witjacrf Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam dzisiaj postanowiłem sobie zmierzyć moją B6 Vag'iem. Wszedłem w EGR w następujący sposób: "2. dokonujemy analizę grupy 003 w próbie statycznej w trybie Basic Settings. ECU zwiększy obroty [w różnych zakresach - w zależności od typu silnika]. Zwracamy uwagę na poz. 2, 3 i 4. Budą samochodu zaczęło lekko narywać,na desce widniała kontrolka żółta sprężyny. Po zrobieniu logów na Vag'u wypluło coś takiego: Uploaded with ImageShack.us Co to i dlaczego? ---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:33 ---------- Dodam że oczywiście logi robione na włączonym silniku w próbie statycznej na jałowym biegu.
nastradamus Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 czyli jak włączyłeś próbę to silnik zaczął klekotać kupa białego dymu z rury i prawie zgasł? miałem podobnie kiedyś przy logowaniu, ciekawe co to? może egr siada?
witjacrf Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 czyli jak włączyłeś próbę to silnik zaczął klekotać kupa białego dymu z rury i prawie zgasł? miałem podobnie kiedyś przy logowaniu, ciekawe co to? może egr siada? Klekotać może nie ale podobne to było jakby się dławił dławił i potem już ok normalnie zaczął chodzić...
nastradamus Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 pewnie się dławił w tym momencie co powinien na spalinach pracować, a potem już normalnie, niech się może ktoś wypowie
witjacrf Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 Robiłeś to na zimnym silniku ? Tak na zimnym.
Biszczan Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Na innym forum znalazłem informację, że robiąc log 003 BS na zimnym jest to normalny objaw. Z ciekawości sprawdziłem u siebie i miałem identyczne objawy jak Ty. Na rozgrzanym tego nie ma.
witjacrf Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 Na innym forum znalazłem informację, że robiąc log 003 BS na zimnym jest to normalny objaw. Z ciekawości sprawdziłem u siebie i miałem identyczne objawy jak Ty. Na rozgrzanym tego nie ma. Ufff chwała za dobrą nowinę BTW: Lepiej takie info zamieścić w dziale"diagnostyka VAg" by inni nie śmiecili i nie pytali już o takie objawy jak ja wyżej
Rekomendowane odpowiedzi