Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie zestaw HID ksenon XENON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się, w deszczu widoczność jest słabsza przy 8000k, dlatego jeśli ktoś chce lepszą widoczność to tak jak napisałem 4300 - 5000k zbliżone do ori.

Gwerty - dobrze rozumiem, że handlujesz zestawami hid?

Opublikowano
Zgadza się, w deszczu widoczność jest słabsza przy 8000k, dlatego jeśli ktoś chce lepszą widoczność to tak jak napisałem 4300 - 5000k zbliżone do ori.

Gwerty - dobrze rozumiem, że handlujesz zestawami hid?

nie handluje hidami

---------- Post dopisany at 09:59 ---------- Poprzedni post napisany at 09:56 ----------

a jak ktos koniecznie chce mieć barwę wyższa niż 4300k-4800K.

to proponuję zrobić zestaw hybrydowy.

dobre przetwornice d2s. i do tego palnik hid np 6000k.

będzie to świeciło lepiej niż na przetwornicach hid i palniki hid.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Gwerty - dał byś radę wrzucić link do aukcji dla przetwornic i żarników które wskazałeś? Czy te przetwornice D2S to coś innego niż to co podał w zestawie @treczKu ?

Znalazłem coś takiego:
HID ZESTAW CYFROWY XENON XENONY SLIM D2S D2R (4133658567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany 17-06-2014 at 00:03 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2014 at 23:26 ----------

Takie coś zamówiłem: HID zestaw komplet XENON CAN-BUS H1 H7 H4 HB3 HB4 (4299640344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dam znać jak się spisuje.

==========================================================================================================

Przepraszam że tak późno ale wrzucam kilka fotek z efektem, jak do tej pory nie ma problemów z działaniem, wszystko świeci bardzo przyjemnie, lampa nie oślepia, według mnie warto montować. Na 1 zdjęciu z lewej Ksenon 8000k, z prawej żarówka.

odculdrr.jpgjsziyg6d.jpgdieejc4t.jpg

6zaapbma.jpghhzsqqi9.jpg

Edytowane przez ShatyMK

Opublikowano

Chyba masz źle ustawione światła

Schodzą się ku środku

Zobacz to:

http://www.swiatla.its.waw.pl/doc_media/materialy/samodzielne_ustawianie_wiate.pdf

Nie boisz się o zabranie dowodu rejestracyjnego

Wiem że dużo lepiej świecą niż żarówki ale jest to nie zgodne z przepisami.

Policja jest już douczona, już nawet moduły które oszukują samopoziomowanie nie pomagają

Opublikowano

Wiem, to są fotki z początku lata, już dawno zdążyłem poprawić ;) Dzięki :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czym roznia sie te zestawy za 90zł a 220zł? Bo na pierwszy rzut oka to tylko cena...

Opublikowano

Zestaw za 90zł nie jest przystosowany do szyny CAN, będzie Ci wywalało błędy lub w ogóle się nie będzie świeciło.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jaki zestaw obecnie możecie polecić, przy moim ostatnim wywalało mi błedy ABS i ESP ?

Opublikowano

jaki zestaw obecnie możecie polecić, przy moim ostatnim wywalało mi błedy ABS i ESP ?

Jakim cudem od HID wywalało Ci błędy ABS i ESP? Może masz zwalony czujnik płożenia pedału hamulca? Jakoś nie widzę związku między HID a problemem z ABS i ESP. Mi zapalała się kontrolka ESP jak miałem problem z czujnikiem pod pedałem i stop cały czas się świecił jak kontrolka się świeciła, sprawdź czy się stop nie świeci w momencie wywalenia błędu.

No chyba że zamówiłeś jakieś HIDy z Azerbejdżanu albo z Czelabińska :P Musisz mieć zwykły HID który obsługuje CAN, ja za swój zestaw dałem około 200zł, może trochę więcej i działa bardzo dobrze, w sumie jedna przetwornica ostatnio walnęła, ale na gwarancji przysłali mi nową wiec dalej jest ok.

Opublikowano

Jakim cudem od HID wywalało Ci błędy ABS i ESP?

Ano takim, że moduł ABS masz w pobliżu lewej lampy, a zamontowany tam HID może powodować zakłócenia i w konsekwencji uszkodzenie modułu.

Opublikowano

takim cudem, że jak odpalałem silnik wszystko było ok, po włączeniu świateł od razu migało ESP, ABS i hamulec, po wyłączeniu silnika i ponownym zapaleniu problem znikał, nie pomogło przeniesienie przetwornicy w lampę oraz jej owinięcie folią,Czujnik hamulca mam wymieniony około roku temu nówka z ASO. Po wypięciu przetwornicy problemów brak. A zestaw mam jakiś z tych tańszych - pozostałości po B5. Tak czy inaczej muszę zapodać jakiś nowy, który nie będzie wywalał błedów i siał spustoszenia. Tak jeszcze dla przestrogi pewnego razu przez ten zestaw co miałem auto podczas jazdy straciło moc, wywaliło 19 błedów w silniku, skrzyni biegów, ABS i innych i jestem w 100% pewny, że to ten hid.

Potrzebuję jakiś sprawdzony zestaw - możecie wrzucić jakieś przykładowe aukcje - będę wdzięczny

Opublikowano

Jeśli masz zestaw HID z B5 to pewnie masz bez CAN, dziwne że w ogóle świeci.

Ja zamawiałem w ciemno z allegro jeden z popularniejszych zestawów z CAN, cena około 200zł, coś takiego zamówiłem, kształt przetwornicy pasuje we wnękę w lampie od spodu, inne są trochę grubsze i ciężko się montuje lampę.

http://allegro.pl/hid-zestaw-komplet-xenon-can-bus-h1-h7-h4-hb3-hb4-i5120917823.html

Opublikowano

błędów nie wydala bo na tym mi najbardziej zależy

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jakby ktoś chciał to mam na sprzedaż dwa komplety żarników HID H7 4300K i 6000K z zestawu Vertex (czyli tego droższego). 4300K świeciły kilkanaście godzin, świecą obie tak samo, natomiast 6000K były tylko sprawdzone czy działają, więc są nowe. 4300K daje barwę ori czyli białą z lekko żółtą poświatą, z kolei 6000K są zupełnie białe z minimalną (ale to minimalną) poświatą niebieską. Polecam żeby mieć w schowku nawet na wymianę w razie co bo sprzedaję za grosze :)

Szczegóły w PW

Edytowane przez dliwski

Opublikowano

Czyżby policja trzepała? :)

Opublikowano

Przeciwnie - nie zamierzam rezygnować, po prostu mam w nadmiarze i są mi zbędne, a wolę sprzedać niż wyrzucić czy trzymać bez potrzeby :)

Jak dobrze ustawisz światła, nikogo nie razisz i nie masz barwy 8000K+ to muszą się trafić bardzo upierdliwi, żeby się do tego przyczepić :) Z dobrze ustawionym HID-em szkód nie robisz, za to auta ze zwykłą żarówką który ma dobrze ustawiony odbłyśnik naprawdę ciężko znaleźć i praktycznie co trzeci wali po oczach :)

Opublikowano

Szkoda ze Wertex u mnie zakluca radio FM

Opublikowano

Ale to kwestia przetwornic. Sam mój żarnik nie będzie Ci zakłócał

Swoją drogą jak mocujecie przetwornice slim do tej wnęki w lampie? Taśma dwustronna to chyba za mało, a z kolei otwory na śruby musiałem spiłować bo wychodziły poza wnękę i przetwornica tam nie chciała wejść.

Opublikowano

No powiem Ci że z montażem tych takich starszych przetwornic, takich srebrnych większych nie ma problemu bo praktycznie idealnie wchodzą we wnękę. Ja z jednej strony włożyłem złożoną kilka razy miękką folię która spowodowała że przetwornica sztywno siedziała w otworze, dodatkowo dorobiłem prowizoryczną klapkę.

Z tymi małymi przetwornicami jest fuckup, bo nie ma jak ich tam przymocować. No ale to już inwencja twórcza rezatora :D hehe

Poniżej kilka fot z ubiegłego sezonu, akurat miałem dostępne fajne blaszki z zestawu młodego majsterkowicza :) Zawsze się przydają :)

Teraz niestety jedna przetwornica się przepaliła i przysłali mi taką małą chudą, na razie nie chce mi się jej montować

20140618_174205.jpg

20140618_174158.jpg20140618_174831.jpg20140618_173935.jpg

Opublikowano

No to kiszka. Trzeba będzie improwizować :kox:

W każdym razie przypominam, że mam na sprzedaż 4 dobre żarniki tj. 2 x 4300K i 2 x 6000K :)