Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wylatujące kawałki gąbki z nawiewu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy! Od około dwóch miesięcy z wewnętrznego nawiewu na szybę przednią wylatuje mi wraz z powietrzem pełno syfu i kawałeczki gąbki.Filtr kabinowy wymieniony.

Macie jakieś pomysły???? Mam nadzieję że nie będę musiał rozbierać kokpitu:shock3:

Opublikowano

To jest efekt wpuszczania przez kratki dużej ilości pianki do odgrzybiania klimy.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam klimy-więc nigdy nie używałem żadnej pianki.

Opublikowano

No to czas zrobił już swoje w kanałach wentylacyjnych.

Opublikowano

Pod filtrem kabinowym jest klapa od obiegu wewnętrznego na której jest naklejona cienka gąbka,czas zrobił swoje po prostu sparciała i odpada.

Opublikowano

Wyjmij filtr kabinowy i wyjmiesz resztki gąbki, która wkręca się w wiatrak i rozdrabnia na ten syf, który leci Ci z nawiewów. Przerabiałem to w Passacie :)

Brak tej gąbki w późniejszym czasie kompletnie na nic nie wpłynął, także bez obaw.

Opublikowano

może myszki ci się do nawiewu dostały i pocieły jakąś gąbkę

Opublikowano

Gąbka z klapy obiegu zamkniętego się kruszy i wpada do nawiewów. Miałem tak w poprzedniej A4 B5. Raz wpadł mi większy kawałek na łopatki wentylatora i przy większej prędkości wentylatora myślałem że się rozleci.

Opublikowano

weź silny odkużacz i wyciągnij te gąbeczki. Z upływem lat strasznie parcieją :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za porady.

Opublikowano

Ja coś takiego miałem w Golfie po rozszczelnieniu nagrzewnicy - płyn z układu chłodzenia wsiąkł w gąbki, uszczelniające różne ruchome klapki,

zaczęły się sypać w proszek i wylatywać po kawałku przez wszystkie nawiewy - musiałem je wszędzie zlikwidować bo inaczej to trzeba by było

jeździć w masce p.pyłowej i okularach ochronnych.:sarcastic:

Opublikowano

może to znak by zmienić auto ;p

• 2 lata później...
Opublikowano

Nad klapą obiegu wewnętrznego znajduje się jeszcze jedna klapka metalowa z otworami, czy na niej powinna się też znajdować gąbka? I od czego ona jest?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

na tych klapach orginalnie jest naklejona gąbka która z latami sie kruszy. ogranicza ona przepływ powietrza. robiłem gościowi w golfie 3 przy okazji wymiany nagrzewnicy, czyszczenie klap i naklejanie noweg gąbki.