Adrianus1980 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Witam, stałem się szcześliwym posiadaczem A4 B5 2000 AVANT i nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby. Prawdobodobnie jest drugi zbiorniczek płynu do spryskiwaczy i nie jestem wstanie go zlokalizować. Proszę o podpowiedź.
.Pablo. Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Nie ma drugiego zbiornika. Jest tylko ten z przodu. Jak psikasz na tylną szybę słyszysz pracę pompki ? Mógł rozpiac się wezyk albo bardziej prawdopodobnie zardzewialy ci dysze. Spróbuj wsadzić do nich szpilke u mnie pomogło. Teraz tak mnie olsnilo sprawdź w prawym albo lewym boczku w bagażniku.
hellbean Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Nie ma dwóch zbiorniczków, jest jeden, a szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy są dwie pompki czy nie tylko jedna dwukierunkowa (już nie pamiętam). Prawdopodobnie stała wada, już się ukręciła rurka w wycieraczce doprowadzająca płyn do dyszy i jeśli wycieraczka nadal działa to za jakiś czas przestanie.
hellbean Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Powiem szczerze kolego, że teraz jestem trochę w konsternacji. Bo ja za cholerę u siebie w 98' nie potrafię zlokalizować kolejnego zbiornika oraz pompki do spryskiwacza tylnej szyby, ale sprawdziłem w ETCE i niby jest jakiś drugi zbiornik i pompka. Ale samochód mam już 3 lata i nigdy nie dolewałem nigdzie indziej płynu a sprysk działa Powiem Ci jak ja bym się zabrał za to, zrzuciłbym tą atrape z klapy od środka bo to 3 śrubki i parę zatrzasków i wypiąłbym wężyk z mechanizmu wycieraczki, następnie ktoś musiałbym uruchomić spryskiwacz tylnej szyby a druga osoba obserwuje czy leci z wężyka płyn, jeśli tak to problem tkwi w mechanizmie wycieraczki (co jak już wspomniałem nie jest nowością).
sokal Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Ja też ciągle nie mogę znaleźć u siebie tylnego spryskiwacza Ani nawet wycieraczki... Ale jestem dzielny i będę szukał dalej
Adrianus1980 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 Powiem szczerze kolego, że teraz jestem trochę w konsternacji. Bo ja za cholerę u siebie w 98' nie potrafię zlokalizować kolejnego zbiornika oraz pompki do spryskiwacza tylnej szyby, ale sprawdziłem w ETCE i niby jest jakiś drugi zbiornik i pompka. Ale samochód mam już 3 lata i nigdy nie dolewałem nigdzie indziej płynu a sprysk działa Powiem Ci jak ja bym się zabrał za to, zrzuciłbym tą atrape z klapy od środka bo to 3 śrubki i parę zatrzasków i wypiąłbym wężyk z mechanizmu wycieraczki, następnie ktoś musiałbym uruchomić spryskiwacz tylnej szyby a druga osoba obserwuje czy leci z wężyka płyn, jeśli tak to problem tkwi w mechanizmie wycieraczki (co jak już wspomniałem nie jest nowością). Dzięki śliczne za pomoc, tak zrobie !!!
hellbean Opublikowano 25 Października 2012 Opublikowano 25 Października 2012 Ja też ciągle nie mogę znaleźć u siebie tylnego spryskiwacza Ani nawet wycieraczki... Ale jestem dzielny i będę szukał dalej Widzisz kolega to ma dopiero problem a my się martwimy
Adrianus1980 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Opublikowano 25 Października 2012 Ja też ciągle nie mogę znaleźć u siebie tylnego spryskiwacza Ani nawet wycieraczki... Ale jestem dzielny i będę szukał dalej Widzisz kolega to ma dopiero problem a my się martwimy Jego auto spala pół paczki dziennie, ale czego - ten tytoń chyba jest z wkładką
cinshot Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 drugi zbiorniczek znajduje się w bagażniku po prawej stronie (za atrapą). bynajmniej tak jest w przed lifcie, chyba rocznik nie ma zbytniego znaczenia.
hellbean Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 drugi zbiorniczek znajduje się w bagażniku po prawej stronie (za atrapą). bynajmniej tak jest w przed lifcie, chyba rocznik nie ma zbytniego znaczenia. Możesz kolego zrobić jakieś zdjęcie tego, obrazujące gdzie ten zbiorniczek jest i jak wygląda? Bo u mnie nic takiego nie ma, a samochód jest po pierwszym lifcie.
Magicbattle Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 w przedliftach avant byl zbiorniczek w prawym boczku na dole razem z pompka tam jest i trojkat i pompa centralnego pierwsze lifty wiekszosc i polifty mialy tylko jedna pompke i tyl sobie bral od przedniej plyn. jesli ci nie psika to pewnie dycha juz zardzewiala i rurka ukrecona jest o tym na forum. polecam rurke od dlugopisa albo teleskopik z anteny radia
Rekomendowane odpowiedzi