TDI - ciut słabe ale ujdzie.

nawet całkiem fajnie wyposażona

- alufelgi 16

- skórzana tapicerka

- podgrzewane przednie fotele

- ESP ASR ABS

- tempomat

- 6 poduszek

- fotochromatyczne lusterko

- Funkcja Coming-living home

- czujnik zmierzchu

- sensor deszczu

- komp pokładowy

- klimatronic dwustrefowy (oczywista oczywistość:wink:)

- elektryczne szyby (tylko przód :facepalm:)

- czujnik parkowania (tył)

- 10 głośników

jeżdżę już dwa lata i sprawuje się świetnie, sprowadzona z Belgii, z elementów które w niej wymieniłem to

przednie lampy na B8 look + xenon oraz radio concert III na MMI obecnie.

Wcześniej maiłem jeszcze tzw kombajn multimedialny taki jak pod poniższym linkiem:

MULTI KOMBAJN GPS TV USB DVD DIVX AUDI A4 1999-08 (2592922749) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale straszna kaszana... nie polecam... jedyna pozostałość po nim to w tylnim zderzaku kamerka cofania która nie działa na razie...:naughty:

poniżej fotki mojego auta:

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/574774_513386262009003_1389165808_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/540239_513386045342358_157472702_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/542268_513386188675677_1695983503_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/551608_513386402008989_1638806907_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/523573_513386652008964_1046426628_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/553839_513386522008977_540006322_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/295121_513386712008958_546946806_n.jpg

Opublikowano

przednie lampy są okropne... ORI są o niebo lepsze..

Opublikowano

Lampy masakra :thumbdown:

Opublikowano

Klapa tylna z s-lina, pewnie był bity hahaha :facepalm:

Opublikowano

furka fajna ale zmieniłbym lampy i fotele - nawet na nieskórzane ale sportowe :wink:

Opublikowano

No lampy faktycznie nie pasują ale kwestia gustu :)

Opublikowano
  • Autor

sorki kolego ale z tego co ja słyszałem to końcówki z 2007 wychodziły z taką klapką ...

a nie jest bita na 10000% wiem czym jeżdżę

lampy mam zamiar wymieniać na ori xenony tylko muszę sięzaopatrzyć w kupe części a to nie jest proste i tanie... na razie takie są ok wg mnie, na live prezentują się o wiele lepiej niż na fotach...

Opublikowano

ładna furka a powiedz jak świecą te ledy w tych lampach dają w miarę rade robić za światła do jazdy dziennej czy słabo

Opublikowano
  • Autor
ładna furka a powiedz jak świecą te ledy w tych lampach dają w miarę rade robić za światła do jazdy dziennej czy słabo

hmmm gdyby jeszcze swieciły na wprost auta a nie pod kątem 45 stopni na boki i tyle samo do góry to by mogły robić za światła dzienne.. chodź na upartego można śmigać zależy jak smerfy na to spojrzą :wink:

ale raczej jako postojówki. Mam wsadzone w nie xenony o barwie 4300K i przyznam że te soczewki są dość kompatybilne z xenonem i patrząc na nie z perspektywy przechodnia z odległości kilku metrów świecą jak prawdziwe lampy przystosowane do oświetlenia xenonowego, nie rozpraszają wszędzie tak światła jak np w modelu B6 po zamontowania HID-ów no i działają jako Bixenon.... wiale razy miśki mnie trzymały i o światełkaqch nic nie mówiły że się im coś tam nie podoba :cheesy: jedynie brak sprysków może coś sugerować....

Opublikowano

sorki kolego ale z tego co ja słyszałem to końcówki z 2007 wychodziły z taką klapką ...

a nie jest bita na 10000% wiem czym jeżdżę

lampy mam zamiar wymieniać na ori xenony tylko muszę sięzaopatrzyć w kupe części a to nie jest proste i tanie... na razie takie są ok wg mnie, na live prezentują się o wiele lepiej niż na fotach...

Hehehe wiem bo sam taki mam, i też mi pisali że mam bite.

Opublikowano

łądna sztuka choc te lampy:facepalm: ale wszystko przed toba :thumbup1:

widze ze kolega z okolic mojej pracy :decayed: (pracuje w miechowie)

Opublikowano

Te przednie LEDy mi sie bardzo podobaja i mam zamiar w swoim aucie takie zastosowac. Wiem ze nie ciesza sie popularnoscia glownie z powodu awaryjnosci i slabego swiecenia. Z tylu LEDy to wszyscy sa na tak, bo super itp a na przod az mi sie wlosy zjezyly na glowie jak zaczalem czytac opinie. Ale tym sie akurat nie martw. I ja mam to gdzies :) Chce takie lampy i jedynie co sie obawiam to zeby pechowo nie trafic. Jesli Ci sie podobaja, nie trzeba ulegac naciskowi calej spolecznosci i brac zaraz xenony. Dopiero gdy ponad wyglad stawiasz jakosc swiecenia to wtedy tylko i wylacznie bixy...

Opublikowano
  • Autor
Te przednie LEDy mi sie bardzo podobaja i mam zamiar w swoim aucie takie zastosowac. Wiem ze nie ciesza sie popularnoscia glownie z powodu awaryjnosci i slabego swiecenia. Z tylu LEDy to wszyscy sa na tak, bo super itp a na przod az mi sie wlosy zjezyly na glowie jak zaczalem czytac opinie. Ale tym sie akurat nie martw. I ja mam to gdzies :) Chce takie lampy i jedynie co sie obawiam to zeby pechowo nie trafic. Jesli Ci sie podobaja, nie trzeba ulegac naciskowi calej spolecznosci i brac zaraz xenony. Dopiero gdy ponad wyglad stawiasz jakosc swiecenia to wtedy tylko i wylacznie bixy...

taki świecą (xenony) nawet fajnie jeśli chodzi o mijania, po przełaczeniu na drogowe to ma sie wrazenie że jedzie się w tunelu ;) tak jakoś śmisznie ucina od góry i z boku ale ogólnie spoko, moja ciotka ma a3 z 2011r na ori xenonach i tam po włączeniu drogowych praktycznie taki sam efekt jest wiec nie ma się czego czepiać... ledy no cóz tak jak wspominałem wczesniej swiecą gdzie same chcą. w lewym reflektorze już przestały mi 3 świuecić:undecided: od strony migacza i to przed dzień mojego wesela k**wa rok temu, a wlaśnie moją A4 jechałem do ślubu :decayed:

Opublikowano

hmmm gdyby jeszcze swieciły na wprost auta a nie pod kątem 45 stopni na boki i tyle samo do góry to by mogły robić za światła dzienne.. chodź na upartego można śmigać zależy jak smerfy na to spojrzą :wink:

ale raczej jako postojówki. Mam wsadzone w nie xenony o barwie 4300K i przyznam że te soczewki są dość kompatybilne z xenonem i patrząc na nie z perspektywy przechodnia z odległości kilku metrów świecą jak prawdziwe lampy przystosowane do oświetlenia xenonowego, nie rozpraszają wszędzie tak światła jak np w modelu B6 po zamontowania HID-ów no i działają jako Bixenon.... wiale razy miśki mnie trzymały i o światełkaqch nic nie mówiły że się im coś tam nie podoba :cheesy: jedynie brak sprysków może coś sugerować....

Jakie masz wsadzone xenony ? ori przetwornice valeo albo koito ? Najbardziej podoba mi się stwierdzenie jak prawdziwe lampy do oświetlenia xenonowego :D twierdzisz że oryginalne soczewki w B6 pod żarówki H7 po włożeniu Hidów gorzej świecą niż te chińskie lampy ? :D

Opublikowano
  • Autor

Jakie masz wsadzone xenony ? ori przetwornice valeo albo koito ? Najbardziej podoba mi się stwierdzenie jak prawdziwe lampy do oświetlenia xenonowego :D twierdzisz że oryginalne soczewki w B6 pod żarówki H7 po włożeniu Hidów gorzej świecą niż te chińskie lampy ? :D

mam zwykłe HIDy. Miałem porównanie z moimi lampami z ori xenonami z takiej samej A4 i szczerze nie było sie do czego doczepić nic nie oślepiało tak jak na przykład po wsadzeniu tego samego zestawu do B6... tam niestety

widać z daleka że coś jest kombinowane i efekt świecenia daleko odbiega o ideału... zresztą w większości oryginalnych lampach soczewkowych tak jest jeśli nie mamy do czynienia z lampami przystosowanymi pod xenon ... ale to z pewnością wiesz....

Opublikowano

Chyba sobie kolego żartujesz :D Jeżeli masz zwykłe hidy i takie lampy ala B8 to twierdzisz że montując w B6 do oryginalnych soczewek pod H7 np. przetwornice koito i żarnik d4s Twoja lampa świeci lepiej i mniej oślepia ludzi z przeciwka ? - chyba sobie żartujesz !!!!

Może włożyłeś te hidy do B6 która miała źle ustawione normalne światła :D

A co miało oślepiać ? Jeżeli u Ciebie były soczewki opuszczone a tam lampy miały samopoziomowanie to co miało niby oślepiać. Tylko zastanów się co się dzieje jak Ty jedziesz z górki i ktoś z oryginalnym samopoziomowaniem - jaka to jest radość tego z naprzeciwka.

Powiedz mi czym się różni oryginalna soczewka pod żarówkę H7 od tej pod żarnik np. D1S ? Masz chyba małe pojęcie o tym co piszesz....

Ale czym się różni oryginalna soczewka valeo od jakiegoś chinola to pewnie wiesz ?

Opublikowano
  • Autor
Chyba sobie kolego żartujesz :D Jeżeli masz zwykłe hidy i takie lampy ala B8 to twierdzisz że montując w B6 do oryginalnych soczewek pod H7 np. przetwornice koito i żarnik d4s Twoja lampa świeci lepiej i mniej oślepia ludzi z przeciwka ? - chyba sobie żartujesz !!!!

Może włożyłeś te hidy do B6 która miała źle ustawione normalne światła :D

A co miało oślepiać ? Jeżeli u Ciebie były soczewki opuszczone a tam lampy miały samopoziomowanie to co miało niby oślepiać. Tylko zastanów się co się dzieje jak Ty jedziesz z górki i ktoś z oryginalnym samopoziomowaniem - jaka to jest radość tego z naprzeciwka.

Powiedz mi czym się różni oryginalna soczewka pod żarówkę H7 od tej pod żarnik np. D1S ? Masz chyba małe pojęcie o tym co piszesz....

Ale czym się różni oryginalna soczewka valeo od jakiegoś chinola to pewnie wiesz ?

Czytaj ze zrozumieniem ok. Bo widze ze cos ciezko u ciebie z tym... Poza tym skoro lampa jest przystosowana pod h7 to pod h7 i po wlozeniu do niej zarnika przerobionego pod h7 tak aby ogniskowa byla w tym samym miejscu halogen to i tak wyglada to gównianie wg mnie i swieci w caly swiat.. Nie chce tu zachwalac jakich to ja nie mam za***istych lamp ale na xenonie wyglada o woele lepiej niz ten sam zestaw przy zwyklych lampach z b6... Nie wiem moze po przerobieniu lampy dokladnie pod xenon w b6 to pewnie zaswieci jak ori ale ja sie jeszcze z taka dokladna przerobka nie spotkalem a co do mijania sie z gorki czy pod gorke, to no prosze badźmy powazni w niekturych przypadkach zaden nawet najbardziej zaawansowany system autopoziomu gowno da i i tak bedzie jebac po oczach... BTW masz jakies kompleksy czy cos????

Opublikowano

Dalsza dyskusja z mojej strony nie ma sensu, wnerwia mnie tylko jak ktoś się upiera że lampy z plastiku z butelek są lepsze od oryginałów nie mając pojęcia co pisze.

P.S nie pisze się ,,gównianie,, ewentualnie gówniano i dodam że musisz jeszcze się sporo pouczyć o światłach w swoim aucie.

Opublikowano
  • Autor

Chociaz w tej kwesti sie zgadzamy , tez nie mam ochoty dalej ciagnac tematu... Powodzenia w dalszych konstruktywnych dyskusjach...