Jump to content
IGNORED

Cieknący olej na uszczelcze, prośba o identyfikacje części.

Recommended Posts

Posted

Zawór recyrkulacji spalin (EGR) bolączka silników tdi

Posted

zazwyczaj olej z niego wydobywa się z tego dużego grzybka po bokach-przez otwory. zadku bywa aby uszczelkę wydmuchało tzn oring gumowy.

nieszczelnosc tych zaworów to standard- wtopa Pierburga...

duzo ludzi z tym jeździ , inni robią rzeźbę z wężykami i butelkami a inny nie żydzi kasy tylko kupuje drugi za 500zł i wymienia aby było szczelnie i czysto pod maska...

Posted
inny nie żydzi kasy tylko kupuje drugi za 500zł i wymienia aby było szczelnie i czysto pod maska...

przez rok ;)

Posted

No nie wiem czy przez rok, EGR siedzi w aucie od 3 lat i nic nie cieknie:wink: montowany w Belgii .

Posted

Jeżeli egr był odkręcany i oring nie został wymieniony to może przepuszczać właśnie na nim..

Posted

w ASO za ten oring i drugą uszczelkę zapłaciłem ok 25zł,po wymianie nic nie leci.

Posted

Może leciec z pod uszczelki. A może z grzybka. Rozbierz i przeczyśc. Jak masz silikon czerwony uszczelnij połączenie i wtedy zobaczysz.

• 4 weeks later...
Posted

kurcze kupiłem dziś oring tylko nie miałem numeru bo zapomniałem odpisać tak jak napisał kolega kkam N-909 273 01 i dali mi w serwisie N-909 273 02 i juz teraz nie wiem od czego on jest bo przydać się napewno przyda przy czyszczeni egr, w piątek zakupie N-909 273 01 tylko mógłby mi ktoś wyjaśnić gdzie oring o N-909 273 02 znajduje się??