aspect86 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam, mam problem z mrugającym xenonem, jest to tylko jedna, prawa lampa, nie widać niebieskawej barwy, która mogłaby sygnalizować wypalanie się żarówki, z lewej strony wszystko ok. Mruganie występuje zarówno podczas jazdy, jak i na postoju, zauważyłem, że jak żarówka poświeci jakieś 5 minut to praktycznie przestaje mrugać i jest ok. Przekopałem pół tego podforum i nie znalazłem odpowiedzi na ten problem Macie jakieś pomysły co to może być, bo nie chcę się niepotrzebnie w koszty ładować??? Pozdr
OLIVER Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witam,mam problem z mrugającym xenonem, jest to tylko jedna, prawa lampa, nie widać niebieskawej barwy, która mogłaby sygnalizować wypalanie się żarówki, z lewej strony wszystko ok. Mruganie występuje zarówno podczas jazdy, jak i na postoju, zauważyłem, że jak żarówka poświeci jakieś 5 minut to praktycznie przestaje mrugać i jest ok. Przekopałem pół tego podforum i nie znalazłem odpowiedzi na ten problem Macie jakieś pomysły co to może być, bo nie chcę się niepotrzebnie w koszty ładować??? Pozdr Zamień żarniki z lampy do lampy i będziesz wiedział czy dalej bedzie mrugać ten jeśli tak to żarnik się kończy , a jeśli będzie mrugał inny zarnik w tej lampie to raczej przetwornica
aspect86 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2012 Dzięki, właśnie tak to w weekend sprawdzę, mam nadzieję, że to nie przetwornica, bo podobno jest bardzo droga..
krupskim Opublikowano 6 Grudnia 2012 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Miałem takie same objawy , tylko od strony kierowcy / gorsze dojście/ . Najpierw kupiłem żarówkę i wsadziłem nową. Mruganie ustało.
kamilola Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Przerabiałem to tydzień temu najpierw zamień żarniki z lampy do lampy bo szkoda wydawać kasy jak to będzie przetwornica .Wiem z własnego przypadku, że wymiana jednego żarnika to lipa u mnie nowy dawał o wiele lepsze światło, więc wymieniłem dwa a to koszt ok 300 zł. Troszke zamotania z wymianą ale odsuwanie zbiornika od wspomagania i filtra z prawej strony zdają egzamin, na pewno jest lepsze dojście do lamp.
MatUSh Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 pewnie żarnik się konczy lub przetwornica jeżeli żarnik to musisz wymienić dwa odrazu.
czreq Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 mialem to samo i pomogla wymiana zarnika, i jak nie chce nie musi kupowac 2 ja wymienilem 1 i nie ma roznicy w swiatlach ,
aspect86 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 Nie miałem czasu w ten weekend sprawdzić zamiany tych żarników, ale jak to zrobię i uporam się z problemem to dam Wam znać o rozwiązaniu Pozdr
mailcamel Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Najpierw zamień żarniki stronami. Jeśli nie pomoże - przetwornica. Przerabiałem to przez kilka miesięcy. Skończyło się na wymianie palników (niby philipsów, w rzeczywistości chińczyków) i wymianie przetwornicy na nową. Problem ustąpił. Prawdopodobna przyczyna - chińskie palniki. Polecam ten filmik (zresztą inne też): Kupiłem u tego gościa palniki i przetwornicę. Swoje palniki rozebrałem i okazały się chińskimi podróbkami...
hager84 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 a mi tak miga już 3 rok zauważyłem ze jak sie nagrzeje to mruganie ustaje
Rekomendowane odpowiedzi