Vercetti Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2012 Dzis wymieniam filtr paliwa.Napiecie na swiecach jest. Napiecie na akumulatorku raz 9.5V było Kolejnego razu 10.58V
Musashi Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 na styk. kompresja i wtryski do sprawdzenia.
Vercetti Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 Panowie zadam jeszcze jedno pytanko. ile moze srednio kosztowac wymiana pierścionków??
Irvine Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 kolego, ,mam identyczny problem jak Ty opisałeś, z tym żeby mojego audika odpalić potrzebuje 20-30 sekund po nocy, też mam aku, świece boscha, filtr paliwa wymieniony, nowa pompa była podłączana ale bez efektu, wtryski też z innej a4 i dalej nic, do tego 2-krotnie komp był podłączany i nic nie wykazał, tylko coś Z kompresją, dziś mój mechanik rozbiera silnik, bo to ostatnia opcja ;( napisze jak już będzie po wszystkim
skrab Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Na bank KamilonzO wymień aku i będzie po problemie
ryshard Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Na bank KamilonzO wymień aku i będzie po problemie Jakby akumulator był panaceum na wszystko. Kolego KamilonzO odpuść, palenie zimnego 3-5 sekund to nie tragedia, gdybyś zobaczył mojego ojca walczącego (bo to dobre słowo) w mrozie z 1,9D, 3 razy grzanie świec załapie puści, potem znowu świece masakra, tyle że On nie zamierza nic z tym robić. Tragedią jest też jak mój PD z uszkodzoną pompą tandemową potrzebował z 30 sekund zanim odpalił i to latem. Wymiana pierścieni na zużyte tuleje mija się z celem, no chyba że są pęknięte. Bo jeśli założysz nowe pierścienie na stare tuleje to bardzo szybko się wytrą i będą jeszcze gorzej uszczelniać niż te stare. Dla spokojności sprawdź sprężanie i jeśli nie ma dużych rozbieżności na cylindrach to lepiej nic nie ruszać, bo można jeszcze gorzej zrobić.
lukaseq1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 a może spróbuj przed rannym zapaleniem, rozłączyć aku i go podładować prostownikiem, miałem podobnie i to wina aku była ! tdi potrzebuje troche tupnięcia zeby go odpalic. Pozdro
skrab Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 No właśnie musi być siła z aku. na rozruchu.. ja w dalszym ciągu myślę że to aku. zmień na nowy i będzie dobrze, nie słuchaj co tam inni piszą [oczywiście nie obrażając nikogo]
Vercetti Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Kompresje sprawdzę po świętach.w sumie i racja przebieg w aucie jest na tyle duzy ze ma prawo zwłaszcza zima dłużej pokręcić, Faktycznie nie bede tego ruszał jesli trzeba cos z silnikiem robic. A Aku jutro auto dla elektryka oddaje bo mam problem z nawiewem to przy okazji Powiem mu zeby sprawdził stan akumulatora .jak go ładowałem to byłe tylko troszkę elektrolitu ze ledwo ledwo przykrywał płytki, wiec dolałem wody destylowanej. ale nie zrobiło to różnicy.
skrab Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 co ci da dolanie wody dest. jak masz wyeksploatowany aku.
Vercetti Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nawet jak go naładowałem do pełna to nic z odpalaniem sie nie zmieniło. Sprawdzimy jego stan u elektryka to bedzie wiadowo, w Sumie moze i racja bo jak miałem stare auto to akumulator krecił rozrusznikiem jak szalony a auto nie odpalalo musiałem go podładowywać co raz az w koncu kupiłem nowy i wtedy na dotyk palił.
skrab Opublikowano 16 Grudnia 2012 Opublikowano 16 Grudnia 2012 A widzisz ,i tu będzie tak samo zobaczysz
grzegorz_124 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam ten sam problem. Zmieniłem świece i nic.Sprawdziłem przewody i jest w każdym napięcie około 10 V. Aku przy rozruchu też pokazuje 10 V. Co radzicie ?
Vercetti Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2013 Winny Był rozrusznik. Czas zmienic mechanika, Jak sam człowiek czegos nie zrobi to nic nie bedzie miał. Pozdrawiam i dzieki za rady.
hornet Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Winny Był rozrusznik. Czas zmienic mechanika, Jak sam człowiek czegos nie zrobi to nic nie bedzie miał. Pozdrawiam i dzieki za rady. mówiłem - ja też będę szykował się do zmiany bo zaczyna na mrozach za pierwszym razem słabo kręcić a już za drugim pali od strzała...
Rekomendowane odpowiedzi