Skocz do zawartości
IGNOROWANY

co to za wąż?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Wychodzi z tego miejsca jak na zdjęciu i z tego co dojrzałem tam, to dochodzi do rury dolotu powietrza, kawałek przed przepustnicą.

Powiem szczerze, że myślałem, że to odma (skoro idzie do dolotu - chyba, że się myle?) Ale przecież odma wychodzi z bloku silnika pod kolektorem ssącym.

Pytam ponieważ ten wąż jest już tak zużyty, w dotyku taki jak by miał się zaraz rozlecieć.

Opublikowano

znajdę gdzieś jakiś nr tej części? chciałbym go wymienić i powiem szczerze, że nie mam pojęcia.

---------- Post dopisany at 11:42 ---------- Poprzedni post napisany at 06:20 ----------

Panowie, proszę o pomoc. Znajdę na necie coś takiego? Jeśli nie, to dostanę to w jakiejś castoramie itp.?

Opublikowano

idź do sklepu motoryzacyjnego i poproś przewód zbrojony podciśnieniowy o danej średnicy i napewno ci dadzą :) a jak nie to jakiś inny przewód zbrojony wytrzymały na podciśnienie bo tam dość mocno ciągnie i jak założych jakiś chłam to go zegnie i może być problem i to jest przewód idący do przepustnicy ten grubszy z góry.

Opublikowano

to tylko waz od ezektora

ja bym powiedzial

nie wiem dokladnie gdzie ten waz idzie i do czego słuzy ale wiem ze ezektor odpowiada za wspomaganie hamulców ( m.in) wiec zrób to jak najszybciej

a nr i obrazek masz tu

wazn.jpg

<br /><br />

Opublikowano

mam ten przewód jak cos pisz na pw