Arek70 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam, mam turbinę do regeneracji, przejechane jest 300 tyś km i już jej czas się skończył (audi b5 99, AVG 1.9 TDI). Czy możecie polecić sprawdzony zkład , który regeneruje turbiny w okolicach Łodzi? Rozważam również wysłanie kurierem do innego zakładu gdzieś w kraju. Jest dużo firm, które regenerują turbiny i trudno mi się zdecydować, który zakład możecie polecić, bez obaw fuszerki i z dobrą opinią.
waldekpsk Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 słyszałem coś od kumpla o tym zakładzie Łódź - Łódź Regeneracja TURBIN. Naprawa TURBOSPRĘŻAREK. Gwarancja 12 miesięcy i niby gwarancja jest ale przemyśl sprawe gdyż troche się cenią, i nie wiem czy nie lepiej pokusić się o znalezienie czegoś zdrowego z demontażu
naprawiacz Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Cześć. Dobrze regenerują w Zbuczynie ale nie są tani. Jeżeli masz autko dla siebie i jeszcze zamierzasz pojeździć to proponowałbym zakup nowej. Jeżeli natomiast chcesz sprzedawać to leciwe auto to regeneracja Turbosprężarki - Naprawa i regeneracja Turbosprężarek - DIESEL SERVICE - sprzedaż, serwis, turbosprężarki nowe i używane. chyba z 1400 z nowym środkiem.
kudalty66 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 ja robiłem kilka sztuk w firmie turbo-tec w jaworznie, jedna do mojego A4, gwarancja dwa lata, długo już smiga, żadnych problemów, profi obsługa
Arek70 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 Turbinę czyściłem rok temu bo wchodziła w tryb awaryjny. Po rozebraniu łopatki były dobre jedynie delikatny luz poprzeczny.Po wyczyszczeniu wszysko było ok do tej pory. ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Tak wyglądała po wyczyszczeniu 2011, brak foto kierowniczek. Zauważyłem małe braki oleju i olej w przewodzie do intercoolera. Może w turbinie poszły uszczelniacze, a reszta jest ok? Macie jakiś pomysł co sprawdzić i być pewnym. Jak już to regeneracja środka, przymierzam się do wysłania do turbo-tec, bo dużo jest opini pozytywnych o tej firmie. Chyba, że polecacie jeszcze inny sprawdzony zakład. Znalazłem takie adresy: Moto-Remo Burzyńscy S.J 05-092 Łomianki/Wawy, ul. Kolejowa 154, www.motoarena.pl - dobre opinie Turbo-tec Sp. z o.o. 43-603 Jaworzno, Turbo - Tec, turbochargers - repair and regeneration of turbines, injectors and injection pumps. - dobre opinie STK Turbo Technik, D-57610 Altenkirchen, Abgas Turbolader guenstig von STK Turbolader Technik Ream-Poland Sp. z o.o. 20-442 Lublin, ul. Abramowicka 5 Ream-Poland | autoryzowany serwis, naprawy turbosprarek | turbosprarki - serwis, naprawa Turbo Service 01-434 Warszawa, ul. Obozowa 82a, paw.8 Turbosprężarki samochodowe Warszawa Turbo Service: regeneracja sprzedaż wymiana Jaro Turbo Jaro & Sław, 50-348 Wrocław, ul. Sienkiewicza 32 Holowanie - Pomoc drogowa - Autopomoc - CAŁODOBOWO Turbotech 61-441 Poznań, ul. Samotna 4 Regeneracja Turbosprężarek | Naprawa turbosprężarek | Diagnostyka i Sprzedaż turbosprężarek i turbin - Turbosprężarki Turbotech Turbo Diesel Dumański, 32-020 Wieliczka, ul. Mikołaja Kopernika 59 TURBO - DIESEL Dumański. Zakład mechaniki pojazdowej - ul. Kopernika 59, Wieliczka Biturbo. Regeneracja turbosprężarek, 80-871 Gdańsk, Twarda 12 [email protected] Tur-Mar 82-325 Markusy 21 k/Elbląga (24h) Turbosprarki - naprawa turbosprarek - regeneracja - turbosprarka - TUR-MAR - wojewdztwo pomorskie - kujawsko-pomorskie - warmisko-mazurskie P.P.H.U. Akara, Spalice 2, 56-400 Oleśnica www.turbos1.webpark.pl - złe opinie W. K. Service 51-629 Wrocław, ul. Biegasa 4 turbosprezarki.slask.pl
Lenio21 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 odgrzewam i powtarzam pytanie przedmówcy? Gdzie oddać turbinę do regeneracji?
Dev Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Moge Ci ogarnac temat, ale w Twoim przypadku lepiej zapodac od AWXa
Hezen Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Dev wiem że ogarniasz hybrydy i ogólnie temat suszarek. Potrzebowałbym turbo od AWX'a oczywiście w jak najlepszym stanie i za pewne turbo jestem w stanie zapłacić odpowiednia cenę, bo moje cholernie dużo puszcza oleju i jeszcze trochę a wirnik zacznie trzeć o muszlę Jak ją rozebrałem w celu czyszczenia VNT to luz był taki że przy mocniejszym parciu na wirnik, łopatki dotykały muszli :/ W moi przypadku była zawalona geometria (sztanga chodziła na "dwa razy"), sensor map jakimś cudem nie wyłapywał nolaufa bo był przy nim przetarty weżyk i cześć ciśnienia tamtędy właśnie uciekała... usterka była gdy już kupiłem swoją oooo i pewnie długo przede mną, przez co turbo było powoli uśmiercane. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Hezen
Dev Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Jezeli chcesz AWXa to potrzebna jest Ci przejściówka albo wąż od turbo do rury pod chłodnicami.
Hezen Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Chodzi o taką przejściówkę? http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/50/21/86/67/5021866759 Bo do kolektora wydechowego pasuje P&P o ile sie nie mylę? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Hezen
Dev Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Tak to jest to, ale lepiej zapodac wąż od AWXa bo ta przejściówka minimalnie ogranicza przepływy. Reszta P&P.
Hezen Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Też tak myślałem że lepszy będzie ori wąż. Co do turbiny, regenerujesz je czy masz jakieś pewne używki?
Lenio21 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Moge Ci ogarnac temat, ale w Twoim przypadku lepiej zapodac od AWXa napisałem do Ciebie maila. ile u Ciebie wychodzi regeneracja czasowo? i na jakich częściach? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Lenio21
Rekomendowane odpowiedzi