Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2,7 i 3,0 to w zasadzie jeden silnik,skokiem tłoka sie tylko różnią:wink:

to samo w bmw bylo 2.5d i 3.0d - te same silniki praktycznie a teraz jest tylko 3.0d z roznymi mocami jak w audi....

---------- Post dopisany at 19:04 ---------- Poprzedni post napisany at 19:03 ----------

2,7 i 3,0 to w zasadzie jeden silnik,skokiem tłoka sie tylko różnią:wink:

Znam i ogarniam ich problematykę w nadwoziu B7 i C6... A jak to wygląda w B8? Coś gryzie te jednostki?

dalej to samo klapy w kolektorze ssacym ale to raczej nie problem - regeneracja i po sprawie :decayed:

Ale regeneracja czego? W starszych modelach poprawiono już kanały ssące (trwalsze bolce i zmodyfikowane silniczki sterujące klampami). A tu co - nadal bolce się ścierają?

To ze poprawili to po prostu to dluzej wytrzymuje ...ale siada dalej ...m.in. tu AZet Auto Serwis - Ul. Nowowiejskiego 22B | 83-000 Pruszcz Gdański | Email: [email protected]

to regeneruja w taki sposób ze staje sie "wieczne" :wink:

Tak, pamiętam że Olo (a raczej jego warsztat) też się tym zajmuje - bodajże wymiana krućca na miedziany.

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

"- usunięcie problemu klap kolektora ssącego / przepustnicy w silnikach 3.0 TDI - robione na miejscu: 1000zł za obie strony, wysyłane kurierem: 800zł za obie strony (-== szczegóły ==-) - EDIT: Nowa technologia przeróbki klap - dożywotnia gwarancja na elementy mechaniczne (nie obejmuje silniczków el.) ! ! ! "

:wink:

Opublikowano

1000zl czyli nie ma nawet co zwracać uwagi na ta usterke

Opublikowano
1000zl czyli nie ma nawet co zwracać uwagi na ta usterke

Dokładnie , jak rzecz eksploatacyjna ...

Opublikowano

Dokladnie.

A robota naprawde profi i juz nie ma sie co tam zkasztanic.

Opublikowano

No to jeden temat obcykany :grin:

---------- Post dopisany 28-07-2013 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 09-07-2013 at 22:40 ----------

I tak właśnie plan zakupu czegoś mocniejszego upadł - w związku z dojazdami żony do pracy, póki co zostałem bez wozu :facepalm:

...wracam do dbania o B6 a w zasadzie prostuję to co mnie wk.. denerwuje :wink: Tutaj prośba do Was - poszukuję czarnej tapicerki drzwi kierowcy w full opcji i alcantarze. Może być goła (bez przycisków, przełączników, wiązki i bzyka) byle by miała profil na panele alarmu i memo w kieszeni. Wskazana także blenda BOSE ale jak jej nie będzie to nic się nie stanie (ten element akurat przekłada się bardzo prosto :wink:). No i stan jakiś nie wyśmigany... Na allegro nie udało im się znaleźć :kwasny:

Plany na przyszłość... będzie webasto - powoli dogaduję z Mario szczegóły. Tak jak wcześniej pisałem - piec, który wcześniej kupiłem okazał się szrotem. Potrzebny jest zatem nowy + komplet ori węży wodnych dla 1.9TDI. Zawór odcinający i resztę gratów tj. pompa paliwa z eżektorem, przewody paliwowe już mamy. Poza tym wiązka elektryczna łącznie z odcinkiem dla zdalnego sterowania jest już położona więc tragedii podczas rezania nie będzie (grzebiemy tylko w przedziale silnika :wink:).

Opublikowano

Jak bez wozu a co z Paskiem? Ty nie rób jaj jak Grzesiu i za drobne nie sprzedawaj:shock3:

Opublikowano
Jak bez wozu a co z Paskiem? Ty nie rób jaj jak Grzesiu i za drobne nie sprzedawaj:shock3:

Passata kupiłem teściowi a A4-kę ujeżdża Gośka - jak potrzebuję i akurat są na miejscu to mam. Ale formalnie... :wink:

Opublikowano

Dobra nie będę taki sprzedam Ci mojego paździocha:polew: Domin był u mnie ale nie chciał się zamienić:grin: miłej nocki lecę w kimę a Ty jak coś to wpadaj do Helu zapraszam bo już pól forum tu siedzi:grin:

Opublikowano
Dobra nie będę taki sprzedam Ci mojego paździocha:polew: Domin był u mnie ale nie chciał się zamienić:grin: miłej nocki lecę w kimę a Ty jak coś to wpadaj do Helu zapraszam bo już pól forum tu siedzi:grin:

Słyszałem, słyszałem :decayed: Fajnie macie - ale ja tu muszę za***rdalać... Niestety nie będzie wakacji w tym roku (przez ten wyjazd do Szwecji za dużo się nazbierało :facepalm:).

Opublikowano

Bartku dzieki za pomoc :decayed:

Opublikowano
Bartku dzieki za pomoc :decayed:

Nie ma problemu Robert - jeśli tylko mam czas, zawsze chętnie pomogę :thumbup1:

Opublikowano

za to wlansie jestem niezmiernie wdzieczny no i kiedys ta obiecana flaszke by trzeba napoczac :) bo ze starosci sie zepsuje :)

Opublikowano
za to wlansie jestem niezmiernie wdzieczny no i kiedys ta obiecana flaszke by trzeba napoczac :) bo ze starosci sie zepsuje :)

Hehe - to prawda :grin:

Opublikowano

Wróćmy jeszcze na chwilę do tematu rolety w Avancie...

Jakiś czas temu zakupiłem zestaw naprawczy 8E9 898 661 4PK, który po zamontowaniu daje lepsze trzymanie zaczepom rolety (ta przestaje wypadać np. na wybojach).

zestnapr.JPG

Potwierdzam skuteczność tego zestawu - od czasu montażu, roleta siedzi w prawidłowej pozycji i nie wyskakuje z profilu.

...jednak do kolejnych problemów można dołożyć jeszcze jeden, bardziej wkurzający czyli skrzypienie :facepalm: Na mojej starej roletce nie było problemu ale kilka dni temu dostałem od Andrzeja srb38vx nową (w lepszym stanie) no i się zaczęło :decayed:

Kolejnym elementem ulegającym zużyciu są bolce/zaczepy rolety - to one generują niepożądane hałasy. Problem rozwiązał zakup kolejnego zestawu (8E9 863 661 94H).

zaczeprolety.JPG

Poniżej fotka porównawcza nowego bolca i zużytego - po montażu nowych zaczepów jest... cichutko (możecie przetestować u siebie :wink:).

damagedbolts.JPG

Opublikowano

Dobry mod nie jest zły:thumbup:

memory five-wladi i wszystko jasne:)

Opublikowano

wiedziałem że nie musze nigdzie szukać na forum tylko wejść w temat autka Bart-sa i znajde odpowiedź na wszystko :decayed:

właśnie ta roletka doprowadza mnie do szewskiej pasji, na każdym wyboju ją słysze jak sobie postukuje i strzela :facepalm:

Opublikowano

Ja skorzystałem z mniej profesjonalnego rozwiązania - taśma materiałowa, dwa zwoje na każdy bolec i jest cichutko :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...