Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie ściema, w ciągu 5h przybyło 50 licytujących i wszyscy z nich nagle mają po 90-130tys na malacza :whistling:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 823,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jaka jest różnica między hamulcami w 3,0 TDI a S4 (oczywiście poza rozmiarem)-tzn.:

-czy zacisk z przodu jest taki sam (etka niby pokazuje inny numer), czy różnica jest tylko w jarzmie?

-czy zacisk z tyłu jest taki sam, czy analogicznie różnica jest tylko w jarzmie (chociaż tutaj wydaje mi się, że ponieważ grubość tarczy jest inna to i zacisk będzie inny).

Zastanawiam się czy przy następnej wymianie tarcz/klocków nie przejść na zestaw 345/300 + oplot.

I dalej- czy przewód pomiędzy pompą hamulcową a ABS (ten sztywny) dorabiać z miedzi, czy raczej kupić ori? (wygląda na to, że mi grzybek nie trzyma szczelności) :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest różnica między hamulcami w 3,0 TDI a S4 (oczywiście poza rozmiarem)-tzn.:

-czy zacisk z przodu jest taki sam (etka niby pokazuje inny numer), czy różnica jest tylko w jarzmie? Inne jest jarzmo

-czy zacisk z tyłu jest taki sam, czy analogicznie różnica jest tylko w jarzmie (chociaż tutaj wydaje mi się, że ponieważ grubość tarczy jest inna to i zacisk będzie inny). Inny jest zacisk i jarzmo

Zastanawiam się czy przy następnej wymianie tarcz/klocków nie przejść na zestaw 345/300 + oplot. Polecam bo warto

I dalej- czy przewód pomiędzy pompą hamulcową a ABS (ten sztywny) dorabiać z miedzi, czy raczej kupić ori? (wygląda na to, że mi grzybek nie trzyma szczelności) :kwasny:Kup ori

Pamiętaj że musisz jeszcze kupić inne osłony

Opublikowano

Dzięki Tomku! Narazie zbieram informacje. Tarcze mi jeszcze powinny starczyć na nowe klocki, które teraz założyłem. A że przejście z 320 na 345 jest w miarę bezbolesne to pomyślałem o upgradzie na przyszłość.

Co do przewodu to tak właśnie myślałem. Spróbuję jeszcze jakoś zreanimować ten grzybek co wchodzi w pompę ale jak to nic nie da to zostaje tylko zakup nówki.

Opublikowano
  • Autor

Przerabiałem ostatnio temat, więc jak co to pytaj śmiało :wink:

Opublikowano

Przewody dorabiałeś czy kupowałeś gotowce?

Bo prawdopodobnie będę zamawiał w firmie robiącej elementy hydrauliczne - mają b.dobre opinie i kilka osób u nich już robiło przewody do aut przeznaczonych do sportu (amatorskiego ;) )

Opublikowano
  • Autor
Przewody dorabiałeś czy kupowałeś gotowce?

Bo prawdopodobnie będę zamawiał w firmie robiącej elementy hydrauliczne - mają b.dobre opinie i kilka osób u nich już robiło przewody do aut przeznaczonych do sportu (amatorskiego ;) )

Kupiłem gotowe u deva z firmy Hel

Opublikowano
Dla mnie ściema, w ciągu 5h przybyło 50 licytujących i wszyscy z nich nagle mają po 90-130tys na malacza :whistling:

wczoraj bylo w wiadomosciach o tym wiec jeden drugiemu przekazal. a co do gotowki... ludzie maja sianko kolosalne... ale tego nie widac.... sciemka jak sciemka, tez podejzane bo ja bym osobiscie czekal do godziny przed koncem. a tam pewnie bedzie grubo na maxa :decayed:

Opublikowano
Jaka jest roznica miedzy 2,7 a 3,0 tdi? Koles mechanik powiedzial mi ze sie roznia tylko turbina i sterownikiem ale jakos dziwne mi sie to wydaje... mowi ze rozbieral oba silniki i wszystko jest takie same- tloki, glowica itp

Bierz 3.0 tylko zapytaj chłopaków z jakimi oznaczeniami, bo pierwsze wypusty były felerne :wink:

Spokojnie Kris napewno wezme 3,0 jak bede zmianial samochod ale jeszcze nie wiem dokladnie kiedy to nastapi :decayed:

Opublikowano

Ktoś kupował do B7 taki ręczniak i ma porównanie ?

Difference between RS4 E-brake handles?

Opublikowano

Panowie, gdzie są dokładnie odpływy u nas z grodzi podszybia ? Wiem , że są 2 po bokach, a na środku coś jest pod aku albo w około ?

Opublikowano

Pod aku i pod serwo.

Opublikowano

dzięki melman_zyrafa zrobione dzisiaj (obydwa zapchane już były) + wrzucone nowe palniki 5000K :drunk:

Opublikowano
dzięki melman_zyrafa zrobione dzisiaj (obydwa zapchane już były) + wrzucone nowe palniki 5000K :drunk:

:thumbup1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie potrzebuję założyć do sedana w s-line hak holowniczy. Czy poza samym hakiem muszę założyć też moduł haka? Czy jak znajdę oryginalny, to nie będę musiał wycinać dziury w dokładce s-linowej?

Opublikowano

delikatnie trzeba podciąć dokładkę od spodu ale tego nie widać :wink:

Opublikowano

witam

szybkie pytanie czy podejdzie do a4 b7 AVANT

czy będzie pasować chodzi mi o to czy równo siądzie

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/zawieszenie-35-40-fk-b6-7-cena-dol-274344/

proszę o konkretna odpowiedz

dzięki

Opublikowano

Jak mam radio concert to zeby zalozyc RNS-E musze kupic caly tunel 2din czy wystarczy sam kosz 2din? I czy sa jakies przejsciowki z tych kostek od concerta na RNS-E?

Opublikowano

tunel może być 1Din tylko trzeba go podciąć odpowiednio lub oryginał 2din

kosz 2din to już wiadomo do tego przejściówka ISO chyba firma mobilem z lublina chyba robi coś takiego

naturalnie klimatronik 2Din do tego dochodzi

Opublikowano

A czy jak podlacze do kupy to wszystko bedzie wspołgralo? Chodzo mi o kiere mf,bt i fis razem z rnsem.