Bart-S Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 Ja tam muszę być w ciągłym ruchu
Flyer Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Chyba i ja pomysle w koncu o BOSE... w planach jest juz od 2 lat
HiRide Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Nie no Fly - nie miałem zamiaru nic kleić póki pod blęndą nie zagości to co trzeba. Czyli stickery mam ori (są trzpienie) - potrzebna tylko blenda z wgłębieniem pod Bose. Mariusz teraz mam wyrzuty sumienie że w Ciebie nie wierzyłem Miałeś rację. Dzięki, za info. Siedzę już w pracy - przed chwilą wróciłem z rezania. Nie wszystko udało się zrobić, zostało trochę pierdół na sobotę - zdążyliśmy machnąć trójkąty i wzmaka. Powiem szczerze że jestem pod wrażeniem - jechałem autem jakieś 15 minut a jeszcze mnie głowa od basu napierdziela - BOSE obsługuje tylko tył i to narazie tylko na seryjnych głośnikach ale różnicę czuć/słychać od razu. Bas jest o wiele przyjemniejszy - nie ma typowego dla Harmana "jebs, jebs" - jest za to ładnie ciągnąca się fala która powoduje że żołądek zaczynam mi intesywniej pracować. Ogarnę papiery i napiszę coś jeszcze... Po rezanku: to ciekawe co piszesz bo u mnie w BOSE tylne glosniki w drzwiach graja slabiej niz w przednich.Siedzac z przodu bas jest naprawde dobry ale siedzac juz tylu jest gorzej i nie wiem czego to wina.Glosniki z tylu sa inne nz z przodu czy wzmak inaczej nimmi steruje ?Milo by bylo gdyby tyl gral tak samo dobrze jak przod
Flyer Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 to ciekawe co piszesz bo u mnie w BOSE tylne glosniki w drzwiach graja slabiej niz w przednich.Siedzac z przodu bas jest naprawde dobry ale siedzac juz tylu jest gorzej i nie wiem czego to wina.Glosniki z tylu sa inne nz z przodu czy wzmak inaczej nimmi steruje ?Milo by bylo gdyby tyl gral tak samo dobrze jak przod To nie kwestia glosnikow, a miejsca w ktorym siedzisz. Usiadz w bagazniku i wtedy dopiero zlapiesz sie za glowe jak slabo to gra
HiRide Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 to ciekawe co piszesz bo u mnie w BOSE tylne glosniki w drzwiach graja slabiej niz w przednich.Siedzac z przodu bas jest naprawde dobry ale siedzac juz tylu jest gorzej i nie wiem czego to wina.Glosniki z tylu sa inne nz z przodu czy wzmak inaczej nimmi steruje ?Milo by bylo gdyby tyl gral tak samo dobrze jak przod To nie kwestia glosnikow, a miejsca w ktorym siedzisz. Usiadz w bagazniku i wtedy dopiero zlapiesz sie za glowe jak slabo to gra niestety ale chyba masz na mysli inny system audio u mnie w bagazniku dudni jak cholera i pisze to na powaznie podobnie jak go otworze i stoje za autem tez ladnie buczy Jak przyloze ucho do tylnego glosnika w drzwiach to jest wyraznie slbaszy niz te z przodu wiec to nie kwestia tego gdzie siedze
variocustoms Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Z zasady HiFi najlepszą bazę masz mieć na przodzie, tył jest uzupełnieniem + sub, często jest stosowane na zawodach zestaw przód + sub bez tylnych głośników.
Ukasz699 Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Dla Mnie osobiscie Bose jest porazka Audi lepiej kupic dobre glosniki i rezac do czegos konkrtnego niz dlubac w Tym.. Hm i Tu abyscie sie nie oburzyli zakoncze swoja glosna mysl
Bart-S Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 Hmm to dziwne bo... "duże" z przodu i z tyłu są takie same. Cykacze w drzwiach z przodu są seryjne a z tyłu od BOSE (takie jest ori ustawienie BOSE) - Mariusz może sprawdź sobie nr głośników aby potwierdzić co tam siedzi - duże w drzwiach seria to 411 a BOSE 411A, cykacze 399 seria a 399A BOSE.
Ukasz699 Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Barti ile takie przerobienie kosztuje ze zwyklego na Bose orientujesz sie ??
variocustoms Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Średnica głośników może być ta sama ale moc i pasmo przenoszenia nie koniecznie, ew. sterowanie ze wzmacniacza na innym poziomie. Bart-S wie jak u mnie grało na Alpine + Orion i JBL ale ja nie miałem RNS-A i mogłem sobie coś takiego wykombinować - jedynie mogę stwoerdzić, że seryjne głośniki nawet bez BOSE dają czadu, kwestia źródła dźwięku.
Bart-S Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 Vario Twoja instalka jak dla mnie to był "majstersztyk" Luke - cały zestaw bez wiązki na allegro chodzi zwykle za ok 1000zł. Dodatkowe koszty to wtyczka (55zł) i piny (na allegro kupisz komplet za 10zł w ASO to samo za 200zł). Roboczina odpada bo wszystko zrobisz sam - mk4 i siemian są w trakcie kończenia tutoriala: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_etap_stage_pierwszy_zmiany_wzmacniacza_na_bose-t93747.0.html[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2009, 16:24_________________________________________________Uff, póki co koniec rezania - zużyłem już wszystkie klamoty. Dziś skończyliśmy montaż osłony baku (było troszkę przeróbek aby wszystko podeszło, ale daliśmy radę - więcej szczegółów tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avbawxavf_swap_ori_wydechu_na_podwojny_od_25tdi_fwd-t92224.0.html). Wymieniliśmy też klamkę na podświetlaną po stronie kierowcy... HiRide miał rację - prawie nic nie widać - nowy led daje tylko delikatną poświatę na wewnętrznej stronie klamki. Na drzwiach jest sporo innych źródeł światła (przyciski szyb, elektryczne lusterka, cenral) i może to też nieco psuje to efekt... Musiałbym dorezać resztę aby mieć pełny obraz. Wstępne wrażenia: funkcjonalność 0%, radocha 100%
Madas Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 no no Bartek nie mogę nadążyć za modami Twoimi .... żebyś z rozpędu o spocie jutro nie zapomniał
Bart-S Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 Jutro na bank jesteśmy Adaś Szykuj dla mnie bolid (byle nie z nr 7 )
wentyl Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Bart-s tak trzymaj jesteś na bardzo dobrej drodze :good: :good: a ja zaczne coś niedługo modzić
Madas Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 miałem okazję dzisiaj posłuchać dźwięku po zmianie wzmacniacza i efekt za***isty .... led podświetlający klamkę trochę za słabej mocy .... ale i tak wygląda super ..... Bartek autko robi się na prawdę lux :good:
Bart-S Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 No i kolejne klamociki zjechały... gałeczka S-Line (dałem 100zł za kompletny wybierak) i klamka z podświetleniem (30zł + gratisy, dzięki Grzesiu ) .. Szukam teraz boczków z roletami na tylne drzwi - znalazłem ale... środek tapicerki to materiał. Niby da radę odkleić i dać w to miejsce moją alcantarę ale kurcze nie wiem ile tak naprawdę z tym zabawy i jak to rzeczywiście będzie wyglądać.
HiRide Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 No i kolejne klamociki zjechały... gałeczka S-Line (dałem 100zł za kompletny wybierak) i klamka z podświetleniem (30zł + gratisy, dzięki Grzesiu ) .. Szukam teraz boczków z roletami na tylne drzwi - znalazłem ale... środek tapicerki to materiał. Niby da radę odkleić i dać w to miejsce moją alcantarę ale kurcze nie wiem ile tak naprawdę z tym zabawy i jak to rzeczywiście będzie wyglądać. gdzie kupiles wybierak ? czyli masz jeszcze caly panel prnds ? i do tego uklad sterujacy pod nim ?
Bart-S Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Dorwałem cały układ cięgieł zmiany biegów Multitronica ale z 27.III.2003... a więc jeszcze przed modyfikacją na tryb S. ...a że akurat miał gałeczkę o jaką chodziło Wystawione za 250zł ale potargowałem się i poszło za "stóffkę" Klamka od naszego forumowego kolegi - wrclaguna
HiRide Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 skubaniutki dobrze ze nie mam czarnego wnetrza bo bym sie wkurzyl za sama galke bym tyle dal a co dopiero za cale sterowanie A swoja droga niezly sprzedajacy z 250 na 100 Klamki montujesz wszystkie z czerwonym podswietleniem ?
Rekomendowane odpowiedzi