Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AEB 1.8T umarło - nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj zakręcić rozrusznikiem po ściągnięciu wężyka bo pompa startuje chyba raczej z rozrusznikiem.Ale jak nie działa nawet pompa to auto powinno bez problemu odpalić awaryjnie na gazie.

Opublikowano

jest zimno poniżej zera wiec może na gazie nie odpalic.

Zdjełem wezyki z pompy i krecił zero paliwa sie wyloało wiec nie podaje paliwa z pompy

W jaki sposób sprawdzić czy to zasilanie dochodzi do pompy Magicbattle:eusathink:

Opublikowano

miernik w reke i jedziesz do masy jeden a drugi do styku i patrz czy jest napiecie. ale jesli nie daje paliwa to albo bezpiecznik spalony sprawdziles bo to najtanszy sposob a jak caly to pompa j**nieta pewnie

Opublikowano
miernik w reke i jedziesz do masy jeden a drugi do styku i patrz czy jest napiecie. ale jesli nie daje paliwa to albo bezpiecznik spalony sprawdziles bo to najtanszy sposob a jak caly to pompa j**nieta pewnie

Dziwna sprawa odłączylem wtyczkę, zsciagnełem weże ze smoga na zbiorniku odrekciłem popatrzyłem złożyłem i nagle pompa zaczeła podawać paliwo, Czy jest możliwe że pompa się zawiesiła, albo były zaśniedziałe styki na wtyczce??

Jutro jeszcze sprawdze pompę dokładnie i zobaczymy, może się tylko zawiesiła?:eusathink:

Opublikowano

ale co ze odpaliles auto?

czy tylko pompa podala?:)

sprawdzales bezpieczniki? jeszcze sprawdz przekaznik zanim wezmiesz sie za pompe :)

Opublikowano

Sprawdź czy po otwarciu zbiornika te dwa kabelki na wsówkach dobrze siedzą bo ja miałem taką sytuację, że jedna wyskoczyła, i pompa przestała działać, samochód stanął, może coś nie łączy a jak poruszyłeś połączyło i na chwile załapała, otwórz ta pokrywę pompy i zobacz czy wszystko jest na swoim miejscu.

Opublikowano

Hej :hi:

Dla zainteresowanych:

Winna okazała się pompa paliwa - zawiesza się.

Wysłałem ją do regeneracji - gościa zanlazłem na allegro zobaczymy jak ją zregeneruje

SERWIS POMP s.c.

inż. Konrad Szymański

ul. Kasztanowa 25

49-300 Brzeg

telefon: 077 411 22 48

mam nadzieje że admin nie uzna tego za reklame .

Dziś wysłałem im pompe, narazie mogę napisać że kontakt z nimi jest super.

W środę powinna dotrzeć pompa po regeneracji zobaczymy

Opublikowano

ajj gdyby to Ci się w PO stało, to dałbym Ci moją pompkę bo gdzieś mi zalega w garażu :whistling: