basta85 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 witam, uzywal ktos takiego separatora antenowego? zalozylem 2DIN radio do swojego A4 + separator antenowy (podpiety do zasilania) i jest masakra... Lapie stacje czasami, ale ciagle przerywa... rzezi, pierdzi... Moze ktos napotkal na takim sam problem? Zdarza sie ze taki separator moze byc wadliwy? czy cos innego jest przyczyna? szukalem po necie informacji, ale nic przydatnego nie znalazlem... z gory dzieki !
Onkel Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Może masz uszkodzony moduł antenowy?? Uzupełnij profil.
jarek_ns Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Może być walnięty separator, ale równie dobrze wzmacniacz antenowy. Na ori radiu dobrze zbierało? Separator podpinasz pod niebieski wychodzący z radia do kostki zasilania.
kkam Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 czy wcześniej ori radio działało? Masz sedana? w sedanach czesto pada moduł wzmacniacza, który jest na szybie.
basta85 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 witam, mam kombi a4. Normalne radyjko zbiera znakomicie... Po podlaczeniu nieseryjnego + separatora (podpietego do neibieskiego kabla, napiecie od anteny) strasznie gubi fale....
jarek_ns Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 To sprawdź miernikiem czy jest napięcie na wyjściu z separatora. Napięcie ma być podawane na środkowy przewód.
basta85 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 ok, wielkie dzieki. jutro sprawdze co i jak z napieciem.
kkam Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 czy do starego radia przypadkiem nie przychodziły 2 kable od anteny? jeżeli 2 to masz moduł antenowy z opcją diversity, być może zasilanie powinno iść tym drugim kablem.
wtct Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mam ten sam problem. Aktualnie mam podpięty taki sam separator, ale z końcówką kątową do radia Alpine. Oryginalne radio ściąga znakomicie. Kolego basta85, rozwiązałeś problem?
airbob Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Możliwości może być kilka. Jedna co mi do głowy przychodzi i wydaje mi się najbardziej prawdopodobna to to że nie mamy obsługi anteny diversity a wzmacniacz ma tą funkcję (dwa kable antenowe od radia). W związku z czym wzmacniacz pracuje tylko na jednej z czterech możliwych anten, nie realizuje funkcji przełączania lub dołączania anten, może dlatego sygnał jest kiepski. Kablem diversity nie idzie zasilanie wzmacniacza, owszem może na nim występować jakieś napięcie ale nie jest to zasilanie.
Rekomendowane odpowiedzi