jacca90 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 to nie lepiej było kupić hybryde z możliwością regulacji?
pioteros Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 jesli mowisz o jakiejs regulacji zaleznej od obrotow, to nie ma takiej, tak jak tybucu napisal DV jest otwierany w momencie puszczenia gazu/wcisniecia sprzegla i tyle
TyBucu Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 W hybrydach tez jest taka sama zasada dzialania, pewnie chodzi ci o regulowane sprezynkami... To nie jest zalezne od obrotow, tylko od cisnienia w ukladzie...
pioteros Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 ale to chodzi chyba tylko o dzwiek, bardziej scisnieta membrana to mocniejszy dzwiek, gwizd itp czy to DV, czy BOV, jego zadaniem jest jak najszybsze upuszczenie cisnienia z ukladu spowrotem do rury dolotowej przed turbine
jacca90 Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 no dobra ale dv nie wypuszcza powietrza w atmosfere to jakim cudem slychac ten tzw pssss? chodzi mi oczywiscie o ten od properfekt itp
TyBucu Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 normalna dv tez robi pssst tylko troche ciszej, wiekszosc tego dziwieku jest tlumiona przez gumowy dolot i puszke filtra Cisnienie wypuszczasz czy tak czy inaczej w atmosfere, tylko czy to bedzie atmosfera komory silnika czy dolotu to juz inna sprawa. ---------- Post dopisany at 17:21 ---------- Poprzedni post napisany at 17:20 ---------- Ja mam TIP+stozek (tak wiem zaraz posypie sie ze to ujnia dla przeplywki itp itd. i ze zaraz mi padnie) i "Pssssst" slychac przez to duzo glebiej i wyrazniej.
pioteros Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Na stożku właśnie słychać cofające się powietrze nawet ze zwykłej dvki, tylko jest to bardziej furczenie, na zwykłym filtrze cały dźwięk tłumi i filtr i gumowy tip
TyBucu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
Ans Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Stożek to zło, najlepiej zrobic "waxboxa " czyli dziury w puszce ja mialem tak u siebie i nieźle sapało
TyBucu Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Juz na aucie, nie ma opierdzielania sie.. :whisteling: Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 Takie cos wyszlo, okazuje sie ze to k04 jest jakies dziwne, brak maf 3" , lipny stożek (pipercross byl pod 3") ujowy kolektor wydechowy, padnieta lambda i przepustka. Tak jest bezpieczniej jak narazie, ogarne kilka rzeczy i spowrotem na korekte
novwy Opublikowano 9 Września 2014 Opublikowano 9 Września 2014 Co tam w wielkim świecie? Działasz coś czy obijasz się na L4?
TyBucu Opublikowano 10 Września 2014 Autor Opublikowano 10 Września 2014 Nic sie nie dziaje, na zwolnieniu jestem do piątku, ale nie próżnuje Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
novwy Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Widzę że będzie jakiś filmik wkońcu jak ogarniesz to wal linka
TyBucu Opublikowano 11 Września 2014 Autor Opublikowano 11 Września 2014 Coś tam staram sie ulepić, ale dopuki Slo nie wyśle mi tego co on zebrał z oemu, jest cienko z materiałem...
novwy Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Odkopalem, jakieś nowości na pokładzie np 2din ?
TyBucu Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Masz przekaznik u siebie, wiec wiesz ze nie Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
TyBucu Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Bez niego nic nie zdzialasz? Moge wrzucic konsole ale przeciwmgielne mi nie beda dzialaly z tylu i d*pa z przegladem. Pozatym czekam na kolejna wyplate to wpadnie jakies konkretne radyjko. Widze cie
Rekomendowane odpowiedzi