Badboy_k-ce Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam Chcę wam przedstawic mój nowy nabytek jakim jest B6 2.5 TDI v6 Multitronic. Przed zakupem czytałem bardzo dużo złych opini na temat tego silnika i skrzyni,( głownie od posiadaczy 1.9 TDI ) ale po przejażdzce zakochałem sie ..wczesniej miałem okazje jeździć 1.9 TDi który był boski .. no ale.. wybór padł na w/w model. A wiec koniec gadania "głupot" Co nieco o samochodzie: - Audi A4 /S4 ( niby pakiet S4- co to ma byc to niewiem ). - Rocznik 2002/2003 ( I rej.). - Przebieg 157 tys. Udokumentowany, ksiazka pojazdu , serwisowany do końca. - Silnik 2.5 TDI V6 114 KW / 155 kM. - Skrzynia Automat -Multitronic 6 Biegów ( Mozliwosc zmiany biegów przy kierownicy). - Zawieszenie "podobno" fabrycznie obnizone -20mm. - Sportowe podgrzewane i pompowane fotele. - Nagłosnienie Bose, Chorus + Zmieniarka 6 CD + 8 Głosników + woofer + wzmacniacz. - Kierownica Multimedialna ( Wielofunkcyjna ,4 Ramienna ). - 8 x Air Bag ( Kurtyny przód-tył ). - Pakiet "Oswietlenie" + Pakiet "Schowki". - Climatronic 2 strefowy. - Abs+Esp. - Elektrry. lusterka + 4 x szyby. - ELektry. Szyberdach. - Wspomaganie kierownicy. - Immobilizer. - Komputer pokladowy. - 2x podłokietnik + drewniane wykończenia. - Oryginalne 16 calowe felgi. ( niestety ) - Kolor Czarny. Z tego co pamietam to by było na tyle... Plany na przyszłośc: + Duza Navi + Felunek 18" + Ściema na szyby + Zmiana zderzaków S4 + Dwie Koncówki wydechu i Jesli cos sie polepszy z Wirusem w tym silniku to sie na mod-a skusze. Foty: (jeszcze na niemieckich blachach) Dzięki za oględzinki samochodu. Pozdrawiam.
Młody Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Drewno jak ono mi się nie podoba a tak ładna
Badboy_k-ce Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzieki za opinie .. kwestia gustu jeden woli "dres" drugi "Garnitur" ..
bartek213 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autko super żeby tylko nic zlego z skrzynią sie nie działo no i poczytaj na forum jak zadbac dobrze o silniczek
kaj82 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Z s4 to ona nie ma nic wspolnego,zawiecha to raczej standard, a silnik bajki
Gość juras Opublikowano 9 Czerwca 2008 Opublikowano 9 Czerwca 2008 .. kwestia gustu jeden woli "dres" drugi "Garnitur" .. ja wole aluminiowe ale to nie znaczy ze nosze dresy:))) i tak jak pisales - kwestia gustu. moze pomysl nad jakis innym oryginalnym radiem. w sumie zmieniarke masz ale ten kaseciak:(
Badboy_k-ce Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2008 .. kwestia gustu jeden woli "dres" drugi "Garnitur" .. ja wole aluminiowe ale to nie znaczy ze nosze dresy:))) i tak jak pisales - kwestia gustu. moze pomysl nad jakis innym oryginalnym radiem. w sumie zmieniarke masz ale ten kaseciak:( Witam. Z tym dresem był taki mały zarcik .. A co do radyjka mam w planach Duze navi RNS-E wiec kaseciak pojdzie do szafy .. jedyne czego sie boje to ze mieszkam w troszke mało bezpiecznej okolicy .. a kaseciak tak nie kuje w oczy złodzieji jak Kolorowe duze navi pzdr.
kadaf Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 z tego co wiem AYM były już wolne od wat poprzedzających je 2,5 litra.. chyba że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu
krajek_007 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 z tego co wiem AYM były już wolne od wat poprzedzających je 2,5 litra.. chyba że się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu mam taką nadzieję bo mam właśnie taki sam silnik (od 2miesięcy) jak Ty i Badboy_k-ce
Tomeks Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 oj ,chyba dopiero silniki B.. byly ulepszone Dzięki zmianom w BAU, BDG, BDH i BCZ uzyskano: - silnik w którym opory wewnętrzne zredukowano o > 50% - zlikwidowano problem wycierających się krzywek wałków rozrządu w silnikach obsługiwanych niezgodnie z instrukcją serwisową i przy braku zdrowego rozsądku użytkownika Wink - zoptymalizowanie pracy silnika w każdych warunkch (poprawione ECU i zwiększony strumień informacji) - praktycznie "niezniszczalną" jednostkę silnikową i tańszą w obsłudze od nowych 2.7 i 3.0 TDi (należy jednak wiedzieć, że oszczędności bilansują się dopiero po przebiegu > 250 tyś.km.) info z AKP
krajek_007 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 no a AYM co miało takiego charakterystycznego? w ogóle malo popularny silnik - ciekawe czemu? i ciekawe dlaczego produkowany tylko lekko ponad rok... ale mimo to jest porządną konstrukcją - mam taką wielką nadzieję :naughty:
Badboy_k-ce Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2008 no a AYM co miało takiego charakterystycznego? w ogóle malo popularny silnik - ciekawe czemu? i ciekawe dlaczego produkowany tylko lekko ponad rok... ale mimo to jest porządną konstrukcją - mam taką wielką nadzieję :naughty: .. no powiem ze mam znajomego mechanika w Mysłowicach na ulicy janowskiej .. specjalizujacego sie w tego typu maszynkach .. i powiedział ze jeszcze mu sie nie trafił model 2.5 AYM z problemem wycierajacych się wałków .. a wiec tchnoł wemnie odrobine optymizmu .. aktualnie jestem po wymianie all filtrów oraz oleju .. i auto jak nowe ... teraz czekam tylko na wymiane rozrzadu .. ale to dopiero 7 lipca ... gonią goscia terminy strasznie ..
Rekomendowane odpowiedzi