Filutek Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Problem chyba z dwumasem, dziwne odgłosy podczas jazdy trzaski i takie tam stuki dochodzące z pod spodu auta. Jak np. wrzucę z trojki na luz i przyhamuje to słychać straszny stuk tak jak bym najechał na kanalizacje. Czy to już dwumas a może skrzynia się posypała? I co jest lepiej zrobić wyciągać silnik albo zrzucić skrzynie do wymiany sprzęgła.
ocinus Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Czy są drgania przechodzące na budę auta i czy jakieś szarpanie podczas ruszania autem bo informacji jest mało.
MarianekZg Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 nie zaszkodziło by sprawdzić porządnie całego zawieszenia przynajmniej na początek
KKKC Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 Kolega sprawdzi poduchy pod skrzynią i silnikiem.
pakotomasz Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 U mnie także co jakiś czas słychać takie puknięcie, zwłaszcza tak jak kolega pisze kiedy wrzucę na luz i przyhamuję. Ok 3 miesiące temu stuki te pojawiały się sporadycznie, 2-krotnie sprawdzałem na stacji diagnostycznej zawieszenie i generalnie zasugerowano mi tylko wymianę łączników stabilizatorów. Tak zrobiłem, ale stuki nie ustały, więc chyba podejrzenie pada na poduchy, bo żadnych drgań budą itp nie odczuwam:eusathink:
Dranek Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 Przeczytajcie ten temat, tam rozwiązano problem : http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/stuki-ruszaniu-hamowaniu-pomocy-238187/index2.html
Rekomendowane odpowiedzi