Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana wahaczy audi a4 B5 - koszt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienic gorne wahacze z przodu, wahacze mam, ile mniej wiecej moze kosztowac robocizna ?

Opublikowano

mysle ze od 100-300 zeta.zalezy czy znajomy mechanik czy obcy:grin:troche roboty jest przy tym.

Opublikowano

u znajomego robiłem po 2 górne wziął po 50 zł strone:hi: ale biorą po 80 i więcej przynajmniej u mnie

---------- Post dopisany at 21:24 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

i dobrze jest spsikać wd ta śrubę co je łączy bo mówią że lubią się zapikać

Opublikowano

dokładnie , warto kilka dni wcześniej przed wymianą wahaczy spsikać codziennie śrube coby ładnie puściła bo jak będzie problem to od razu dwa wahacze wymienisz :)

u nas w Szczecinie mechanik który z nami współpracuje wymienia komplet zawieszenia przedniego za 200zł :)

Opublikowano

ja wymieniałem sam całość i nakrętki puściły gorzej z wyjęciem śrub tych długich od wahaczy górnych musiałem użyć palnika warto je wymienić żeby kiedyś nie było problemu. Na Śląsku za całość wołają po 400-500 zł.

Opublikowano

W W-wie pod Markami za kompletną wymianę zawiechy zapłaciłem 300zł.Czyli 150 zeta na stronę.

Opublikowano

eeee 20 minut roboty albo od 30zl u znajomego w zwyz :wink: nie ma z tym wcale duzo roboty tylko przy przednim trzeba troche sprezyne w dol dac zeby srubke wyjac :wink:

Opublikowano

przy gornych trzeba odkrecic amora bo kasta blokuje srobe

Opublikowano

mnie wlasnie czeka wymiana gornych wahaczy , mechanik powiedzial ze czesci beda kosztowac kolo 450-500zl i 100zl robocizna.

p.s. czy za czesci nie jest za drogo?

Opublikowano

jakiej firmy te wahacze bierzesz? Lemfordery?

Ja ostatnio za cały komplet zapłaciłem 280 zł czyli 140 za strone. I wydaje mi się, że nie jest to jakaś gigantyczna kwota :wink:

Części oczywiście swoje

Opublikowano
przy gornych trzeba odkrecic amora bo kasta blokuje srobe

Tylko przy przednim :nose: Tylny ma aż nadto miejsca :wink:

---------- Post dopisany at 17:15 ---------- Poprzedni post napisany at 17:14 ----------

mnie wlasnie czeka wymiana gornych wahaczy , mechanik powiedzial ze czesci beda kosztowac kolo 450-500zl i 100zl robocizna.

p.s. czy za czesci nie jest za drogo?

450-500 za komplet wahaczy to bardzo dobra cena z tym że... Zapytaj jakiej one są firmy i poczytaj na ich temat na forum :decayed: A stówka za robotę to dobra cena :wink:

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 17:15 ----------

jakiej firmy te wahacze bierzesz? Lemfordery?

Ja ostatnio za cały komplet zapłaciłem 280 zł czyli 140 za strone. I wydaje mi się, że nie jest to jakaś gigantyczna kwota :wink:

Części oczywiście swoje

E no 5 stówek za Lemy to nie bardzo :wink:

Opublikowano

no ja za 2 szt górnych lema z przesyłką do 300 zł płaciłem od Dzika

Opublikowano

Wow...nie wiedziałem, że tyle kasy zaoszczędzam jak wymieniam je sobie sam. Ech - to jakieś 2 godziny pracy...

Opublikowano
Wow...nie wiedziałem, że tyle kasy zaoszczędzam jak wymieniam je sobie sam. Ech - to jakieś 2 godziny pracy...

a mechanicy głodują:grin:

• 9 lat później...
Opublikowano

Trójmiasto.audi a4b5.lewe górne wahacze do wymiany. Zacząłem sam lecz nie poradziłem sobie z tą długa droga przy kole. Robote skończył mechanik. Koszt 150...