Etna Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Witam, przymierzam się do kupienia S4 b6/b7 i nie wiem czy decydować się na automat czy szukać manuala. Powiedzcie proszę co sądzicie o automatach w tym modelu? jak z awaryjnością, czy to dobry pomysł przy takiej mocy. Pomijam kwestię że takie auto powinno być w manualu ze względów ideologicznych , ale robię się już trochę leniwy na stare lata.
dziadek Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Automat ja bym bral, tam jest tiptronic więc z awaryjnoscia nie powinno być problemu
Etna Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Ok, rozumiem, że problemy jak w multi nie występują tip?
Klaudek1993 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 ja miałem 1,8 w automacie i nie narzekałem wygoda na starość dobra rzecz ;d osobiscie polecam . ale zmieniłem na manuala bo miałem okazję tanio kupic.
Etna Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Taaak, ale pomiędzy 1,8 a 4,2 jest dość spora różnica i stąd moje wątpliwości
Pinczi Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja mam manuala i nie narzekam Ale jezdze czasami automatem i powiem szczerze, ze faktycznie na miasto i korki automat to jest to co mi sie podoba
streetrace Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Tip w eSie fajna rzecz... wg. książki pali mniej niż manualna... Ja jestem w stanie emerycką jazdą zrobić ok.17L/100KM w mieście,a 9.9-10L/100km na trasie, Normalna jazda dynamiczna, trzeba liczyć powyżej 20L (górnej granicy nie ma - będziesz tylko chciał - zrobisz i 30L)
HeresR32 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 automat lepszy przy tak duzym silniku mniejsze ryzyko spalenia sprzegla i dwumasa w normalnej postaci odpada
Rekomendowane odpowiedzi