variocustoms Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 W ASO powinni zakodować, ja 2 razy wymieniałem i kodowali Sent from my Variophone
P-U-M-A Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ogarnij Bartek i daj znać jak to ruszyć ---------- Post dopisany at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ---------- Bart-S napisał(a): P-U-M-A napisał(a): Bo masz ten błąd headligts coś tam? Ja miałem pierw błąd czujnika bo pisało że z lewej strony front. Wymieniłem i teraz mam ten błąd nie ustawionych świateł. A z adaptacją jest dokładnie jak mówisz error Zaraz po wymianie dopóki nie ruszyłem Basic Settings nie było błędów - teraz mam "Headlights not adjusted"... Idę to rozkminić. Mnie też wywaliło jak chcialem ustawić światła
Bart-S Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 vario napisał(a): W ASO powinni zakodować, ja 2 razy wymieniałem i kodowaliSent from my Variophone Bart - masz jakąś robotę jutro w godzinach przedpołudniowych? Jak nie to może wpadnę na jakieś czyszczenie przed wyjazdem? P-U-M-A napisał(a): Ogarnij Bartek i daj znać jak to ruszyć Hammer właśnie dzwonił z pomysłem - idę sprawdzić czy da radę...
variocustoms Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Bart-s mam jutro gości :/, w poniedziałek no problem Sent from my Variophone
truckmaniac Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Bartek. Nie wiem, o co kaman z tym wyjazdem do madziarowni, ale w sumie nawet mnie to cieszy. Do Italii całkiem blisko
Bart-S Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 P-U-M-A napisał(a): Ogarnij Bartek i daj znać jak to ruszyć ...i już wszystko jasne. Mieliście rację - wyjście pomiaru czujnika poziomu poza zaprogramowany zakres pracy blokuje możliwość adaptacji autopoziomu. U mnie jak wsiadam do auta, sensor z przodu pokazuje 1.52V - wystarczyło wysiąść z auta aby pomiar podskoczył do 1.6V i grupy 001 i 002 w BS stały się widoczne. Jeśli to nie wystarczy to tak jak Hammer podpowiedział - można unieść auto lewarkiem. Dobrze aby komp był w tym czasie podłączony do sterownika autopoziomowania - bloki pomiarowe, grupa 002 - mamy wtedy podgląd na wartości i można unieść auto tylko o tyle, ile nam potrzeba
Bart-S Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 Dzięki wszystkim za pomoc - telefon po moim wpisie się urywał. Fajnie, że można na Was liczyć w kryzysowych sytuacjach ...lecę jeszcze pogrzebać przy kontroli ciśnienia. Może jednak uda mi się wygrać walkę z tymi cholernymi czujnikami
wladi Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ja jebie Bartek Ty jesteś nie do zajechania:D
Bart-S Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 OK, kontrola ciśnienia ogarnięta - powinno być już dobrze W końcu halogen wygląda tak jak powinien... ...stare wymagają regeneracji...
Artur82 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Bartek a przy bikasach warto inwestowac w nowe halo....dają one coś??
Bart-S Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 Artur82 napisał(a): Bartek a przy bikasach warto inwestowac w nowe halo....dają one coś?? Jeśli masz C/LH to IMO warto. U mnie priorytetem było uzyskanie tej samej barwy światła z przodu i z tyłu właśnie przy C/LH - po założeniu nowych lamp słabo świecące żarówki imitujące ksenon dostały trochę wigoru
wrclaguna Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Bart-S napisał(a): P-U-M-A napisał(a): Bo masz ten błąd headligts coś tam? Ja miałem pierw błąd czujnika bo pisało że z lewej strony front. Wymieniłem i teraz mam ten błąd nie ustawionych świateł. A z adaptacją jest dokładnie jak mówisz error Zaraz po wymianie dopóki nie ruszyłem Basic Settings nie było błędów - teraz mam "Headlights not adjusted"... Idę to rozkminić. Bartek sprawdz to juz chyba u MAGYARÓW w Blokach Pomiarowych ---> chanel 02 jakie masz wartosci na czujnikach , jesli sa powyzej 3,5 V to nie zrobisz NASTAWÓW . Jakby co to wpadnij po drodze do mnie na żurek
Bart-S Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 wrclaguna napisał(a): Bart-S napisał(a): P-U-M-A napisał(a): Bo masz ten błąd headligts coś tam? Ja miałem pierw błąd czujnika bo pisało że z lewej strony front. Wymieniłem i teraz mam ten błąd nie ustawionych świateł. A z adaptacją jest dokładnie jak mówisz error Zaraz po wymianie dopóki nie ruszyłem Basic Settings nie było błędów - teraz mam "Headlights not adjusted"... Idę to rozkminić. Bartek sprawdz to juz chyba u MAGYARÓW w Blokach Pomiarowych ---> chanel 02 jakie masz wartosci na czujnikach , jesli sa powyzej 3,5 V to nie zrobisz NASTAWÓW . Jakby co to wpadnij po drodze do mnie na żurek Hehehe, dzięki za zaproszenie Grzesiu - ale pruję przez Wrocław-Czechy... Może, któryś cykl uda się zaplanować tak, że śmignę Twoimi stronami i wtedy z przyjemnością Cię odwiedzę W 002 mam 1.5V na froncie i 2V na tyle.
wrclaguna Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Jak masz takie wartosci to bez problemu powinny pojść Nastawy
Bart-S Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 wrclaguna napisał(a): Jak masz takie wartosci to bez problemu powinny pojść Nastawy No widzisz a wczoraj jednak coś świrowało. Może zakres pracy czujnika jest od 1.5V do 3.5V?
wrclaguna Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Bart-S napisał(a): wrclaguna napisał(a): Jak masz takie wartosci to bez problemu powinny pojść Nastawy No widzisz a wczoraj jednak coś świrowało. Może zakres pracy czujnika jest od 1.5V do 3.5V? Tak moze trzeba temu jednemu 1.51 V
H4mm3R Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Ważne że działa Bartku do Czech gdzie wlatujesz? Chałupki czy Cieszyn?
Bart-S Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 H4mm3R napisał(a): Ważne że działa Bartku do Czech gdzie wlatujesz? Chałupki czy Cieszyn? Tak jak mnie RNS poprowadzi Tomku
dziadek Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Bart-S napisał(a): H4mm3R napisał(a): Ważne że działa Bartku do Czech gdzie wlatujesz? Chałupki czy Cieszyn? Tak jak mnie RNS poprowadzi Tomku zebys w Szwecji nie wylądował
Rekomendowane odpowiedzi