remus_kraków Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie czy da się bardziej wyciszyć lub wyłączyć głos angielskiego lektora w nawigacji RNS-e. Czasami jak dzieci śpią w samochodzie to jest głos za głośny i mi je budzi a osobiście moim zdaniem też jest za głośny choć w ustawieniach mam na minimum. dzieki za odpowiedź. pozdrawiam
gelo_leczna Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Kolego , w momencie gdy lektor w nawigacji zaczyna przemawiać , poprostu ścisz dźwięk w nawigacji za pomocą pokrętła lub rolki na kierownicy. Tak jak byś chciał przyciszyć muzykę. Tylko musisz to zrobić wtedy, gdy ona zaczyna gadać
remus_kraków Opublikowano 12 Września 2012 Autor Opublikowano 12 Września 2012 Kolego , w momencie gdy lektor w nawigacji zaczyna przemawiać , poprostu ścisz dźwięk w nawigacji za pomocą pokrętła lub rolki na kierownicy. Tak jak byś chciał przyciszyć muzykę. Tylko musisz to zrobić wtedy, gdy ona zaczyna gadać Nic to nie daje.
Bromchit Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Naciskasz przycisk Setup, potem naciskasz dolny prawy przycisk przy dużej gałce, odpali się menu ustawień dźwięku, zjeżdżasz na sam dół listy ustawień i wybierasz funkcję ustawienia głosu, tam znajdziesz: ustawienia głosu nawigacji, raporty drogowe i system mowy-jeśli nawigacja ma tą funkcję.
remus_kraków Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 Tak wiem ale jak dam siłę głosu na minimum to i tak jak już pisałem jest za głośno.
Bromchit Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Można głos wyłączyć całkiem w ustawieniach navi. Czwarta pozycja w ustawieniach nawigacji "komunikaty głosowe". Ja u siebie mam całkiem wyłączone komunikaty, i jak navi prowadzi panie nie gada z głośników. Są tylko komunikaty jak wytycza trasę.
remus_kraków Opublikowano 19 Września 2012 Autor Opublikowano 19 Września 2012 Można głos wyłączyć całkiem w ustawieniach navi. Czwarta pozycja w ustawieniach nawigacji "komunikaty głosowe". Ja u siebie mam całkiem wyłączone komunikaty, i jak navi prowadzi panie nie gada z głośników. Są tylko komunikaty jak wytycza trasę. Ale ja nie chcę całkiem wyłączyć głosu nawigacji tylko go jeszcze bardziej wyciszyć poniżej minimum. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi