Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężki rozruch silnika na zimnym 2,0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebujesz miernik , (może być taki najtańszy z reala ) nad ranem, odpinasz jeden przewód od świecy żarowej i do przewodu wkładasz czerwony kabelek od miernika , czarny przykładasz gdzieś do masy (silnik , karoseria,akumulator - ), miernik ustawiasz na napięcie stale (DC 250,600), prosisz drugą osobę aby przekręciła stacyjkę . Jak napięcie się pokaże na mierniku to jest okej , jak go nie będzie, to masz walnięty przekaźnik.

Opublikowano
myślisz że dlatego takie trudności z odpalaniem na zimno? dodatkowo trzęsie dość mocno silnikiem na biegu jałowym, ale może to wałki.

PD nr 3 nie zyje...

---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

na dodatek masz termostat do wymiany i dziure w dolocie spora

bez przesady z ta dziura :wink:

BTW nie widze logow 003, poza tym logow BS.

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Spora dziura w dolocie

---------- Post dopisany at 08:36 ---------- Poprzedni post napisany at 08:35 ----------

Mam taki sam problem tyle że po odpaleniu nic nie trzęsie .Próbowałem z górki przodem do dołu i auto pali na strzał .Gumki na pompkach wymieniłem tyle że od 140 16 v i czarna jest min.grubsza .Mój silnik to 170 km BRD. Proszę o pomoc .

Zapowietrza sie.

Opublikowano
  • Autor
potrzebujesz miernik , (może być taki najtańszy z reala ) nad ranem, odpinasz jeden przewód od świecy żarowej i do przewodu wkładasz czerwony kabelek od miernika , czarny przykładasz gdzieś do masy (silnik , karoseria,akumulator - ), miernik ustawiasz na napięcie stale (DC 250,600), prosisz drugą osobę aby przekręciła stacyjkę . Jak napięcie się pokaże na mierniku to jest okej , jak go nie będzie, to masz walnięty przekaźnik.

Witam

koledzy to już robiłem przy wymianie świeć a więc to nie to będzie to w moim przypadku...

Opublikowano

Witam

koledzy to już robiłem przy wymianie świeć a więc to nie to będzie to w moim przypadku...

Zrób jeszcze logi z czujników temperatury. W B7 już nie ma przekaźnika, świece są sterowane ze sterownika.

Opublikowano

Witam

Zrób jeszcze logi z czujników temperatury. W B7 już nie ma przekaźnika, świece są sterowane ze sterownika.

Najlepiej jakbyś zdjął pokrywę zaworów i ściągnął świece i na zimnym zobaczysz czy grzeją, a spróbuj jeszcze odpiąć czujnik temp płynu chłodzącego i zapalić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pompa w baku wymieniona tandem pompa z nową uszczelką i dalej słabo rano pali.Wczoraj w ramach akcji serwisowej wymienili mi wszystkie cztery pompowtryskiwacze .Autko chodzi ładnie lecz dzisiaj rano dalej słabo odpaliło

Opublikowano

agatdi

sprawdzałaś kąt synchronizacji i czy świece grzeją?

Opublikowano

Kąt synchronizacji jest ustawiony na zero .świec nie sprawdzałem ale auto stoi w garażu.próbowałem wcześniej stawiać z górki na polu i paliło rano na strzała

Opublikowano

dziwne jesli kąt i swiece bys miał ok to nie mam zielonego pojecia co może być przyczyną pojedz do jakiegos dobrego mechanika:wink:

sory za pomylenie płci ale nik:facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kąt synchronizacji jest ustawiony na zero .świec nie sprawdzałem ale auto stoi w garażu.próbowałem wcześniej stawiać z górki na polu i paliło rano na strzała

Z tego co wiem to pompka w baku ma dawac 5barow w 2.0TDI. 0,5 bara bylo w poprzednich modelach.