Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ksenony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Nie wiem czy w dobrym miejscu zaczynam temat, jeśli nie to z góry przepraszam.

Posiadam w moim Audi zwykłe żarówki H7, a chciałbym zmienić je na ksenony, czy muszę wstawiać jakieś przetwornicę (czy coś w tym stylu)? Bo rozmawiałem ze znajomym, który powiedział mi, że on coś takiego posiada jak te przetwornicę i teraz nie wiem czy mogę zmienić te żarówki na żarniki bez instalowania tych przetwornic (jeśli w ogóle coś takiego istnieje).

Opublikowano

Musisz kupić reflektory xenon a najlepiej bixenon:hi:

Opublikowano
  • Autor

Reflektory mam z soczewkami.

Opublikowano

i Wiedz że bez systemu zmywania lamp i samopoziomowania przelądu raszej nie przejdziesz :whistling: Niebiescy też mają schiza na te rzeczy i szybko dowodzik poleci :grin:

Opublikowano

ostatnio zabral i mi dowód bo spryskiwacze nie działały

silniczek zdechł :facepalm::facepalm:

Opublikowano
i Wiedz że bez systemu zmywania lamp i samopoziomowania przelądu raszej nie przejdziesz :whistling: Niebiescy też mają schiza na te rzeczy i szybko dowodzik poleci :grin:

To chyba żyjemy w innych krajach, bo ja uważam zupełnie inaczej. Mam 3 samochody z xenonami i nigdy nie miałem ani na stacji diagnostycznej ani drodze przygody. Diagnosty ani policjantów nigdy samopoziomowanie i spryskiwacze nie interesowały ;)

Opublikowano

bo tam gdzie mieszkasz czas jest cofniety o kilka lat :facepalm:

przyjedz nad morze to Cie wyleczą ze wszystkiego

ksenony, spryskiwacze, telefony, pasy, foto i videoradary, alkomaty...

u nasz wszystko działa jak nalezy :grin:

Opublikowano

Dokładnie państwo prawa i sprawiedliwości:D

Opublikowano

Reflektory mam z soczewkami.

I świecisz każdemu po mordzie :hi:

HID w lampach do tego nieprzystosowanych - zło, koniec kropka.

HID tylko w drogowe i halogeny :)

Opublikowano

Policja jest coraz bardziej przewrażliwiona na punkcie oświetlenia. Ostatnio byłem zaskoczony, gdy podczas kontroli drogowej, pan policjant sprawdzał czy gasną DRL-e po załączeniu świateł mijania.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jest tak: mój samochód był wyprodukowany wcześniej niż te zasady weszły w życie. Czyli ksenony mogę sobie wsadzić w d...?

Tak to zrozumiałem. Dzięki za odpowiedzi (podpowiedzi).

Opublikowano

Osobiście też zachorowałem na ksenony ale zrezygnowałem. Żeby nie mieć problemów, to trzeba by było zamontować:

-spryski,

-potem przynajmniej układ imitujący samopoziomowanie (jeśli dobrze pamiętam, to koś z forum taki układ robi),

-no i reflektory, chyba najlepiej kupić oryginalne przetwornicami.

Sporo kosztów i czasu.

Opublikowano

U siebie w A4 założyłem hida i jeżdze już tak z 2 lata , na przeglądzie nikt nic mi nie mówił . Najważniejsze żeby lampy miały soczewke , żeby mieć spryski lamp , żeby barwa światła nie była bardzo niebieska i żeby światła były dobrze ustawione wtedy nikogo nie oślepiają . Kilka razy zatrzymała mnie policja i nikt sie nie doczepił , hid 4300K lub 5000K świeci na biało więc nie zwraca tak uwagi policji , zresztą nawet jak już by sie doczepili to zawsze możesz podczas kontroli wyjąć żarnik i założyć zwykłe żarówki . Jak coś sie zrobi z głową to nie powinno być problemu , masę osób jeździ na hidach i bixach bo widoczność jest dużo lepsza .

Opublikowano

'' masę osób jeździ na hidach i bixach bo widoczność jest dużo lepsza ''

Nie ważne,że niezgodnie z prawem no bo po co,ważne tylko aby autko ładnie wyglądało.

Opublikowano
'' masę osób jeździ na hidach i bixach bo widoczność jest dużo lepsza ''

Nie ważne,że niezgodnie z prawem no bo po co,ważne tylko aby autko ładnie wyglądało.

Kolego nie pisałem że auto lepiej wygląda tylko że widoczność jest lepsza w nocy , mase rzeczy jest niezgodne z naszym prawem a i tak to robimy . Jeździsz z prędkością taką jak mówią przepisy ?? Wątpię więc nie wyjeżdżaj tu z przestrzeganiem przepisów . Nikt tu nie namawia do zakładania hidów , a ja powiedziałem co o tym myśle . Pozdrawiam
Opublikowano
bo tam gdzie mieszkasz czas jest cofniety o kilka lat :facepalm:

przyjedz nad morze to Cie wyleczą ze wszystkiego

ksenony, spryskiwacze, telefony, pasy, foto i videoradary, alkomaty...

u nasz wszystko działa jak nalezy :grin:

potwierdzam : Zimny1: