HiRide Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 oo Bardzo podobna do mojej z tym ze nie mam skory Tez wymienialem naped ale we wlasnym zakresie za 500 zl.A co parktronica z przodu to super sprawa- mam u siebie ori. Pamietaj tylko ze trzeba tez zmienic szufladki tzn kupic 2 zaslepki przyciskow zamiast szufladki na monety a 3 przyciskiem wlacza i wylacza sie parktronic z przodu i z tylu
Bart-S Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Hehe o przyciskach pamiętam Myślałem jednak, że można wyłączyć tylko przód a tył i tak załącza się automatycznie przy wrzuceniu wsteki? Zastanawiam się gdzie w Avancie jest schowany ten cholerny sterownik od parktronika. Chciałbym sprawdzić model i porównać z tym co powiedział mi gość w ASO, może fuksnie mi się i nie będę musiał wymieniać przekaźnika
HiRide Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Hehe o przyciskach pamiętam Myślałem jednak, że można wyłączyć tylko przód a tył i tak załącza się automatycznie przy wrzuceniu wsteki? Zastanawiam się gdzie w Avancie jest schowany ten cholerny sterownik od parktronika. Chciałbym sprawdzić model i porównać z tym co powiedział mi gość w ASO, może fuksnie mi się i nie będę musiał wymieniać przekaźnika tak tyl zalacza sie automatycznie ale mozesz go wylaczyc jak wbijesz wsteczny a nie chcesz pikania.Mozna go wlaczyc tez samemu np dojezdzajac do przeszkody przodem.Po przekroczeniu 5-10kmh sam sie wylacza sygnalizujac to zgasnieciem kontrolki na przycisku i powzyej tej predkosci przycsik pdc jest nieaktywny
nike21 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 zacny furacz jedyne co bym zmienil to tego leniucha na manual... :gwizdanie: ale jest
Bart-S Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Jest OK nike21 Był dylemat i to spory ale zdecydowałem się i teraz nie żałuję - wygodnie się jeździ, jest czas żeby pogłaskać żonkę po... kolanie . Manual powiadasz? Może w następnej (jakaś S-ka czy coś, ale to temat na za 2 lata przynajmniej)
GILI Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Wiesz jak jest Bart-S, do wygody łatwo się przyzwyczaić, następny będzie pewnie też w automacie Fajny furak na wypasie zrób co masz w planach
arki Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Bardzo ładne autko. Gratuluje zakupu, a skrzynia jak najbardziej OK :good:
nike21 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Jest OK nike21 Był dylemat i to spory ale zdecydowałem się i teraz nie żałuję - wygodnie się jeździ, jest czas żeby pogłaskać żonkę po... kolanie . Manual powiadasz? Może w następnej (jakaś S-ka czy coś, ale to temat na za 2 lata przynajmniej) wiem wiem, znam zalety wolnej prawej reki ale tak i tak wole bawic sie biegami i wiem ze jak mam zapiety jakis bieg to mi sie sam nie zmieni... ja jedyne na co u siebie narzekam to krotka "jedynka", ale na 6 biegu od 100 do konca bez zadnych redukcji
KOval81 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Hehehe - poznasz zalety prawej ręki wolnej, jak będziesz do pitera sięgał po 5-6k na naprawę :polew:Będzie tak wolno sie w tym kierunku poruszała, że o ja pierdziu Też chciałem multi, ale Pan Bóg dał, że się w dzień wyjazdu posypała szwagrowi. Przesądziło :> Śmigam sobie czasami multi i przyznam, że gdyby była bardziej dopracowana to było by marzenie - ale fakt, wygoda i komfort CUDO. Autko ładniusie - mam nadzieję, że nie popsułeś go zakładając zderzak S-Line tylni (pseudo Kadett) :gwizdanie:
Bart-S Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 Narazie dokładam S-Line'a z przodu - z tyłu ori S-Line nie pasi, mam tylko jeden, podwójny wylot a bak przeszkadza aby zamontować drugi tłumik. Nie mam też zamiaru spawać jakichś dziwolągów pod autem. Szukam więc dokładki pełnej (żadnych grili czy siatek na dupce) z profilem na jeden/podwójny wylot - znalazłem na algiero za 150zł i pewnie łyknę
KOval81 Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Poszukaj gdzieś w dziale Ukł. Wydechowy. Sporo osób zakładało podwójny wydeszek z 2,5 tdi i nie ma z tym problemu. Sam właśnie jestem na etapie realizacji. Jak dokonam, to w końcu zaprezentuję i swojego paździerza
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Jako że pakiet S-Line częściowo już mam... - zawias [-20] - spojlery i progi w kolorze nadwozia - dekory aluminiowe - duży FIS - ciemna tapicerka (do wymiany jeszcze podsufitówka) - skórzany drążek hamulca ręcznego ...dorwałem oznaczenia S-Line i okleiłem dziś auto (fotki w pierwszym poście). Jutro odbieram przedni spojer+grill+kratki, zamawiam odpowiednią nakładkę (żeby nie rezać standardu) i progi drzwiowe. Jak już sprzęt dojdzie od razu biorę się za malowanie Jeśli wszystko pójdzie sprawnie, w przyszłym tygodniu zakończę pierwszą część modyfikacji (dupkę zostawiam sobie na później ) Kupiłem też listwy progowe od kolegi alvaro Jednak z ich założeniem wstrzymuję się do czasu aż uda się upolować na allegro chromowane wkładki z logiem S-Line... Zdecydowałem się na listwy od B7 ponieważ 1.pasują 2.jak dla mnie wzór na chromie jest ładniejszy niż ten stosowany w B6
HiRide Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 juz myslalem ze zalozysz te listwy nie- s-line
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 :polew: HiRide - normalnie czytasz w moich myślach... Przywiozłem dziś trochę klamotów: Za namową kolegi vario-tech zmieniłem też oświetlenie wewnętrzne na ledy - postaram się zrobić jakieś foto i wieczorem wrzucić do galerii Progi i nakładka mają być w sobotę (jeszcze raz dzięki arki ). Jak tylko dojdą startuję do lakiernika
siemian Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 hmmm no zapowiada się ciekawie. A jakie są listwy progowe w b6??
Bart-S Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Listwa progowa S-Line w B6 wygląda tak: Natomiast w B7 mamy inny wzór na listwie:
siemian Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 aaa no to już wszytsko wiem. Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź
Bart-S Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Opublikowano 15 Marca 2009 No i machina poszła w ruch... W niedzielę przywiozłem brakujące części (Arki, jeszcze raz za załatwienie wszystkiego). Dziś oddałem nakładkę, spojler i progi do malowania - mają trochę roboty więc "siknięte" elementy dostanę dopiero w piątek. W sobotę z kolei odbieram felgi po operacji odnowienia. W gorszym stanie była w zasadzie tylko jedna obręcz, niestety takie już kupiłem - przy okazji modyfikacji autka, pojawiła się okazja aby coś z tym zrobić Tak to wyglądało wcześniej... Chromy do listw progowych mam mieć w przyszłym tygodniu ale... to już kosmetyka Mam nadzieję że uda się wszystko zgrać tak żebym w sobotę mógł już wyjechać [br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 19:56_________________________________________________Nareszcie! Wczoraj z powodu libacji się nie udało ale dziś w końcu odebrałem furaka Zrobiłem kilka fotek (są na pierwszej stronie). W piątek przywiozłem też felgi - nie jestem specem ale jak dla mnie robota wygląda na naprawdę nieźle wykonaną: Jeśli tylko starczy mi czasu - w tym tygodniu postaram się zmienić felunek na letni ...no i czekam jeszcze za chromami do listw progowych. W każdym bądź razie najważniejsza część moda już za mną - proszę o Wasze opinie! Pozdrawiam!
arki Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 Pięknie wygląda, nabrała niezłego zadzioru Czekamy na Ciebie na spociku, będziemy oglądać
Rekomendowane odpowiedzi