darkle Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Z SKF nie powinno być problemów. Kiedyś w oplu miałem problem z pompą po wymianie rozrządu, z tym że tam z powodu badziewnej pompy dziwnie zachowywała się temp silnika. Po ok50 km wzrastała na wskaźniku do czerwonego pola przy czym chłodnica była zimna.
waskivw Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 pompa firmy skf Masz jakiś numer tej pompy, którą założyłeś?
wasyl291 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2012 niemam ale jak uda mi się uzyskac dam znac jutro pojadę do mechanika ---------- Post dopisany at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany at 18:49 ---------- na tą chwile mam numery z opakowania VKPC81408 skf i takie coś aqua2-f55 184x131x119
waskivw Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 w/g etki do silnika ALT/ALZ ma być pompa 06B121011E lub EX,ten nr. który podałeś jest odpowiednikiem ori pompy , jeśli to faktycznie jest SKF to pompe bym wyeliminował. Nie odpisałeś co z nastawami i klimatronikiem ? Co do tych cienkich wężyków to zdejmij je i włóż tam jakiś cienki drut i zobacz czy nie są zatkane , miałem tak kiedyś w golfie i ni hu hu nie szło go odpowietrzyć , musiałem w zbiorniczku wiercić .
wasyl291 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2012 niewiem czy dobrze sprzwdziłem te nastawy były tam cyfry 225/223/224 czy oto chodziło
waskivw Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Tak o te cyferki chodzi ,sprawdzenie czy zmieniają swoje wartości podczas testu, czy po teście notuje błędy,itd . proponuje odwiedzić tą strone Ross-Tech Wiki. Nić nie piszesz o błędach itp. klimatronika ?
wasyl291 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2012 niejestem zabardzo obkukany w tej elektronice niby takie błędy na tescie wyskoczyły 1810/1809/831/1232 chwilowo mnie nie będzie wyjezdzam,pomojając klimatronik wszystko by się zgadzało oprucz tego ze niema obiegu wężem powrotnym jak nie podniose na obrotach chyba pierw przyczyny tego musze szukac
waskivw Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Skasuj te błędy i odczytaj ponownie , tylko podaj cały kod ,przeważnie 5 cyfr.
kruper Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jak pisałem wcześniej, u mnie wyskoczył błąd termostatu jak podłączałem pod vaga, tj. przerwa w obwodzie termostatu... Zaprowadziłem auto do serwisu w poniedziałek, okazało się, że w obudowie termostatu jest wytopiona kostka i robiła zwarcie, dlatego tren błąd i możliwe, że dlatego nie grzało mi sie auto w środku. Tyle, że temp łapał normalnie... Właśnie zamówiłem dzisiaj termostat w obudowie i jak do mnie przyjdzie od razu idzie do zamontowania przez mechaniorów. Dam znać co i jak.
majkelradom Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jak czytam tu Wasze wypowiedzi to się przerażam, masakra to u mnie tylko przez przycierki zderzakiem rozwaliłem raz przewód od klimy kupiłem nowy i 1,5 roku spokoju, prócz oleju co 10tys km w TDI, uzupełniania klimy i ogrzybiania co rok nic nie robię, rozrząd był robiony na samym początku i tyle, zawias itd wszystko idealne. A żeby nie było totalnego off topu to w a4 b7 jest elektryczna nagrzewnica oprócz tej wodnej, działa wtedy gdy przestają grzać świece żarowe.
waskivw Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Nagrzewnica elektryczna jest tylko w grużlikach TAKICH kierowców jak ty którzy jeżdżąc autem 10 letnim i twierdząc że nic się nie psuje to bardzo dobrze znam, wyeksploatują auto na maxsa ,podjadą do mechanika i jak im wyliczy ile jest do zrobienia to nagle lepiej auto na zlom oddać bo się nie opłaca. NIe psuje to się nowe , choć też coraz żadziej:grin:
kruper Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nagrzewnica elektryczna jest tylko w grużlikach TAKICH kierowców jak ty którzy jeżdżąc autem 10 letnim i twierdząc że nic się nie psuje to bardzo dobrze znam, wyeksploatują auto na maxsa ,podjadą do mechanika i jak im wyliczy ile jest do zrobienia to nagle lepiej auto na zlom oddać bo się nie opłaca. NIe psuje to się nowe , choć też coraz żadziej:grin:
wasyl291 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 czy klimatyzacja moze miec cos wspólnego z tym ze niemam obiegu tak pytam kolega tak podpowiedział mi,choc w to wątpie
kruper Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 witam, termostat w obudowie jest wymieniony, jednak dalej nie grzeje ciepłym powietrzem, wiec bede grzebał dalej.
wasyl291 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 grzeb grzeb tylko głupi sposób na wymiane termostatu ja nie załowałem na org a te wymienne długo nie chodzą obys miał szczęśćie jak naprawisz cos daj znac ja juz niemam siły odpuszczam nic nie będe robił niemam obiegu 3 mechaników niemają pojęcia co jest
kruper Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 termostat działa bez problemu. Natomiast jesli chodzi o nagrzewnice, to dolny wąż wchodzący do nagrzewnicy jest goroący podczas nagrzanego auta a góny jest chłodny, wniosek taki ze to zapchana nagrzewnica ? jak zejdzie troche mroz to będe ją odtykał wodą z octem.
wasyl291 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2012 ja tez myslałem ze nagrzewnica wymieniłem na nową i nic takze próbuj i daj znac moze tobie się uda,nagrzewnica jest jak zdemontujesz schowek od kierowcy niedaleko gazu
satineqq Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 widze wasyl ze ciagle probojesz ;/ jak tam walka? u mnie srednio ;o
wasyl291 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 santinegg-niemam juz siły mechanicy niewiedzą co jest a (obiegu jak nie było to niema)tyle zeczy wymienione raczej poczekam do wiosny i handel kupie b4.a u ciebie średnio to na jakim etapie jesteś?
hulek516 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 mam to samo jak odpowietrzę to na chwile jest ok ale potem znowu się zapowietrza. Może być to wina uszczelki pod głowico ale na razie szukam innego rozwiązania podpowietrzam parę razy i zobaczę.
Rekomendowane odpowiedzi