Skocz do zawartości
IGNOROWANY

skrzynia automat w S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam się do kupienia S4 b6/b7 i nie wiem czy decydować się na automat czy szukać manuala. Powiedzcie proszę co sądzicie o automatach w tym modelu? jak z awaryjnością, czy to dobry pomysł przy takiej mocy. Pomijam kwestię że takie auto powinno być w manualu ze względów ideologicznych :), ale robię się już trochę leniwy na stare lata.

Opublikowano

Automat ja bym bral, tam jest tiptronic więc z awaryjnoscia nie powinno być problemu

Opublikowano

Ok, rozumiem, że problemy jak w multi nie występują tip?

Opublikowano

ja miałem 1,8 w automacie i nie narzekałem wygoda na starość dobra rzecz ;d osobiscie polecam . ale zmieniłem na manuala bo miałem okazję tanio kupic.

Opublikowano

Taaak, ale pomiędzy 1,8 a 4,2 jest dość spora różnica i stąd moje wątpliwości :)

Opublikowano

Ja bym brał tipa :)

Opublikowano
:) tak też pewnie zrobię
Opublikowano

Ja mam manuala i nie narzekam :)

Ale jezdze czasami automatem i powiem szczerze, ze faktycznie na miasto i korki automat to jest to co mi sie podoba :thumbup1:

Opublikowano

Tip w eSie fajna rzecz... wg. książki pali mniej niż manualna...

Ja jestem w stanie emerycką jazdą zrobić ok.17L/100KM w mieście,a 9.9-10L/100km na trasie,

Normalna jazda dynamiczna, trzeba liczyć powyżej 20L (górnej granicy nie ma - będziesz tylko chciał - zrobisz i 30L)

Opublikowano

automat lepszy przy tak duzym silniku mniejsze ryzyko spalenia sprzegla i dwumasa w normalnej postaci odpada