Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 Quattro - poliuretany do tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak z wymianą tego całego wahacza? Da radę bez ściągacza do sprężyn??

Opublikowano
  • Autor

amortyzator jest przykręcany osobną śrubą trochę niżej. odkręcasz nakrętkę, wybijasz taką długą śrubę, która mocuje wahacz do kolumny, odkręcasz od zwrotnicy i wahacz wyciągasz. Jak byś miał trudności z wybiciem śruby mocującej trójkątny wahacz do kolumny, to odkręcasz 4 śruby mocujące kolumnę do nadwozia i odchylasz troszkę, wtedy wyjdzie na 100%

Opublikowano

O to widzę, że dość łatwo mi to pójdzie :) Dzięki wielkie za radę. W tym tygodniu będę wymieniał bo tak mi się jeden wahacz posypał, że aż się cała geometria i zbieżność z tyłu przestawiły i podczas jazdy szumi jakby łożysko się rozleciało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie przymeirzam się do robienia zwiechy w quattro u brata z tyłu ile muszę kupić tych tulei ?? żeby wszystko było na tip top ktoś poleci adres skąd kupić te politurany lub jakieś inne zamienniki >?

Opublikowano

Ale ori czy tych poliuretAnów? Na same wahacze masz razem 6 podwójnych tulei na koło (3 pary na wahacz, wahaczy na stronie jest dwa, górny i dolny), dochodzą ci jeszcze dwa drążki kierownicze, dwa łączniki stabilizatora, dwie tuleje gumowe stabilizatora ale to już na cała oś, plus 2 amory i 2 sprężyny rzecz jasna

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Audi A4 w sklepie poliuretany.olkusz.pl

Powiedz mi które muszę zamówic kolego pioteros

jeśli możesz?

Opublikowano

to na stabilizator - Tuleje stabilizatora tylnego- fi 16 mm - AUDI A4 /A6 -2szt. cena 50.00 PLN

tylko musisz sprawdzic jaka masz jego srednice bo były dwie w a4 chyba

Audi - A4 / S4 / RS4 (B5) - A4 Avant Quattro - Tuleje wahacza tylnego dolnego- 2szt. cena 90.00 PLN ten zestaw razy dwa, na dolny wahacz tylny

Audi - A4 / S4 / RS4 (B5) - A4 Avant Quattro - Tuleje wahacza tylnego górnego- 3szt. cena 150.00 PLN ten razy dwa na górne wahacze

tylko nie widziałem w ofercie jeszcze trzeciej tulei dolnego wahacza tył, ori numer 8D0505171, inaczej jest to dolna tuleja zwrotnicy tylnej, przy samym kole, może warto zapytać czy by mieli a jak nei to kupić jakąś dobrą ori lema, numer 25881 , po 2 sztuki na strone auta, ok 160zł za 4 sztuki w sklepie e-autoparts.pl 25881 • Łożyskowanie, wahacz • LEMFÖRDER • 41 zł • e-autoparts.pl

i to tyle, do kompletnego zawieszenia dochodzą ci jeszcze

amorki i sprezyny

laczniki stabilizatora 2 sztuki

drazki kierownicze 2 sztuki

4 tuleje sanek tył

łapa dyfrencjału przednia

tylne tuleje zawieszenia dyfra chyba 2 lub 3 sztuki

nie wiem czy cos jeszcze ale powoli ;D

Opublikowano

Radzę przemyśleć sobie 2 razy założenie poliuretanów do zawieszenia. Robiłem taki zabieg w 80 B4 i to nie zdało egzaminu.

Opublikowano

DlAtego potrzeba więcej takich opinii jak się sprawują w b5

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
Radzę przemyśleć sobie 2 razy założenie poliuretanów do zawieszenia. Robiłem taki zabieg w 80 B4 i to nie zdało egzaminu.

to co proponujecie zawieszenie mam wy.. muszę to zrobić.. by cieszyć się bezpieczenstwem

---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 20:13 ----------

Pioteros Piwko dla ciebie jeszcze tylko muszę ugryźć temat amortyzatorów... mam zawieszenie 1be amorki pownny być czerwone a są niebieskie... co polacacie kyb itp itd\/

Opublikowano

Były i czerwone i niebieskie

Bilstein stracił na jakości teraz chyba

Kayaby excel-g są ok

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

Możesz napisać coś więcej na ten temat.... ??

Opublikowano

no dokładnie co było nie tak bo sam już niewiem co z tym zawieszeniem ori lemfolder mnie zje....

Opublikowano

ori lem kupowany poza aso nie zje cie, wyniesie cie tyle samo mniejwiecej, ale pewnie te poliuretany beda juz dozywotnio i beda na pewno sztywniejsze (przynajmniej na poczatku ;])

Opublikowano

ktoś mi powiedział że lemm na tylnązawieche same tuleje 1200zł poli połowa ceny

Opublikowano

Nieprawda, trzeba by było policzyć, może znajdę chwile jutro zrobię to

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

jeśli byś znalałz chwilę i zrobobił mi ropiskę z nr lema jakie tuleje potrzbuję był bym wdzięczny bo mam mentlik czy zakładać te LEm czy poli...plastik:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przy demontażu dolnego wahacza z tyłu w quattro trzeba rozpinać/odkręcać przewody hamulcowe, te stalowe??

Opublikowano
  • Autor

ja jak na razie przejechałem 10tys km na poli z tyłu i nie mam z tym żadnych problemów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wojtek jak tam dalej bez problemow wszystko? moze kto inny ma jakas relacje z uzytkowania?