HiRide Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 oo Bardzo podobna do mojej z tym ze nie mam skory Tez wymienialem naped ale we wlasnym zakresie za 500 zl.A co parktronica z przodu to super sprawa- mam u siebie ori. Pamietaj tylko ze trzeba tez zmienic szufladki tzn kupic 2 zaslepki przyciskow zamiast szufladki na monety a 3 przyciskiem wlacza i wylacza sie parktronic z przodu i z tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Hehe o przyciskach pamiętam Myślałem jednak, że można wyłączyć tylko przód a tył i tak załącza się automatycznie przy wrzuceniu wsteki? Zastanawiam się gdzie w Avancie jest schowany ten cholerny sterownik od parktronika. Chciałbym sprawdzić model i porównać z tym co powiedział mi gość w ASO, może fuksnie mi się i nie będę musiał wymieniać przekaźnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Hehe o przyciskach pamiętam Myślałem jednak, że można wyłączyć tylko przód a tył i tak załącza się automatycznie przy wrzuceniu wsteki? Zastanawiam się gdzie w Avancie jest schowany ten cholerny sterownik od parktronika. Chciałbym sprawdzić model i porównać z tym co powiedział mi gość w ASO, może fuksnie mi się i nie będę musiał wymieniać przekaźnika tak tyl zalacza sie automatycznie ale mozesz go wylaczyc jak wbijesz wsteczny a nie chcesz pikania.Mozna go wlaczyc tez samemu np dojezdzajac do przeszkody przodem.Po przekroczeniu 5-10kmh sam sie wylacza sygnalizujac to zgasnieciem kontrolki na przycisku i powzyej tej predkosci przycsik pdc jest nieaktywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 zacny furacz jedyne co bym zmienil to tego leniucha na manual... :gwizdanie: ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Jest OK nike21 Był dylemat i to spory ale zdecydowałem się i teraz nie żałuję - wygodnie się jeździ, jest czas żeby pogłaskać żonkę po... kolanie . Manual powiadasz? Może w następnej (jakaś S-ka czy coś, ale to temat na za 2 lata przynajmniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GILI Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wiesz jak jest Bart-S, do wygody łatwo się przyzwyczaić, następny będzie pewnie też w automacie Fajny furak na wypasie zrób co masz w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Bardzo ładne autko. Gratuluje zakupu, a skrzynia jak najbardziej OK :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Jest OK nike21 Był dylemat i to spory ale zdecydowałem się i teraz nie żałuję - wygodnie się jeździ, jest czas żeby pogłaskać żonkę po... kolanie . Manual powiadasz? Może w następnej (jakaś S-ka czy coś, ale to temat na za 2 lata przynajmniej) wiem wiem, znam zalety wolnej prawej reki ale tak i tak wole bawic sie biegami i wiem ze jak mam zapiety jakis bieg to mi sie sam nie zmieni... ja jedyne na co u siebie narzekam to krotka "jedynka", ale na 6 biegu od 100 do konca bez zadnych redukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Hehehe - poznasz zalety prawej ręki wolnej, jak będziesz do pitera sięgał po 5-6k na naprawę :polew:Będzie tak wolno sie w tym kierunku poruszała, że o ja pierdziu Też chciałem multi, ale Pan Bóg dał, że się w dzień wyjazdu posypała szwagrowi. Przesądziło :> Śmigam sobie czasami multi i przyznam, że gdyby była bardziej dopracowana to było by marzenie - ale fakt, wygoda i komfort CUDO. Autko ładniusie - mam nadzieję, że nie popsułeś go zakładając zderzak S-Line tylni (pseudo Kadett) :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Narazie dokładam S-Line'a z przodu - z tyłu ori S-Line nie pasi, mam tylko jeden, podwójny wylot a bak przeszkadza aby zamontować drugi tłumik. Nie mam też zamiaru spawać jakichś dziwolągów pod autem. Szukam więc dokładki pełnej (żadnych grili czy siatek na dupce) z profilem na jeden/podwójny wylot - znalazłem na algiero za 150zł i pewnie łyknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOval81 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Poszukaj gdzieś w dziale Ukł. Wydechowy. Sporo osób zakładało podwójny wydeszek z 2,5 tdi i nie ma z tym problemu. Sam właśnie jestem na etapie realizacji. Jak dokonam, to w końcu zaprezentuję i swojego paździerza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Jako że pakiet S-Line częściowo już mam... - zawias [-20] - spojlery i progi w kolorze nadwozia - dekory aluminiowe - duży FIS - ciemna tapicerka (do wymiany jeszcze podsufitówka) - skórzany drążek hamulca ręcznego ...dorwałem oznaczenia S-Line i okleiłem dziś auto (fotki w pierwszym poście). Jutro odbieram przedni spojer+grill+kratki, zamawiam odpowiednią nakładkę (żeby nie rezać standardu) i progi drzwiowe. Jak już sprzęt dojdzie od razu biorę się za malowanie Jeśli wszystko pójdzie sprawnie, w przyszłym tygodniu zakończę pierwszą część modyfikacji (dupkę zostawiam sobie na później ) Kupiłem też listwy progowe od kolegi alvaro Jednak z ich założeniem wstrzymuję się do czasu aż uda się upolować na allegro chromowane wkładki z logiem S-Line... Zdecydowałem się na listwy od B7 ponieważ 1.pasują 2.jak dla mnie wzór na chromie jest ładniejszy niż ten stosowany w B6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 juz myslalem ze zalozysz te listwy nie- s-line Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 :polew: HiRide - normalnie czytasz w moich myślach... Przywiozłem dziś trochę klamotów: Za namową kolegi vario-tech zmieniłem też oświetlenie wewnętrzne na ledy - postaram się zrobić jakieś foto i wieczorem wrzucić do galerii Progi i nakładka mają być w sobotę (jeszcze raz dzięki arki ). Jak tylko dojdą startuję do lakiernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 hmmm no zapowiada się ciekawie. A jakie są listwy progowe w b6?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Listwa progowa S-Line w B6 wygląda tak: Natomiast w B7 mamy inny wzór na listwie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 aaa no to już wszytsko wiem. Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 No i machina poszła w ruch... W niedzielę przywiozłem brakujące części (Arki, jeszcze raz za załatwienie wszystkiego). Dziś oddałem nakładkę, spojler i progi do malowania - mają trochę roboty więc "siknięte" elementy dostanę dopiero w piątek. W sobotę z kolei odbieram felgi po operacji odnowienia. W gorszym stanie była w zasadzie tylko jedna obręcz, niestety takie już kupiłem - przy okazji modyfikacji autka, pojawiła się okazja aby coś z tym zrobić Tak to wyglądało wcześniej... Chromy do listw progowych mam mieć w przyszłym tygodniu ale... to już kosmetyka Mam nadzieję że uda się wszystko zgrać tak żebym w sobotę mógł już wyjechać [br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 19:56_________________________________________________Nareszcie! Wczoraj z powodu libacji się nie udało ale dziś w końcu odebrałem furaka Zrobiłem kilka fotek (są na pierwszej stronie). W piątek przywiozłem też felgi - nie jestem specem ale jak dla mnie robota wygląda na naprawdę nieźle wykonaną: Jeśli tylko starczy mi czasu - w tym tygodniu postaram się zmienić felunek na letni ...no i czekam jeszcze za chromami do listw progowych. W każdym bądź razie najważniejsza część moda już za mną - proszę o Wasze opinie! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin London Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 sliczna i jeszcze raz sliczna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Pięknie wygląda, nabrała niezłego zadzioru Czekamy na Ciebie na spociku, będziemy oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi