Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Kontrolka Check Engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z kontolka check engine. Zapalila mi sie wczoraj i niechce zgasną choc na komputerze pokazuje service OK!

I z samochodem niedzieje sie nic niepokojącego, wszystko chodzi jak nalezy, pali, rozwija moc, stoj rowno na wolnych obrotach wsztrsko jest jak najbardziej ok na benzynie jak i na gazie i nigdy wczesniej niemignela mi ta kontrolka nawet na sekunde. Czy mozna jakos samemu skasowac ten błąd bez uzycia vaga?

Opublikowano

To masz błąd w silniku :chytry: musisz go vagiem wykasować :mysli:

Opublikowano

przypuszczam ze to przez instalacje gazowa, czesto sie tak dzieje w zagazowanych autach, musisz podpiac Vaga i zobaczyc dla czego sie pali, jesli blad ktory wyskoczyl nie bedzie to nic powaznego to tylko musisz go usunac i zobaczyc czy sie bedzie powtarzal.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

byłem na komputerze w warsztacie i niemogli sie połączyc z komputerem w samochodzie, wiec kupilem sobie vaga na allegro Polski Vag 2.5 usb i to samo niemoge sie połaczyc z komputerem;/ i niewiem co zrobic teraz kontrolka pali sie nadal a niemoge sie do tego dostac, wiec zostaje mi tylko serwis?? i czy byla mozliwosc zeby w serwisie zablokowali jakos dostep do kopmutera?

I kolesie w warsztacie w którym bylem mowili ze mozna jakos skasowac to poprzez nasniecie jakis przyciskow na wysietlaczu, czy da rade tak jakos to zrobic??

Opublikowano

zdejmij klemę z akumulatora na kilka minut

Opublikowano

byłem na komputerze w warsztacie i niemogli sie połączyc z komputerem w samochodzie, wiec kupilem sobie vaga na allegro Polski Vag 2.5 usb i to samo niemoge sie połaczyc z komputerem;/ i niewiem co zrobic teraz kontrolka pali sie nadal a niemoge sie do tego dostac, wiec zostaje mi tylko serwis?? i czy byla mozliwosc zeby w serwisie zablokowali jakos dostep do kopmutera?

I kolesie w warsztacie w którym bylem mowili ze mozna jakos skasowac to poprzez nasniecie jakis przyciskow na wysietlaczu, czy da rade tak jakos to zrobic??

auto moze byc już na CAN-ie dlatego nie chce sie komunikować

musisz kupic sobie taki który na tym działa

Opublikowano
  • Autor

połączyłem sie tylko znowu napotkałem problem niemogę sie połaczy z silnikiem;/ łacze sie z klima, radiem, licznikiem,abs-em ale z silnikiem caly czas mi sie łączy i powtarza nawiązywanie połączenia, ma moze ktos na to sposob?[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2008, 20:10 _________________________________________________ia dzis kontrolka check engine zaczela dziwnie migac i samochod niepracuje równo tylko obroty faluja i jak dodaje gazu podczas jazdy to szarpie strasznie;/

Opublikowano

zdejmij klemę z akumulatora na kilka minut

Uzasadnij, jakie korzyści przyniesie odłączanie akumulatora, poza nauką kręcenia nakrętki 10mm?
Opublikowano

Jak bywasz czasem w Wa-wie to możemy sie poznym popoludniem gdzies umowic i pogrzebiemy moim Vag'iem. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

spoko juz zdjagnozowany problem cewka na trzecim cylindrze uszkodzna

Opublikowano

Uzasadnij, jakie korzyści przyniesie odłączanie akumulatora, poza nauką kręcenia nakrętki 10mm?

nie wiem, robiłem tak zanim nie miałem vag-a , kasowało mi to check engine, wiadomo problemu to nie rozwiązuje.

Opublikowano

W czym ci tak kasowało chceck?

Chyba w jakimś starym oplu na Multec-u. Albo w innym jednopunkcie starym .

Opublikowano

W czym ci tak kasowało chceck?

Chyba w jakimś starym oplu na Multec-u. Albo w innym jednopunkcie starym .

Jak w profilu , kasowało mi to błędy typu "check engine" jak się okazało później pod VAG "wypadanie zapłonu" . Może kończymy ten temat ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

I znowu to samo poleciałęm do warsztatu i tam podłaczyli pod kompa i mówią ze cewka na 3 cylindrze cos niekontaktowała i to sie zapalilo ale wszystko działą dobrze. Czy mogłoby tak ze jak mi wymieniali tą cewkę to mogli nieskasowa błędu i on sam znikł po zamontowani dobrej części? i po jakimś czasie sie zapalił? Czy może cos wiecej sie tam dzieje ze jest nowa cewka i po paru kilometrach odpalilo sie znowu? A i wymienione zostały tez swiece.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co w takim razie z katalizatorem nie padł? Miałem podobną sytuację i prawdopodobnie teraz od tego mam słabą wydajność katalizatora i świeci mi się kontrolka silnika. Ale do dzisiaj, jadę właśnie wymienić katalizator.

Opublikowano
  • Autor

Nie katalizator dobry, a po tym skasowaniu zrobiłem juz ponad 2 tys. i sie juz niezapala.