Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co daje usunięcie katalizatora w Audi A4 B6 1.9TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany skoro są same plusy usunięcia kata to nie ma co się zastanawiać :naughty:

Opublikowano

ja czekam az sie ciepło zrobi.:decayed:

Opublikowano

Też się zabieram za pracę gdy tylko pogoda na to pozwoli :naughty:

Opublikowano

ja chyba też :decayed:

Opublikowano

Pany sprzedawał już ktoś kiedyś same wióry z kata?

Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że sam środek w reklamówce kupią :polew:

Każdy typ katalizatora zawiera inne związki chemiczne i od tego jest uzależniona jego cena. Sama waga nie robi tutaj, aż takiego wielkiego znaczenia.

Opublikowano

Ja sprzedawałem wielkokrotnie i nigdy nie miałem z tym problemów..

Opublikowano

kurde czytam sobie i czytam i chyba też wywale ten srodek, mam soft na 170 i wywalenie platynki napewno mi nie zaszkodzi :D... a może ktoś mi powiedzieć czy dużo zabawy jest z odkręceniem kata?? Nie mam kanału w garażu i może być trochę lipa z takim zabiegiem;// chyba że komuś zlece taki zabieg.. jakie mogą być koszta u mechaniora??;D

Opublikowano

odkrecasz od samej turbiny trzy nakretki i opaske na rurze, wykrecasz filtr powietrza i dobrze nim manewrujac wyciagasz całą rurke z katem do góry, jak nie pomyliłem modelu to tak jest najprosciej..

Opublikowano

:hi:

Możecie podać nr uszczelek i nakrętek, które powinno się zmienić przy odkręcaniu kata ?

Motor awx.

Opublikowano

nie wsłuc**ję się aż tak mam v6 i wolę żeby było silnik słychać a audi zaprojektowało wydech bardzo cichutki więc mój mod mi pasuje:P jesli chodzi o przyrost mocy bo niektórzy mówią że po wycięciu kata od razu normalnie 10KM wydaje mi się że to maksymalnie byłoby z 5KM (nie w każdym silniku) a i tak nikt tego nie odczuje:P zostawienie samej puchy jest wygodne na przeglądach bo są różni diagności myślę że nikt nie zauważy różnicy w mocy między rurą a puchą po kacie ale mogę się mylić.

Opublikowano

Co do demontażu to nie lepiej odkręcić te śrubki od turbo następnie poluzować srodkowy tłumnik i wyciągnąc kata do dołu ??? przy okazji mozna wydech zabezpieczyć jakas dobra termiczna farbą

Opublikowano

Ja z tego co pamietam to spokojnie wyszedł mi do góry..

Opublikowano

a po co demontowałeś filtr powietrza ??? przeszkadza ???

Opublikowano

chyba tak, nie pamietam za bardzo, chyba łatwiej jest wyciagnac wtedy kata, a zdemontowac filtr to minutka roboty..

Opublikowano

Najłatwiej w B5 jest zdemontować filtr bo przeszkadza i dwie belki z podwozia bo też przeszkadzają. Odkręcamy trzy śruby od turbo i obejmę przed tłumikiem środkowym. Rozsuwamy rury i możemy wyciągnąć przez komorę silnika całość. Żeby odkręcić kata od rury to już trzeba mieć szczęście, u mnie te śruby były przerdzewiałe więc uciąłem je kątówką. Dokupiłem w metalowym twarde śruby M8x40 10.9 i nakrętki. Uszczelki były w miarę więc zostawiłem stare.

Opublikowano

Wyciągnięcie kata to bardzo prosta sprawa, odkręcenie kilku śrub i po problemie :)

Opublikowano

też muszę to zrobić ale nie mam warunków (kanału) a mam założony uniwersalny na euro4 i jest skur*iel wielki że nie wiem którędy go można wyciągnąć może znacie kogoś kto to zrobi w wawie i okolicach a nie nabierze jak za zborze:D

---------- Post dopisany at 12:54 ---------- Poprzedni post napisany at 12:20 ----------

jak u gruchota zamówić takie ustrojstwo?

Opublikowano

jaki nr uszczelek albo jakis link do aeb

Opublikowano

Jutro jesli bedzie taka pogoda jak dzis wywale swojego kata i zdam relacje jak zrobic to w B6

Opublikowano

Panowie, wrzuciłby przy okazji któryś z was może do "warsztatu" foto work:) jak demontować w b5 tdi? tak dla poglądu laików:)