Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bartek ma problemy z doborem koloru zaciskow jak kobieta z wyborem sukni :grin:

Coś w tym jest :decayed:

---------- Post dopisany at 13:36 ---------- Poprzedni post napisany at 13:35 ----------

Z drugiej strony jak dokładniej się wczytasz - to stanęło na srebrny vs. czarny z przewagą na czarny :wink:

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja tez miałem dylemat, wybrałem srebrny i mi się podoba, czarny ginie a nie o to chodzi chyba, oprócz tego że mają hamowac niech też wyglądają, w końcu pare grosza to kosztuje :decayed:

Opublikowano

Bartku tu masz nawiercane zimmermanny z czarnym zaciskiem na 18"

sam4023.jpg

jeśli chodzi o wielkość, to szału niema. Nawierty też jakoś nie oślepiają więc wiochą nie zalatuje a coś to daje na + przy hamowaniu :wink:

Opublikowano

wygląda to jak 288 w B5 :polew:

Opublikowano

Fakt - otwory są małe i nie rzucają się w oczy...

Opublikowano

otwory ????

a tarcze ????

Opublikowano

Ta tarcza w 18" wygląda jak seria... Ma ktoś może fotkę 320mm w 17" ? Ale ustaliliśmy już, że nie ma co świrować...

Opublikowano
otwory ????

a tarcze ????

Szału niema jak przy RSowych ale dużo lepiej to hamuje niż seria 288/245:wink: a w przypadku Bartka, wkładanie czegoś większego raczej niema sensu.

Opublikowano

Dev, Ciebie śmieszy 320mm w 18" a fakt jest taki, że to na czym jeździłem do tej pory to dopiero kupa...

Tak było na 19" jeszcze przed założeniem H&R (tył siedzi wyżej):

front19.JPG

rear19.JPG

Na 17" jest trochę lepiej ale tył i tak wygląda śmiesznie :wink:

both17.JPG

Opublikowano

dlatego tez zwróciłem Twoja szanowna uwage na ten aspekt pojazdu

jakim własnie sie poruszasz po naszych kochanych, roz....j**anych poskich drogach

Opublikowano
dlatego tez zwróciłem Twoja szanowna uwage na ten aspekt pojazdu

jakim własnie sie poruszasz po naszych kochanych, roz....j**anych poskich drogach

Najlepsze jest to, że wcześniej kompletnie nie zwracałem na to uwagi... Dobrze jest mieć na forum fachowca od tych spraw :wink:

Opublikowano

ja u siebie to cyba raczej bym zapodal czerwone zaciski bo o czarnego czerwień pasuje moim zdaniem:decayed:

Opublikowano

no fakt przy 19 wygląd komiczny, ale najlepsze przy zmianie hebli na większe jest jednak to hamowanie

Opublikowano
No dobra - po dzisiejszej debacie z Tomkiem stanęło na tarczach Zimmermann i klockach ori (czyli w zasadzie ATE) lub Ferodo...

Jest kilka spraw przy których się waham.

1 - w jaki kolor dać zaciski?

2 - tarcze standardowe z Coat Z czy sportowe (nawiercane)?

http://www.otto-zimmermann.de/en/assets/uploads/bs-standard.png VS http://www.otto-zimmermann.de/en/assets/uploads/bs-sport.png

Jeśli chodzi o dobór tarcz - nie chcę przesadzić ale... dopłata jest nieduża, a pomijając plusy - po prostu cholernie mi się podobają(...)

Szkoda, że mi się nie pytałeś osobiście. Mam takie zimmermany gładkie, oraz klocki też zimmermana (Klocki tak naprawdę produkuje saxid, a zimmer tylko pakuje). Generalnie tak:

pomimo docierania zgodnie ze sztuką itd przód jest w tej chwili krzywy. Nie mierzyłem dokładnie, ale na oko lewa 0.05mm a prawa 0.02 widać to przy klocku. Będzie przetaczanko. Także pomimo wielu świetnych opini, nie jarałbym się zbyt mocno zimmermanem. Klocki pylą w piz*u. Felgi czyszczę o każdej parzystej godzinie ;) Pamiętaj, że nawiercane tarcze będą jeszcze bardziej pylić. U nas bdb opinie mają klocki jurid. Również nieźle wypadają EBC green stuff. Te drugie zwłaszcza pod względem pylenia. Tył mam również na tym zestawie, ale tam jest prosto i czysto. Skuteczność jest zadowalająca. (324x30przód 324x12tył no i ponad 2T :) )

Opublikowano
Ma ktoś może fotkę 320mm w 17" ?

img9018m.th.jpg img9016b.th.jpg img9007t.th.jpg img9006v.th.jpg

Trochę się przykurzyły i straciły połysk, właściwie ich nie widać. Laik nie zorientuje się, że hamulce były zmieniane. O to mi chodziło :smiley:

Wychodzę z założenia, że one mają działać a nie wyglądać. A zmiana z 288 na 321 na pewno będzie odczuwalna :thumbup:

Opublikowano

Kolego, zapomnij o klockach Zimmermanna, to jest tylko smród podczas hamowania

nic innego, kolejna sprawa to EBC, to kolejny chybiony temat

i pamietaj: TARCZE NIE PYLĄ !!!!!!

Bart ma juz jasno okreslony cel, pozostaje nam tylko okreslenie koloru zacisków oraz jarzm

Opublikowano

czerwień Pany czerwień:decayed:

Opublikowano
czerwień Pany czerwień:decayed:

:facepalm:

Opublikowano

oj Tomek czemu nie ładnie wygladaja do czarnego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...