Biszczan Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 to w A4 B6 1,9tdi są dwie sondy??? W B6 TDI nie ma żadnej sondy, są tylko w benzynie. PS. Świetny efekt miałem gdy turbo oddałem do czyszczenia ultradźwiękami (katalizatora nie wywaliłem wówczas). Nie wiem czy gdybym teraz wykonał znów taki zabieg, ale dodatkowo wywalił katalizator to czy dźwięk różniłby się.
daniels Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 wywalenie kata daje jeszcze jedną rzecz:za***iście gryzące spaliny,masakra
lukasz1813 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Witam Chcę zdemontować katalizator tzn całkowicie go usunąć. Jaki to będzie miało wpływ na silnik? Są jakieś skutki uboczne takiej operacji? Proszę o wasze opinie. Dodam że silnik to 1.9 TDI PD 115 KM.
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 żadnych minusów, same plusy lepiej sie wkreca, mniej pali przy okazji warto zrobic program
Haimon Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Do tego dochodzi jeszcze przyjemny dźwięk turbinki którego nie było wcześniej:wink: Jeśli masz plecionkę w kiepskim stanie możesz odrazu zaopatrzyć się w zamiennik kata razem z tą plecionką. U mnie poleciała krótki czas po wycięciu kata i dwa razy ta sama robota.
xBladex Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Po wywaleniu KAT-a i EGR to bedziesz miał chyba podobamy dźwięk jak na tym filmie.Tu akurat jest a6,bo znalazłem a4 ale dawało jak z wolnego wydechu w ciężarówce. A6 A4 P.S w 1,9 TDI 90KM tez uzyskam taki świst turbinki jak a6?bo pamiętam jak brat miał swoje b5 tylko za 110KM i coś takiego było,a znów wujek tez ma b5 110KM i świstu nie ma.
lukasz1813 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Widzę że same korzyści z usunięcia katalizatora można mieć Wraz z wyrzuceniem kata zmienię plecionkę bo ta już swoje wysłużyła. Dźwięk turbinki jak najbardziej na tak A co do tego programu to możecie napisać coś więcej na ten temat? Hmm? Dzięki z góry
VTG Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Jeśli nie masz kata masz swobodny przeływ gazów, lepsza dynamika gazów bez kata w ajm możesz zrobić jakieś 145-150 koni samym programem. Jedyny minus to zapach spalin jak z ikarusa ale to raczej nie przeszkadza. Turbo będzie wchodziło troche niżej. Polecam zamienniki od Andrzeja Gruchota, sam taki mam.
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Jedyny minus to zapach spalin jak z ikarusa ale to raczej nie przeszkadza. nic takiego nie ma miejsca, to nie benzyna
VTG Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Akura ma miałem awx bez kata i mam bke bez kata, zapach spalin nie zachyca, dosłownie jak z ikarusa.
Dev Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 po kastracji na wydechu jest szybszy przepływ spalin o podwyzszonej temperaturze co powoduje przykry zapach spalin z wydechu z racji obecnosci nie do końca spalonego paliwa wystarczy dobrze przepalic auto i wszystko wraca do normy
VTG Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 Przykry zapach w dieslu wynika z braku katalizatora to są czyste spaliny które wychodzą z silnika. Ma zadanie umożliwienie "dopalenia" niecałkowicie spalonych produktów, np. tlenek węgla do dwutlenku stąd ten zapach.
lukasz1813 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Widzę że coraz więcej plusów wyrzucenia kata Co do zamiennika od Andrzeja Gruchota - prosił bym o jakiś link lub namiary z tym przedmiotem. Samym programem można uzyskać taką moc w granicach 150 KM? Czy takie podniesienie mocy nie będzie miało negatywnego wpływu na silnik i jego podzespoły?
janjazda Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 zapach spalin nie zachyca, dosłownie jak z ikarusa. Potwierdzam. U mnie w AJM też po wycięciu kata strasznie śmierdzi spalinami. To właściwie chyba jedyny minus Wysłane kaloszem
assist Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 w sensie smierdzi obok / za autem ? w srodku jest ok, chyba ze zle pospawane.. pzdr. assist
janjazda Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Śmierdzi za autem tylko. W środku jest ok Wysłane kaloszem
Dev Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Widzę że coraz więcej plusów wyrzucenia kata Co do zamiennika od Andrzeja Gruchota - prosił bym o jakiś link lub namiary z tym przedmiotem. Samym programem można uzyskać taką moc w granicach 150 KM? Czy takie podniesienie mocy nie będzie miało negatywnego wpływu na silnik i jego podzespoły? nie wkładaj żadnego Gruchota wywal srodek, to wystarczy
lukasz1813 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Czyli wyrzucenie samego środka wystarczy w zupełności? A gdyby tak wyciąć cały kat i zamiast tego wstawić samą rurę? Tak chcę właśnie zrobić.
lukas551 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 A po wywaleniu kata motor nie bedzie pracował głosniej??Pytam bo sam mysle nad usunieciem kat
Rekomendowane odpowiedzi