Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam muszę być w ciągłym ruchu :)

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chyba i ja pomysle w koncu o BOSE... :naughty: w planach jest juz od 2 lat :confused4:

Opublikowano

Nie no Fly - nie miałem zamiaru nic kleić póki pod blęndą nie zagości to co trzeba. Czyli stickery mam ori (są trzpienie) - potrzebna tylko blenda z wgłębieniem pod Bose. Mariusz teraz mam wyrzuty sumienie że w Ciebie nie wierzyłem :) Miałeś rację. Dzięki, za info.

Siedzę już w pracy - przed chwilą wróciłem z rezania. Nie wszystko udało się zrobić, zostało trochę pierdół na sobotę - zdążyliśmy machnąć trójkąty i wzmaka. Powiem szczerze że jestem pod wrażeniem - jechałem autem jakieś 15 minut a jeszcze mnie głowa od basu napierdziela - BOSE obsługuje tylko tył i to narazie tylko na seryjnych głośnikach ale różnicę czuć/słychać od razu. Bas jest o wiele przyjemniejszy - nie ma typowego dla Harmana "jebs, jebs" - jest za to ładnie ciągnąca się fala która powoduje że żołądek zaczynam mi intesywniej pracować. Ogarnę papiery i napiszę coś jeszcze...

Po rezanku:

BoseInst.JPG

to ciekawe co piszesz bo u mnie w BOSE tylne glosniki w drzwiach graja slabiej niz w przednich.Siedzac z przodu bas jest naprawde dobry ale siedzac juz tylu jest gorzej i nie wiem czego to wina.Glosniki z tylu sa inne nz z przodu czy wzmak inaczej nimmi steruje ?Milo by bylo gdyby tyl gral tak samo dobrze jak przod :)

Opublikowano

to ciekawe co piszesz bo u mnie w BOSE tylne glosniki w drzwiach graja slabiej niz w przednich.Siedzac z przodu bas jest naprawde dobry ale siedzac juz tylu jest gorzej i nie wiem czego to wina.Glosniki z tylu sa inne nz z przodu czy wzmak inaczej nimmi steruje ?Milo by bylo gdyby tyl gral tak samo dobrze jak przod :)

To nie kwestia glosnikow, a miejsca w ktorym siedzisz. Usiadz w bagazniku i wtedy dopiero zlapiesz sie za glowe jak slabo to gra ;)

Opublikowano

To nie kwestia glosnikow, a miejsca w ktorym siedzisz. Usiadz w bagazniku i wtedy dopiero zlapiesz sie za glowe jak slabo to gra ;)

niestety ale chyba masz na mysli inny system audio :tongue4: u mnie w bagazniku dudni jak cholera i pisze to na powaznie :) podobnie jak go otworze i stoje za autem tez ladnie buczy

Jak przyloze ucho do tylnego glosnika w drzwiach to jest wyraznie slbaszy niz te z przodu wiec to nie kwestia tego gdzie siedze

Opublikowano

Z zasady HiFi najlepszą bazę masz mieć na przodzie, tył jest uzupełnieniem + sub, często jest stosowane na zawodach zestaw przód + sub bez tylnych głośników.

Opublikowano

Dla Mnie osobiscie Bose jest porazka Audi lepiej kupic dobre glosniki i rezac do czegos konkrtnego niz dlubac w Tym.. Hm i Tu abyscie sie nie oburzyli zakoncze swoja glosna mysl :)

Opublikowano

Hmm to dziwne bo... "duże" z przodu i z tyłu są takie same. Cykacze w drzwiach z przodu są seryjne a z tyłu od BOSE (takie jest ori ustawienie BOSE) - Mariusz może sprawdź sobie nr głośników aby potwierdzić co tam siedzi - duże w drzwiach seria to 411 a BOSE 411A, cykacze 399 seria a 399A BOSE.

Opublikowano

Średnica głośników może być ta sama ale moc i pasmo przenoszenia nie koniecznie, ew. sterowanie ze wzmacniacza na innym poziomie. Bart-S wie jak u mnie grało na Alpine + Orion i JBL ale ja nie miałem RNS-A i mogłem sobie coś takiego wykombinować - jedynie mogę stwoerdzić, że seryjne głośniki nawet bez BOSE dają czadu, kwestia źródła dźwięku.

Opublikowano

Vario Twoja instalka jak dla mnie to był "majstersztyk" :good:

Luke - cały zestaw bez wiązki na allegro chodzi zwykle za ok 1000zł. Dodatkowe koszty to wtyczka (55zł) i piny (na allegro kupisz komplet za 10zł w ASO to samo za 200zł). Roboczina odpada bo wszystko zrobisz sam - mk4 i siemian są w trakcie kończenia tutoriala: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_etap_stage_pierwszy_zmiany_wzmacniacza_na_bose-t93747.0.html[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2009, 16:24_________________________________________________Uff, póki co koniec rezania - zużyłem już wszystkie klamoty. Dziś skończyliśmy montaż osłony baku (było troszkę przeróbek aby wszystko podeszło, ale daliśmy radę - więcej szczegółów tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avbawxavf_swap_ori_wydechu_na_podwojny_od_25tdi_fwd-t92224.0.html).

oslonabak12.JPG

Wymieniliśmy też klamkę na podświetlaną po stronie kierowcy... HiRide miał rację - prawie nic nie widać - nowy led daje tylko delikatną poświatę na wewnętrznej stronie klamki. Na drzwiach jest sporo innych źródeł światła (przyciski szyb, elektryczne lusterka, cenral) i może to też nieco psuje to efekt... Musiałbym dorezać resztę aby mieć pełny obraz. Wstępne wrażenia: funkcjonalność 0%, radocha 100% :D

pakosw1.JPG

pakosw2.JPG

Opublikowano

no no Bartek nie mogę nadążyć za modami Twoimi .... żebyś z rozpędu o spocie jutro nie zapomniał :naughty:

Opublikowano

Jutro na bank jesteśmy Adaś ;) Szykuj dla mnie bolid (byle nie z nr 7 ;))

Opublikowano

miałem okazję dzisiaj posłuchać dźwięku po zmianie wzmacniacza i efekt za***isty ....

led podświetlający klamkę trochę za słabej mocy .... ale i tak wygląda super ..... Bartek autko robi się na prawdę lux :good: :good:

Opublikowano

No i kolejne klamociki zjechały... gałeczka S-Line (dałem 100zł za kompletny wybierak) i klamka z podświetleniem (30zł + gratisy, dzięki Grzesiu :good:) :decayed:

galkasline.JPG..klamka2.JPG

Szukam teraz boczków z roletami na tylne drzwi - znalazłem ale... środek tapicerki to materiał. Niby da radę odkleić i dać w to miejsce moją alcantarę ale kurcze nie wiem ile tak naprawdę z tym zabawy i jak to rzeczywiście będzie wyglądać.

Opublikowano

No i kolejne klamociki zjechały... gałeczka S-Line (dałem 100zł za kompletny wybierak) i klamka z podświetleniem (30zł + gratisy, dzięki Grzesiu :good:) :decayed:

galkasline.JPG..klamka2.JPG

Szukam teraz boczków z roletami na tylne drzwi - znalazłem ale... środek tapicerki to materiał. Niby da radę odkleić i dać w to miejsce moją alcantarę ale kurcze nie wiem ile tak naprawdę z tym zabawy i jak to rzeczywiście będzie wyglądać.

gdzie kupiles wybierak ? czyli masz jeszcze caly panel prnds ? i do tego uklad sterujacy pod nim ?

Opublikowano

Gdzie klameczki zakupiles?

Opublikowano

Dorwałem cały układ cięgieł zmiany biegów Multitronica ale z 27.III.2003... a więc jeszcze przed modyfikacją na tryb S.

wybierak.JPG

...a że akurat miał gałeczkę o jaką chodziło :decayed: Wystawione za 250zł ale potargowałem się i poszło za "stóffkę" :dance:

Klamka od naszego forumowego kolegi - wrclaguna :wink4:

Opublikowano

skubaniutki :co:

dobrze ze nie mam czarnego wnetrza bo bym sie wkurzyl :D

za sama galke bym tyle dal a co dopiero za cale sterowanie

A swoja droga niezly sprzedajacy z 250 na 100 :polew:

Klamki montujesz wszystkie z czerwonym podswietleniem ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...