Bartek B5 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 jak Darku bedziesz miał wyresy to daj znac nawet za jednym pomiarem wyszło 131 ale Nm gorsze
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Trzeba przyjąć średnia jak będę miał to ci podeśle
Bartek B5 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 wiem wiem to akurat było mierzone przy stopniowym dodawaniu gazu Tak ze mozna motor gazowac
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 175KM wypadło z pasaata 2.8 30V ktory w serii ma 193KM. A po znajomosci u ghosta było po 60 zł. Kolega co ma firmę tuningowa wpadł go odwiedzić, ziomek ma 2.7 single turbo )
Sylwek A 4 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 No to co panowie może jutro na spocie nam powiecie co się działo? Rafał dziś spokojnie żebyś na spot jutro wpadł.
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 ale to normalna podwoziowa ? Lepiej w czasie jazdy na drodze ci mierzy. 3 but i do odcięcia. A co do spotu to ja chyba odpadam.
slo Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) a jak ważył furę ? Edytowane 15 Listopada 2014 przez slo
Labiel Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 A co z warunkami atmosferycznymi? Z wiatrem na przykład?
Blachu Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Hamownia drogowa (dynomet) oszukuje tylko wtedy, gdy operator tego chce... A tak w ogóle to Edytowane 15 Listopada 2014 przez Blachu
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Juz odpowiadam fury były ważone wczesniej na wadze, a co do warunków atmosferycznych to nie wiem jak to wyglada. Ale taka hamownie daje lepsze spectrum Z reszta pomiary z rolki i drogowe wychodzą tak samo. Było kolka aut ktore były mierzone na hamowni i tu wyszło to samo. Obsługujący nie był zielony. Pytajcie ghosta.
Labiel Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Tak pytam z ciekawości. Jak nie ma wiatru to ok, ale przy sporym wietrze "koni" ubywa, bądź przybywa w zależności czy pod czy z wiatrem. To chyba każdy odczul na drodze. Temp powietrza też ma znaczenie.
slo Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 ja bym wolał zmierzyć na normalnej hamowni
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Ale na normalnej wychodzi to samo. Pomiarów było kilka robionych i naprawdę gość z głowa. Poczytajcie sobie trochę o tym urządzeniu. A pozatym jak to jest możliwe ze auta hamowane miało taka samo moc tutaj? Zbieg okoliczności?
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/227066-%5BS4-B5%5D-Moje-male%C5%84stwo%2E-Single-turbo O ile sie nie pomyliłem to tego gościa projekt.
Labiel Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Nikt nie podważa tego że ta lotna hamowania pokazuje prawidłowe wartości, ale jednak przy niej jest więcej "zmiennych" które trzeba uwzględnić. Jak ktoś to robi z głową i trzyma się wytycznych to pewnie wyjdzie ok. Ale specem nie jestem, biorę tylko na logikę. Wiatr to na pewno jedna z rzeczy które trzeba uwzględniać.
darek995 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Tak pytam z ciekawości. Jak nie ma wiatru to ok, ale przy sporym wietrze "koni" ubywa, bądź przybywa w zależności czy pod czy z wiatrem. To chyba każdy odczul na drodze. Temp powietrza też ma znaczenie. Dlatego pomiar był robiony w dwie strony by tego nie było. Nawet było lekko pod górkę i z górki i wtedy niut wychodzi inaczej. Nikt nie podważa tego że ta lotna hamowania pokazuje prawidłowe wartości, ale jednak przy niej jest więcej "zmiennych" które trzeba uwzględnić. Jak ktoś to robi z głową i trzyma się wytycznych to pewnie wyjdzie ok. Ale specem nie jestem, biorę tylko na logikę. Wiatr to na pewno jedna z rzeczy które trzeba uwzględniać. Pewnie masz racje. Nie twierdze tez ze to super hiper dokładnie itp. Ale nawet jeśli to zbliżone wartości to i tak jestem zadowolony ze auto trzyma serie. Wiecej o tym może powiedziec ghost bo on hamował auto a dzisiaj miał 12 pomiarów chyba. Także bedzie wiedział.
Rekomendowane odpowiedzi